Σήμερα το 71ο Ελληνικό Ντέρμπι ΟΠΑΠ - Όλα έτοιμα στο Μαρκόπουλο για την κούρσα της χρονιάς
05/07/2017 11:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σήμερα το 71ο Ελληνικό Ντέρμπι ΟΠΑΠ - Όλα έτοιμα στο Μαρκόπουλο για την κούρσα της χρονιάς

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν σήμερα στο Μαρκόπουλο για το 71οΕλληνικό Ντέρμπι ΟΠΑΠ! Η συναρπαστικότερη κούρσα της χρονιάς, με πρωταγωνιστές τους καλύτερους καθαρόαιμους ίππους, υπόσχεται κορυφαίο θέαμα και ισχυρές δόσεις αδρεναλίνης σε όσους βρεθούν σήμερα στον ιππόδρομο Αθηνών.

Στη σημερινή γιορτή των ιπποδρομιών θα δώσουν το παρών αθλητές και καλλιτέχνες, ενώ μικροί και μεγάλοι θα συμμετέχουν σε πρωτότυπες δραστηριότητες με εκπλήξεις. Η ημέρα θα κλείσει με ένα μεγάλο πάρτι με πολλή μουσική και μια ξεχωριστή συναυλία από την Έλλη Κοκκίνου.

Πλούσιο πρόγραμμα με επτά ιπποδρομίες

Το αγωνιστικό πρόγραμμα της ημέρας περιλαμβάνει συνολικά επτά ιπποδρομίες με ώρα έναρξης στις 17:00. Στις 19.10 θα δοθεί το σήμα για το μεγάλο Ντέρμπι, στο οποίο συμμετέχουν επτά 3ετείς καθαρόαιμοι ίπποι: ΑΓΓΕΛΟΣ, ΑΪΜ ΓΟΥΟΚΙΝΓΚ ΧΙΕΡ, ΓΙΟΥΤΟΚΙΝΤΟΥΜΗ, ΔΑΝΑΟΣ, ΚΟΡΑΛ ΤΖΕΜ, ΜΟΜΟΥΡ και ΝΕΣΤΟΡΑΣ.Οι τζόκεϊ που διεκδικούν το τρόπαιο είναι οι Παναγιώτης Δημητσάνης, Κωνσταντίνος Καποδίστριας, Δημήτρης Δρόσος, Μιχάλης Ξυνός, Γιάννης Λαζαρίδης, Εντιόν Τσέλα και Γιώργος Μερσινιάς.

Σήμερα το 71ο Ελληνικό Ντέρμπι ΟΠΑΠ - Όλα έτοιμα στο Μαρκόπουλο για την κούρσα της χρονιάς 262518 photo

Αυξημένα έπαθλα για τους νικητές

Ο ΟΠΑΠ εγκαινιάζει στο εφετινό Ντέρμπι το θεσμό των χορηγιών, καθώς όλες οι κούρσες θα έχουν χορηγούς. Οι χορηγοί θα βραβεύσουν τους ιδιοκτήτες, τους προπονητές και τους αναβάτες των νικητών ίππων, με τον ΟΠΑΠ να είναι ο χορηγός στην κορυφαία αναμέτρηση του Ντέρμπι.

Όλα τα έπαθλα των σημερινών ιπποδρομιών αυξάνονται στις 10.000 ευρώ και το σπουδαίο έπαθλο του Ντέρμπι διαμορφώνεται στις 30.000 ευρώ.

Δωρεάν δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους

Η έκταση πρασίνου δίπλα στον ιππόδρομο έχει μεταμορφωθεί σε ένα υπαίθριο πάρκο ψυχαγωγίας, όπου οι επισκέπτες, από νωρίς το απόγευμα, θα μπορούν να διασκεδάσουν συμμετέχοντας δωρεάν σε πολλές δραστηριότητες.

Ένας θεματικός χώρος με φουσκωτά παιχνίδιαπεριμένει τους μικρούς φίλους, καθώς καιβόλτες με πόνυή με μια εντυπωσιακήάμαξα.

Ένας φωτογραφικός θάλαμοςθα είναι έτοιμος να απαθανατίσει γκριμάτσες, πόζες και όλες τις μοναδικές στιγμές.

Στο χώρο του στίβου, εκτός από τις επτάιπποδρομίες,οι θεατές θα απολαύσουν ιππικάshowsαπό επαγγελματίες αθλητές της ιππασίας, αλλά και μια εντυπωσιακή επίδειξη μηχανοκίνητου αθλητισμού, με kartcrossοχήματα και επαγγελματίες οδηγούς σε ειδικά σχεδιασμένη πίστα.

Επιπλέον, θα υπάρχει μια ειδική έκθεση με γλυπτά εμπνευσμένα από άλογα.

Σήμερα το 71ο Ελληνικό Ντέρμπι ΟΠΑΠ - Όλα έτοιμα στο Μαρκόπουλο για την κούρσα της χρονιάς 262519 photo

Εύκολη πρόσβαση με ΙΧ ή μετρό

Η πρόσβαση στον Ιππόδρομο Αθηνών με αυτοκίνητο είναι πολύ εύκολη καθώς στη Λεωφόρο Μαρκοπούλου υπάρχει συχνή σήμανση. Στο χώρο του ιπποδρόμου διατίθεται δωρεάνparking.

Δείτε τη διαδρομή για τον ιππόδρομο:

https://goo.gl/maps/YLLMMKDQodz

Ακόμη κι αν κάποιος δεν διαθέτει αυτοκίνητο, μπορεί να φτάσει στον ιππόδρομο με ευκολία. Από το σταθμό του μετρό στο Κορωπί θα υπάρχουν δωρεάν δρομολόγια με πούλμαν από τις 15:00. Το τελευταίο δρομολόγιο επιστροφής από τον Ιππόδρομο προς τον σταθμό μετρό στο Κορωπί θα είναι στις 22:00.

Ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση της γιορτής των ιπποδρομιών από τηNova

Το 71ο Ελληνικό Ντέρμπι ΟΠΑΠ, όπως και οι υπόλοιπες ιπποδρομίες της ημέρας, θα μεταδοθούν ζωντανά από το Novasports3HD. Επιπλέον, ηNovaθα μεταδώσει και όλες τις δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν σήμερα στις εγκαταστάσεις του Μαρκόπουλου.