Σε δύο ημέρες η κορυφαία κούρσα στο Μαρκόπουλο - Δείτε τους αναβάτες του 71ου Ελληνικού Ντέρμπι ΟΠΑΠ
03/07/2017 15:06
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σε δύο ημέρες η κορυφαία κούρσα στο Μαρκόπουλο - Δείτε τους αναβάτες του 71ου Ελληνικού Ντέρμπι ΟΠΑΠ

Έτοιμοι για τη σημαντικότερη κούρσα της χρονιάς είναι οι επτά αναβάτες που θα πρωταγωνιστήσουν, την Τετάρτη 5 Ιουλίου, στο 71οΕλληνικό Ντέρμπι ΟΠΑΠ. Η «χρυσή» επτάδα που θα διεκδικήσει το μεγάλο έπαθλο οριστικοποιήθηκε το Σάββατο, οπότε πραγματοποιήθηκε και η κλήρωση για τη σειρά με την οποία τα άλογα θα παραταχθούν στην εκκίνηση.

Οι τζόκεϊ Παναγιώτης Δημητσάνης, Κωνσταντίνος Καποδίστριας, Δημήτρης Δρόσος, Μιχάλης Ξυνός, Γιάννης Λαζαρίδης, Εντιόν Τσέλα και Γιώργος Μερσινιάς έχουν ξεκινήσει ήδη την προετοιμασία τους, με αλλεπάλληλες προπονήσεις για την Τετάρτη, στις 19.10, οπότε και θα ξεκινήσει η κορυφαία ιπποδρομία της χρονιάς.

Σε δύο ημέρες η κορυφαία κούρσα στο Μαρκόπουλο - Δείτε τους αναβάτες του 71ου Ελληνικού Ντέρμπι ΟΠΑΠ 262195 photo

Η σημασία του Ντέρμπι για τον καθένα από τους επτά αθλητές είναι τεράστια, καθώς πρόκειται για μια κούρσα ορόσημο για την καριέρα κάθε αναβάτη και ευκαιρία να γράψει ιπποδρομιακή ιστορία.

Οι επτά αναβάτες έχουν «βαρύ» βιογραφικό, με αμέτρητες ώρες στο στίβο και πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό τους.

Ποιοι είναι οι επτά αναβάτες του Ντέρμπι

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΣΑΝΗΣ

Θα ιππεύσει το Νο 1, ΑΓΓΕΛΟ. Ο Παναγιώτης Δημητσάνης κυριαρχεί στον χώρο των αναβατών τις δύο τελευταίες δεκαετίες, μετρώντας χιλιάδες επιτυχίες. Έχει αναδειχτεί 16 χρονιές πολυνίκης αναβάτης και κέρδισε το πρώτο Ντέρμπι της καριέρας του το 1994, με τον ΑΘΗΝΟΔΩΡΟ των Στάβλων Γουλανδρή. Συνολικά έχει κατακτήσει 5 φορές την κορυφαία ιπποδρομία, δηλαδή μία λιγότερη από τους ρέκορντμαν Βαγγέλη Κεράτσα και Μιχάλη Ξυνό.

Σε δύο ημέρες η κορυφαία κούρσα στο Μαρκόπουλο - Δείτε τους αναβάτες του 71ου Ελληνικού Ντέρμπι ΟΠΑΠ 262196 photo

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ

Θα ιππεύσειτο Νο 2,ΑΪΜ ΓΟΥΟΚΙΝΓΚ ΧΙΕΡ. Ο Κωνσταντίνος Καποδίστριας πρωταγωνιστεί μόνιμα εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια στις κυπριακές ιπποδρομίες. Ο Κύπριος τζόκεϊ αναδείχτηκε πολυνίκης αναβάτης τα δύο τελευταία χρόνια και προηγείται και εφέτος στην κατάταξη. Στο παρελθόν έχει συνεργαστεί επιτυχώς με προπονητές και ιδιοκτήτες στο Μαρκόπουλο. Ξεχωρίζει η εντυπωσιακή νίκη του πέρυσι στο Κύπελλο Μεγάλου Αλεξάνδρου. Έχει ήδη ιππεύσει τρεις φορές τον ΑΪΜ ΓΟΥΟΚΙΝΓΚ ΧΙΕΡ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΡΟΣΟΣ

Θα ιππεύσειτο Νο 3,ΓΙΟΥΤΟΚΙΝΓΚΤΟΥΜΗ. Ο Δημήτρης Δρόσος τερμάτισε στην πρώτη πεντάδα τα δύο προηγούμενα χρόνια και έχει στο ενεργητικό του αξιόλογες επιτυχίες. Ανάμεσα στις διακρίσεις του έμπειρου αναβάτη, ξεχωρίζουν οι νίκες του με τον ΜΠΙΓΚ ΧΑΡΤ στο Κριτήριο Τριετών και στο Ντέρμπι του 2012. Γνωρίζεται καλά με τον ΓΙΟΥΤΟΚΙΝΓΚΤΟΥΜΗ, τον οποίο ίππευσε στις 2 από τις 3 συμμετοχές του.

Σε δύο ημέρες η κορυφαία κούρσα στο Μαρκόπουλο - Δείτε τους αναβάτες του 71ου Ελληνικού Ντέρμπι ΟΠΑΠ 262197 photo

ΜΙΧΑΛΗΣ ΞΥΝΟΣ

Θα ιππεύσειτο Νο 4,ΔΑΝΑΟ. Ο Μιχάλης Ξυνός έχει αναδειχθεί σε σπεσιαλίστα των Ντέρμπι στο Μαρκόπουλο, κερδίζοντας 6 από τις 13 κορυφαίες ιπποδρομίες που πραγματοποιήθηκαν στο νέο ιππόδρομο. Με την περυσινή του επιτυχία ισοφάρισε το ρεκόρ του «στρατηγού» Βαγγέλη Κεράτσα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ

Θα ιππεύσειτο Νο 5,ΚΟΡΑΛ ΤΖΕΜ. Ο Γιάννης Λαζαρίδης έχει στο ενεργητικό του σειρά επιτυχιών σε μεγάλες ιπποδρομίες. Παράλληλα, έχει αναδειχθεί νικητής στο Ντέρμπι του 2006 με τον ίππο ΠΑΡΦΟΡΟ. Με τον ΚΟΡΑΛ ΤΖΕΜ συνεργάζεται άψογα και τον έχει ιππεύσει και στις τρεις συμμετοχές του.

ΕΝΤΙΟΝ ΤΣΕΛΑ

Θα ιππεύσειτο Νο 6,ΜΟΜΟΥΡ. Ο Εντιόν Τσέλα βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα τα τελευταία χρόνια, έχοντας τερματίσει τρίτος στην κατάταξη των αναβατών πέρυσι, θέση στην οποία βρίσκεται και εφέτος. Έχει, επίσης, επικρατήσει σε αρκετές κύριες ιπποδρομίες, αλλά λείπει από το παλμαρέ του η νίκη σε Ντέρμπι. Θα ιππεύσει τον ΜΟΜΟΥΡ για πρώτη φορά.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΡΣΙΝΙΑΣ

Θα ιππεύσειτο Νο 7,ΝΕΣΤΟΡΑ. Ο Γιώργος Μερσινιάς είναι έμπειρος αναβάτης, ο οποίος πέτυχε εφέτος σημαντική νίκη στο Κύπελλο Ερμή. Στο Ντέρμπι της 5ηςΙουλίου, θα ιππεύσει τον ΝΕΣΤΟΡΑ για πρώτη φορά.