Σάλος με τις δηλώσεις Βερναρδάκη για Μαρινάκη
01/02/2016 20:15
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σάλος με τις δηλώσεις Βερναρδάκη για Μαρινάκη

Σάλος και πολλά ερωτηματικά, προκαλεί η δήλωση που φέρεται να έκανε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης, κατά του Ολυμπιακού και του προέδρου του. Συγκεκριμένα, σε εκδήλωση στην Καλαμάτα για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης, ο υπουργός φέρεται να ακούγεται (υπάρχει ηχητικό ντοκουμέντο) να λέει όταν άκουσε κινητό παρευρισκόμενου να χτυπάει με τον ύμνο του Ολυμπιακού:

«Αυτό που άκουσα ήταν το τυπικό παράδειγμα της διαπλοκής στο ποδόσφαιρο ως έκφραση. Για όσους δεν καταλάβανε ακούσαμε τον ύμνο του Μαρινάκη. Η τυπικότατη περίπτωση εν πολλοίς στο ποδόσφαιρο και σε μία ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρία μαύρου χρήματος που εκτρέπεται από άλλες δραστηριότητες. Οριζόντιες και μη».

Ο κ. Βερναρδάκης υποστήριξε πως έγινε συρραφή άσχετων στιγμών και αρνήθηκε ότι έκανε την οποιαδήποτε ονομαστική αναφορά στον Ολυμπιακό ή τον κ. Μαρινάκη:

«Γίνεται μια συρραφή άσχετων στιγμών. Κατ' αρχήν δεν μίλησα ούτε για τον Ολυμπιακό, ούτε για τον κ. Μαρινάκη. Για κανένα δεν μίλησα ονομαστικά. Πράγματι συνέβη ένα περιστατικό, όπου χτύπησε ένα κινητό με τον ύμνο του Ολυμπιακού στην διάρκεια της εκδήλωσης, αλλά δεν ειπώθηκαν τέτοια πράγματα.

Αυτό όμως που είπα εν γένει, είναι ότι στην περίπτωση των Μέσων Ενημέρωσης, όπως και στην περίπτωση των ΠΑΕ, σε γενικές γραμμές, χωρίς να αναφερθώ σε ονόματα και συγκεκριμένες ομάδες, πράγματι έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο ότι στην ουσία εκβάλλεται προϊόν δραστηριοτήτων, που πολλές φορές είναι και έκνομο. Αυτό είπα και αυτή είναι η άποψή μου».

Βεβαίως ο Ολυμπιακός αντέδρασε και ζήτησε εξηγήσεις διότι δεν είναι και λίγο ένας υπουργός να λέει ότι η κορυφαία ΠΑΕ στην Ελλάδα διακινεί «μαύρο» χρήμα. Και βεβαίως δημιουργείται ένα πολύ σοβαρό ερώτημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν αυτός που είχε στηριχθεί πριν από δύο χρόνια στον Μαρινάκη για να εκλεγεί η Ρένα Δούρου περιφερειάρχης; Ή μήπως ουκ ολίγες φορές δεν έχει κατηγορηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ για στενές σχέσεις με επιχειρηματίες, μεταξύ των οποίων και ο Μαρινάκης; Τι μεσολάβησε από τότε και ένας υπουργός τώρα κάνει μια τέτοια καταγγελία; Διότι το ηχητικό ντοκουμέντο είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Ακόμη και... συρραφή να έγινε, όπως υποστηρίζει ο Βερναρδάκης η ουσία δεν αλλάζει. Ένας υπουργός και μάλιστα στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού καταφέρεται κατά του προέδρου του Ολυμπιακού με τέτοιο τρόπο; Κάποιο λάκκο έχει η φάβα.