Πρώτο μετάλλιο για τα ελληνικά χρώματα με την Άννα Κορακάκη στους Ολυμπιακούς
07/08/2016 18:20
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πρώτο μετάλλιο για τα ελληνικά χρώματα με την Άννα Κορακάκη στους Ολυμπιακούς

To πρώτο της μετάλλιο κατέκτησε η Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 που διεξάγονται στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας. Πριν από λίγο, η Άννα Κορακάκη, στην πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, η Άννα Κορακάκη κατέλαβε τη τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στον αγώνα των 10 μέτρων με αεροβόλο πιστόλι.

Η νεαρή αθλήτρια της σκοποβολής ήταν από τις μεγάλες ελπίδες της Ελλάδας για μετάλλιο και επιβεβαίωσε τα προγνωστικά. Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρασε με ιδιαίτερη άνεση στον τελικό του αγωνίσματος, κατακτώντας την 3η θέση στον προκριματικό που είχε πραγματοποιηθεί το πρωί.

Την πρώτη θέση κατέλαβε η Κινέζα Μενγκξιού Ζανγκ, ενώ τη δεύτερη η Ρωσίδα Βιταλίνα Μπατσαράτσκινα. Η Ελληνίδα αθλήτρια πάλεψε μέχρι την τελευταία βολή για το ασημένιο μετάλλιο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν δεύτερη μέχρι λίγο πριν την ολοκλήρωση του τελικού.

Η Κορακάκη έδειξε φοβερής σταθερότητα στις 20 βολές που πραγματοποίησε και απέδειξε πως το μέλλον της ανήκει, συγκεντρώνοντας 177.7 βαθμούς.

Να τονίσουμε πως η Θεσσαλονικιά αθλήτρια του Ωρίωνα αγωνίζεται για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, κάτι που κάνει την επιτυχία της ακόμα μεγαλύτερη...

Τα αποτελέσματα του τελικού:

1. Μενγκξούε Τζανγκ (Κίνα) 199.4 Ολυμπιακό Ρεκόρ

2. Βιτάλινα Μπατσαράσκινα (Ρωσία) 197.1

3. Άννα Κορακάκη (Ελλάδα) 177.7

4. Αλεχάνδρα Σαβάλα Βάσκες (Μεξικό) 157.1

5. Αφάφ Ελχοντχόντ (Αίγυπτος) 137.1

6. Σόνια Φράνκετ (Ισπανία) 116.5

7. Μπομπάνα Βελίτσκοβιτς (Σερβία) 96.4

8. Εκατερίνα Κορσούνοβα (Ρωσία) 73.5

imerisia.gr