Παραολυμπιακοί Ρίο 2016: Το ένα μετάλλιο μετά το άλλο κατακτούν οι έλληνες αθλητές
10/09/2016 16:02
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παραολυμπιακοί Ρίο 2016: Το ένα μετάλλιο μετά το άλλο κατακτούν οι έλληνες αθλητές

Συνεχείς επιτυχίες από τη δυνατή ομάδα, μέγας χορηγός της οποίας είναι ο ΟΠΑΠ

Οι ελληνικές επιτυχίες στην Βραζιλία διαδέχονται η μια την άλλη. Ένα 24ωρο μετά τα μετάλλια στη σφαίρα F32 από τους Σάκη Κωνσταντινίδη (χρυσό) και Δημήτρη Ζησίδη (χάλκινο), η ελληνική σημαία κυμάτισε και πάλι στον πιο ψηλό ιστό με την μεγάλη επιτυχία του Μανώλη Στεφανουδάκη στον ακοντισμό F54. Με βολή στα 29,45 μέτρα κατάφερε να προσθέσει ένα ακόμη ολυμπιακό μετάλλιο στο παλμαρέ του, μετά το χάλκινο που κατέκτησε πριν από τέσσερα χρόνια στο Λονδίνο στο ίδιο αγώνισμα.

Μανώλης Στεφανουδάκης: Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους

Τα μετάλλια δεν θα σταματήσουν εδώ, δήλωσε χαρακτηριστικά ο χρυσός παραολυμπιονίκης και επεσήμανε: «Είμαι πολύ χαρούμενος. Νοιώθω υπερήφανος. Οι κόποι μας ανταμείφθηκαν με αυτό το χρυσό μετάλλιο. Είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσαμε να ζήσουμε. Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς που στήριξαν την προσπάθεια. Είτε αυτοί λέγονται οικογένεια, είτε προπονητές, είτε ο απλός κόσμος. Ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω τους χορηγούς μας και ειδικά τον ΟΠΑΠ που στήριξε την Παραολυμπιακή Επιτροπή αλλά και την ομοσπονδία προκειμένου να κάνει πραγματικότητα το όνειρο όλων των παιδιών που βρισκόμαστε εδώ στο Ρίο».

Παραολυμπιακοί Ρίο 2016: Το ένα μετάλλιο μετά το άλλο κατακτούν οι έλληνες αθλητές 231166 photo

Χάλκινο μετάλλιο στην άρση βαρών σε πάγκο από τον Δημήτρη Μπακοχρήστο

Ο Δημήτρης Μπακοχρήστος χάρισε στην Ελλάδα το τέταρτο μετάλλιο. Στον τελικό των 54 κιλών της άρσης βαρών σε πάγκο, ο Έλληνας πρωταθλητής, παρά τα όποια προβλήματα αντιμετώπισε τον τελευταίο καιρό με το χέρι του, κατάφερε να σηκώσει 162 κιλά και να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο της κατηγορίας. Ο Μπακοχρήστος στην πρώτη προσπάθεια σήκωσε 162 κιλά, ενώ ήταν άκυρος τόσο στην δεύτερη όσο και στην τρίτη προσπάθεια με την μπάρα να έχει πάνω της 170 κιλά. Ο Έλληνας πρωταθλητής είναι ο κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ με 181 κιλά από το 2015 στο Καζακστάν. Μπορεί το πρόβλημα στο χέρι του στέρησε μια μεγάλη επίδοση και το χρυσό μετάλλιο, αλλά η νίκη που πέτυχε είναι εξίσου σημαντική.

Παραολυμπιακοί Ρίο 2016: Το ένα μετάλλιο μετά το άλλο κατακτούν οι έλληνες αθλητές 231167 photo

Παραολυμπιακοί Ρίο 2016: Το ένα μετάλλιο μετά το άλλο κατακτούν οι έλληνες αθλητές 231168 photo

Παραολυμπιακοί Ρίο 2016: Το ένα μετάλλιο μετά το άλλο κατακτούν οι έλληνες αθλητές 231169 photo