Παραολυμπιακοί Αγώνες: Χρυσό στον ακοντισμό ο Στεφανουδάκης
09/09/2016 20:53
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Χρυσό στον ακοντισμό ο Στεφανουδάκης

Διαπρέπουν οι Έλληνες αθλητές στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, με χώρα μας να πανηγυρίζει το τρίτο της μετάλλιο και το δεύτερο χρυσό στη διοργάνωση.

Σήμερα ήταν η σειρά του Μανώλη Στεφανουδάκη να ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου κατακτώντας την πρώτη θέση στον τελικό του ακοντισμού στην κατηγορία F54.

Ο Έλληνας αθλητής, ο οποίος ήταν τρίτος στο Λονδίνο ξεκίνησε εντυπωσιακά τον τελικό καθώς στην πρώτη κιόλας βολή έστειλε το ακόντιο στα 29.45μ. δημιουργώντας και νέο ρεκόρ Παραολυμπιακών Αγώνων. Ο Στεφανουδάκης είχε άλλες τέσσερις έγκυρες βολές που μετρήθηκαν 29.42μ., 27.47μ., 28.02μ. και 28.84μ., χωρίς κανείς από τους αντιπάλους του να μπορέσουν να τον πλησιάσουν με τον Σεπέδα Φέλιξ από το Μεξικό να κατακτά τη 2η θέση και την 3η ο Τρίπιτς από την Λευκορωσία!

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα του Πρόεδρου της Δημοκρατίας

«Με την άνοδό σας στο πιο ψηλό ολυμπιακό βάθρο, και μάλιστα με κορυφαία επίδοση, αποδείξατε, με τον πιο εμβληματικό τρόπο, την δύναμη της ελληνικής ψυχής και την διαχρονική και γνήσια αφοσίωσή της στο ολυμπιακό πνεύμα και ιδεώδες» αναφέρει στο συγχαρητήριο τηλεγράφημά του, στον Μανώλη Στεφανουδάκη που κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Συγχαρητήρια του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα

«Ο Μανώλης Στεφανουδάκης μας κάνει ξανά περήφανους με το χρυσό στον ακοντισμό» αναφέρει ο πρωθυπουργός Αλέξης Tσίπρας σε ανάρτησή του στο twitter για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στον ακοντισμό στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο.

Συγχαρητήρια Κυριάκου Μητσοτάκη

«Ακόμη πιο ψηλά η Ελλάδα στο Ρίο με τον Μανώλη Στεφανουδάκη. «Χρυσός» Μανώλης» έγραψε στο twitter του ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης για την κατάκτηση από τον Μανώλη Στεφανουδάκη του χρυσού μεταλλίου στον ακοντισμό στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

eleftherostypos.gr