Ομολογία-σοκ: "Και ο εισαγγελέας και ο εφέτης ήταν "εντάξει" για την απαλλαγή προέδρου ΠΑΕ στο βούλευμα των στημένων"!
27/10/2015 21:20
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ομολογία-σοκ: "Και ο εισαγγελέας και ο εφέτης ήταν "εντάξει" για την απαλλαγή προέδρου ΠΑΕ στο βούλευμα των στημένων"!

Συγκλονιστικές συνομιλίες που κατέγραψε ο υπερκοριός της ΕΥΠ και φωτίζουν το βούλευμα των στημένων αγώνων και την απόπειρα επηρεασμού της σύνθεσης του δικαστηρίου του Norr-One, αποκάλυψε η "ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ".


Στη δικαστική διαλεύκανση του σκανδάλου των στημένων αγώνων αναφέρεται σε συνομιλίες που καταγράφηκαν από τον υπερκοριό της ΕΥΠ ο πρώην πρόεδρος του Εθνικού και δημοτικός σύμβουλος Πειραιά Νίκος Πηρούνιας. Ο ίδιος βάσει του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών παραπέμπεται ως ένας από τους 83 κατηγορούμενους της πολύκροτης υπόθεσης που αναδείχτηκε το 2011 μέσα από τη δικογραφία της εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου, Ο κ.Πηρούνιας στις 2 Αυγούστου 2015 συνομιλεί με τον φυγόδικο Ν.Β., ο οποίος βρίσκεται στον Καναδά. Ο συνομιλητής ρωτάει να μάθει για την τελική απόφαση του Συμβουλίου Εφετών και ο κ.Πηρούνιας ισχυρίζεται με σαφή υπονοούμενα ότι "ήταν και ο εισαγγελέας και ο εφέτης εντάξει", αναφερόμενος στην απαλλαγή κατηγορούμενου προέδρου ΠΑΕ, ο οποίος έχει ανοιχτές και άλλες δικαστικές υποθέσεις. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας γίνονται συγκεκριμένες αναφορές σε άλλους κατηγορούμενους ποδοσφαιρικούς παράγοντες που κρίθηκαν παραπεμπτέοι από τον εισαγγελέα Παναγιώτη Πούλιο και τον εφέτη Γιάννη Τζιμπλάκη. Ήδη η εισαγγελία Πειραιά διερευνά την υπόθεση, για την οποία προσωπική έρευνα έχει κινήσει μετά τις πρώτες αποκαλύψεις της εκπομπής και η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου.

ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΠΗΡΟΥΝΙΑ-ΚΟΤΣΩΝΗ
Η εισαγγελία Πειραιά διενεργεί προκαταρκτική εξέταση για τις παράτυπες επισκέψεις του Νίκου Πηρούνια στις φυλακές Κορυδαλλού. Έχουν καταγραφεί σε video 4 συναντήσεις με τον κατηγορούμενο για την υπόθεση του Noor-One Aιμίλιο Κοτσώνη, πρώην διευθυντή προμηθειών της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Επίσης υπάρχουν τηλεφωνικές συνομιλίες Πηρούνια-Κοτσώνη, όπου γίνονται αναφορές στη σύνθεση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά, το οποίο ανέλαβε την εκδίκαση της υπόθεσης του ναρκοπλοίου που μετέφερε δύο τόνους ηρωϊνης.

Σε εισερχόμενη συνομιλία από το σταθερό τηλέφωνο των φυλακών Κορυδαλλού στις 18 Αυγούστου 2015 ο Αιμίλιος Κοτσώνης συζητάει με τον Νίκο Πηρούνια για τον ορισμό της εναρκτήριας δικασίμου (6 Οκτωβρίου) και συμφωνούν να γίνει επισκεπτήριο την επόμενη Κυριακή. Ο Κοτσώνης αναφέρει ότι πήγε και τον είδε ο "μικρός Βαγγέλης" (πρόκειται για δικηγόρο) και ενημερώνει τον Πηρούνια ότι ήθελε να έρθει και ο "μεγάλος" Ο Πηρούνιας του λέει΄ότι δεν χρειάζεται τώρα να έρθει και του συστήνει να περιμένουν την κλήρωση για τη σύνθεση του δικαστηρίου και να τα πουν από κοντά.

Σε εισερχόμενη συνομιλία από το σταθερό τηλέφωνο των φυλακών Κορυδαλλού στις 8 Σεπτεμβρίου 2015 ο Αιμίλιος Κοτσώνης διαμαρτύρεται στον Νίκο Πηρούνια γιατί δεν σηκώνει το τηλέφωνό του σε κλήσεις από κινητό που αρχίζει από 6955. Ο Πηρούνιας λέει ότι δεν γνώριζε ότι αυτό είναι το κινητό που χρησιμοποιεί ο Κοτσώνης στη φυλακή. Πάντως, τον ενημερώνει ότι πέρασε και άφησε κάτι πράγματα στο Κολωνάκι (εννοεί σε δικηγόρο) και αναφέρει ότι του έστειλε το σημείωμα και περιμένει τη "συνταγή"(αναφέρεται στη σύνθεση του δικαστηρίου) Ενημερώνει ότι δεν βρήκε τον "ναύαρχο" γιατί είναι στο εξωτερικό και θα τον δει την Πέμπτη για να κανονίσει τη "μετάθεση του ναύτη" (αναφέρεται στην αιφνίδια μετάθεση των τριών λιμενικών).Την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015 ο Κοτσώνης επικοινωνεί από το κινητό του με τον Πηρούνια και ρωτά να μάθει αν είδε τον "ναύαρχο".Ο Πηρούνιας του απαντά ότι τον είδε και "το πέρασε το θέμα".

Αφού προηγουμένως έχει μιλήσει τηλεφωνικά με δικηγόρο Κολωνακίου, ο Πηρούνιας ενημερώνει στις 18 Σεπτεμβρίου 2015 τον Κοτσώνη ότι "μίλησα με τον γιατρό στο Κολωνάκι και θα μου κάνει επεξεργασία της διάγνωσης".Δύο μέρες αργότερα τηλεφωνεί στον δικηγόρο και τον ρωτά αν "πάει θετικά". Ο δικηγόρος απαντά ότι "αυτή είναι soft, δεν θέλει βαρβαρότητες, δεν βρίσκει πράγματα, υπό αυτή την έννοια είναι θετική" (αναφέρεται σε μέλος του δικαστηρίου). Αμέσως μετά ο Πηρούνιας τηλεφωνεί στον Κοτσώνη και τον ενημερώνει ότι "η πρώτη ένδειξη θετική, ο άνθρωπος είναι καλός, μαλακός". Στις 23 Σεπτεμβρίου ο Πηρούνιας στέλνει σε μήνυμα στον δικηγόρο τα ονόματα της αρχικής σύνθεσης των δικαστών. Στις 30 Σεπτεμβρίου συναντάται με δικηγόρο Πειραιά και λίγο αργότερα στέλνει μήνυμα στον δικηγόρο που συνάντησε στο Κολωνάκι: "Tην Χριστιανή την αλλάξανε και βάλανε κάποια Δούκα".

ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ Ο ΚΟΥΓΙΑΣ
Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείυ Πλημμελημάτων Αθηνών θα καθίσει την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015 ο Αλέξης Κούγιας. Κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα. Η ποινική δίωξη ασκήθηκε από τον αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Αριστείδη Κορέα και αφορά στον αγώνα Ολυμπιακού Χερσονήσου-Παναχαϊκής, για τον οποίο ο πρώην γενικός αρχηγός της πατρινής ΠΑΕ Πέτρος Σταθάκης ομολόγησε ότι δωροδόκησε για λογαριασμό του ιδιοκτήτη της ομάδας τον γενικό αρχηγό των γηπεδούχων. Για την ίδια υπόθεση η Παναχαϊκή και ο Πέτρος Σταθάκης τιμωρήθηκαν αμετάκλητα από τα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου. Τρεις μέρες.αργότερα, τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015, ο Αλέξης Κούγιας θα καθίσει και στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Πατρών ως κατηγορούμενος για παραβίαση των Ν. 2190/1920 περί Ανωνύμων Εταρειών και του αθλητικού νόμου 2725/99 γιατί η ΠΑΕ Παναχαϊκή δεν υπέβαλε 4 ισολογισμούς ως όφειλε.

Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΠΙΛΑΒΙΟ
Αύριο ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος θα παράσχει έγγραφες εξηγήσεις στην αντεισαγγελέα Εφετών Αθηνών Βιργινία Σακελλαροπούλου, η οποία διερευνά το αδίκημα της ψευδορκίας στη δίκη των στημένων αγώνων που έγινε το τελευταίο τετράμηνο του 2013. Η εισαγγελική έρευνα κινείται σε δύο κατευθύνσεις: 1) Γιατί δεν γνωστοποιήθηκαν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι τελεσίδικες πειθαρχικές αποφάσεις της ΕΠΟ για κατηγορούμενους ποδοσφαιρικούς παράγοντες και 2) γιατί απεκρύβη η ύπαρξη integrity officer, δηλαδή υπεύθυνου ακεραιότητας που είχε την αρμοδιότητα να συνεργάζεται με την UEFA για τους φακέλους των ύποπτων αγώνων.

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΛΙΩΤΑΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ
Στην κορυφή της Ελληνικής Αθλητικής Δικαιοσύνης βρίσκεται πλέον ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας. Ανέλαβε την αρμοδιότητα των αθλητικών ζητημάτων εκ μέρους του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας αντί του μέχρι πρότινος επικεφαλής Θανάση Ακριτίδη. Ο κ.Πλιώτας είναι ο εισαγγελέας που πρότεινε την παραπομπή του πρώην υπουργού οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και την ενοχή του πρώην υπουργού Τάσου Μαντέλη για ανακριβές πόθεν έσχες.
www.skai.gr