Οι «κωλοτούμπες» του Κοντονή σώζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο από το Grexit
12/04/2016 21:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι «κωλοτούμπες» του Κοντονή σώζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο από το Grexit

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, προέβη σε δηλώσεις αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, τον οποίο ενημέρωσε για τα τεκταινόμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τις επαφές τις οποίες είχε με την ΕΠΟ και τον εκπρόσωπο της FIFA Κωστάκη Κουτσοκούμνη. Ο κ. Κοντονής εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου


«Ενημέρωσα προσωπικά τον Πρωθυπουργό. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με την εξέλιξη των πραγμάτων μετά τις συναντήσεις με ΕΠΟ και FIFA. Εμείς περιμένουμε από τις διεθνείς ομοσπονδίες το έγγραφο το οποίο έχουμε ζητήσει. Μπορεί να το έχουμε και νωρίτερα από την Πέμπτη. Την Παρασκευή εμείς θα πάρουμε την απόφαση για την επανέναρξη του Κυπέλλου. Ελπίζουμε με όλα αυτά που θα γίνουν ότι θα μπούμε σε μια χρονιά τομή για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Υπάρχει θετικό κλίμα για να γίνουν όλες οι απαιτούμενες ρυθμίσεις. Θα εξηγήσω λεπτομερώς σε FIFA και UEFA πως έχουν τα πράγματα για τις αλλαγές που ζητούν στην αθλητική νομοθεσία. Δεν γίνεται όμως οι νόμοι να φτιάχνονται όπως ονειρεύονται στην ΕΠΟ».

Νωρίτερα ο κ. Κοντονής είχε την καθοριστική συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Γκιρτζίκη και τον εκπρόσωπο της FIFA Κώστα Κουτσοκούμνη. Ο τελευταίος κατά την αποχώρησή του τόνισε ότι το Κύπελλο θα ξαναρχίσει και ως εκ τούτου θα αποφευχθεί την τελευταία στιγμή το Grexit του ελληνικού ποδοσφαίρου, αφού δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Η ΕΠΟ θα αποσύρει την προσφυγή της στο ΣτΕ και θα αιτηθεί την επανεκκίνηση του Κυπέλλου και μέχρι την Παρασκευή το Υφυπουργείο θα δώσει την συγκατάθεσή του, αφού πρώτα ΕΠΟ και Υπουργείο βρουν τον τρόπο που θα συνεχιστεί ο θεσμός».

e-typos.com