Ο Ιβάν να κερδάει και ο ΠΑΟΚ και όλοι οι άλλοι να πάνε να…
11/03/2018 13:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Ιβάν να κερδάει και ο ΠΑΟΚ και όλοι οι άλλοι να πάνε να…

Είχαμε αρχίσει να ανησυχούμε. Οι συνέταιροι να τα έχουν σπάσει; Κι όταν εννοούμε συνέταιροι λέμε για τον Αλέξη Τσίπρα, τον… Έλληνα Πούτιν, και τον Ιβάν Σαββίδη.

Πολλά είχαν ακουστεί και κάποιες αποφάσεις δικαστηρίων ή καθυστερήσεις σε συμφωνίες, είχαν δημιουργήσει την εντύπωση ότι το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ και το σύστημα του Ρωσοπόντιου επιχειρηματία είχε συγκρουστεί και θα είχαμε πολλές διαφοροποιήσεις.

Όμως, εκεί που όλα φαινόταν ότι είναι έτσι, κάποιο παρασκήνιο παίχτηκε με αποτέλεσμα όλες οι αποφάσεις να είναι υπέρ του Σαββίδη.

Η υπόθεση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, παρά το γεγονός ότι έχει πολλές γκρίζες ζώνες η πώλησή του, τελικά έκλεισε. Ο Σαββίδης και κάποια περίεργα funds παίρνουν τον έλεγχο ενός στρατηγικής σημασίας λιμανιού και ο Σαββίδης γίνεται ο μεγάλος παίκτης της ναυτιλιακής αγοράς στην περιοχή.

Στη συνέχεια υπήρξε εμπλοκή με το πρόστιμο για την ΣΕΚΑΠ. Μια πρώτη απόφαση όριζε ότι η εταιρεία του Σαββίδη που αγόρασε την καπνοβιομηχανία έπρεπε να πληρώσει 38 εκατ. ευρώ, γεγονός που όπως θυμόμαστε, είχε προσπαθήσει η κυβέρνηση με τροπολογία να αποσοβήσει.

Σε δεύτερο βαθμό, μόλις την περασμένη εβδομάδα αποφασίζεται ότι τελικά ο Σαββίδης δεν θα πληρώσει το πρόστιμο… στην υγεία των υπολοίπων κορόιδων. Διότι όταν ο επιχειρηματίας αγόραζε την ΣΕΚΑΠ ήξερε ότι υπάρχει αυτή η εκκρεμότητα και ο φιλικός ΣΥΡΙΖΑ ήρθε για να τον κάνει να νιώσει… πιο άνετα και να καπνίζει αμέριμνος το πούρο του.

Και ήρθε το χθεσινό σκάνδαλο. Ήρθε η απόφαση για τον ΠΑΟΚ, την αγαπημένη ομάδα του Σαββίδη. Μέσα στη νύχτα, μετά τη μία οι δικαστές άλλαξαν την πρώτη απόφαση για την τιμωρία του ΠΑΟΚ και αποφάσισαν να επιστρέψουν τους 3 βαθμούς και να παίξει με την ΑΕΚ με τον κόσμο του.

Σε αντίθεση με την περσινή τιμωρία του Παναθηναϊκού για ίδιο περιστατικό όπου τιμωρήθηκε με μηδενισμό υπέρ του ΠΑΟΚ και πέντε βαθμούς μείον για το τριφύλλι, με ένα πραξικόπημα που δεν έχει ξανασυμβεί στα χρονικά, η ομάδα του Σαββίδη ξαναμπαίνει στο πρωτάθλημα και αν νικήσει σήμερα την ΑΕΚ γίνεται το φαβορί.

Μάλιστα η απόφαση βγήκε χθες, πριν τον σημερινό αγώνα, κατ’ απαίτηση του ΠΑΟΚ, όταν η απόφαση για τον Ολυμπιακό, σε επεισόδια που έγιναν μία εβδομάδα πριν από αυτά της Θεσσαλονίκης, δεν έχει ακόμη εκδοθεί.

Είναι σαφές ότι πρόκειται για ωμή παρέμβαση με πολιτικό χαρακτήρα προκειμένου να ευνοηθεί η ομάδα του Σαββίδη.

Αλλά όταν μέσα σε λίγες εβδομάδες έχεις τρεις ευνοϊκές αποφάσεις για τον Ρωσοπόντιο επιχειρηματία όταν η αγορά βοά για σκάνδαλα και ύποπτες υποθέσεις, τότε κάτι άλλο συμβαίνει. Όπως και κάτι συμβαίνει με δικαστική έρευνα που είναι… χαμένη σε κάποιο συρτάρι.

Με άλλα λόγια, Ο Ιβάν να κερδάει και ο ΠΑΟΚ και όλοι οι άλλοι να πάνε να…

Ο Τσίπρας ποντάρει πολλά στον επιχειρηματία και σίγουρα θα τον χρειαστεί στην πορεία προς τις κάλπες.