Κορυφαία αθλήτρια της Ευρώπης για το 2017 η Κατερίνα Στεφανίδη
15/10/2017 11:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κορυφαία αθλήτρια της Ευρώπης για το 2017 η Κατερίνα Στεφανίδη

Το βραβείο της καλύτερης Ευρωπαίας αθλήτριας έλαβε το βράδυ του Σαββάτου η Κατερίνα Στεφανίδη, από την ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στίβου, σύμφωνα με το skai.gr.


Η Ελληνίδα επικοντίστρια επελέγη ως η καλύτερη γυναίκα αθλήτρια της Ευρώπης τόσο στην ψηφοφορία που προηγήθηκε στα social media, όσο και στη σχετική επιλογή από την επιτροπή της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, όπου οι εκπρόσωποι των εθνικών ομοσπονδιών και οι δημοσιογράφοι συμφώνησαν με τη βράβευσή της.

Το βραβείο παρέδωσε στην αθλήτρια ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στίβου, Σβέιν Άρνε Χάνσεν.

"Το 2017 ήταν μία εξαιρετική χρονιά για εμένα. Θα ήθελα με αυτή την ευκαιρία που μου δίνεται να συγχαρώ όλους τους νικητές, αλλά και τους υπόλοιπους αθλητές που ήταν υποψήφιοι. Το να είμαι συνυποψήφια με την Μαρίγια, την Τίαμ και την Ανίτα και να κερδίσω μάλλον θα πρέπει να μετρήσετε ξανά τις ψήφους", σημείωσε, χαριτολογώντας, κατά την απονομή

"Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον προπονητή του μου ο οποίος τυγχάνει να είναι και σύζυγος μου. Για όσους έχουν την περιέργεια πρώτα έγινε σύζυγός μου και μετά προπονητής μου. Το κάναμε με το λάθος τρόπο", συνέχισε.

Η Κατερίνα Στεφανίδη είναι η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που βραβεύεται με αυτή τη διάκριση και ελπίζει πως θα αποτελέσει αφορμή ώστε να μπουν αρκετά νέα παιδιά στον στίβο. Υποψήφιες για το βραβείο ήταν ακόμα η Μαρίγια Λασιτσκένε από την Ρωσία (επικοντίστρια), η Ναφισάτου Τιάμ από το Βέλγιο (έπταθλο) και η Ανίτα Βλόντατρσικ από την Πολωνία (σφυροβολία).

Μέσα στο 2017 η επικοντίστρια κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια (Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού), αναδείχθηκε νικήτρια στο Diamond League, και σημείωσε νέο πανελλήνιο ρεκόρ (και κορυφαία επίδοση για φέτος) στο Λονδίνο, περνώντας τα 4,91 μέτρα.

Η αθλητική σεζόν έκλεισε με 14 σερί νίκες και μόλις μία ήττα, τον περασμένο Φεβρουάριο.

capital.gr