Σπύρος Φωκάς A’ Αντιπρόεδρος Ιπποδρομίες ΑΕ, Βάνα Λαβίδα Πρόεδρος MDA Hellas, Οδυσσέας Χριστοφόρου B’ Αντιπρόεδρος Ιπποδρομίες ΑΕ
Σπύρος Φωκάς A’ Αντιπρόεδρος Ιπποδρομίες ΑΕ, Βάνα Λαβίδα Πρόεδρος MDA Hellas, Οδυσσέας Χριστοφόρου B’ Αντιπρόεδρος Ιπποδρομίες ΑΕ
19/12/2016 14:04
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Ιπποδρομίες ΑΕ του ΟΠΑΠ υποστηρίζουν το σωματείο MDA Hellas

Το κοινωνικό της έργο αναδεικνύει για μια ακόμη φορά η Ιπποδρομίες ΑΕ, μέλος του Ομίλου ΟΠΑΠ. Οι άνθρωποι της εταιρείας, το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016, υποδέχθηκαν στους χώρους του ιπποδρόμου στο Μαρκόπουλο, το φιλανθρωπικό σωματείο για τη φροντίδα ατόμων με νευρομυϊκές παθήσεις MDA Hellas.

Η αντιπροσωπεία του σωματείου παρακολούθησε με ενθουσιασμό το πλούσιο πρόγραμμα της ημέρας που περιελάμβανε επτά κούρσες, μεταξύ των οποίων και το Winter Challenge τριετών ίππων, που προσέφεραν συναρπαστικό θέαμα διεκδικώντας το έπαθλο αξίας 25.000 ευρώ.

Η Ιπποδρομίες ΑΕ του ΟΠΑΠ υποστηρίζουν το  σωματείο MDA Hellas 242953 photo
Οι εκπρόσωποι της Ιπποδρομίες ΑΕ και του MDA Hellas, στον Ιππόδρομο Αθηνών

Το ΜDA Ελλάς, από το 2000, στηρίζει 1.000 οικογένειες και συμβάλλει καθοριστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με νευρομυϊκή πάθηση, στην ένταξή τους κατά τον καλύτερο τρόπο στην κοινωνία και στη δραστηριοποίησή τους στους τομείς της παιδείας, της υγείας, της εργασίας, του πολιτισμού και του αθλητισμού.

Στο σημαντικό έργο του σωματείου και την έμπρακτη στήριξη από την Ιπποδρομίες ΑΕ αναφέρθηκε ο Α' Αντιπρόεδρος της εταιρείας, Σπύρος Φωκάς: «Η MDA Hellas επιτελεί εξαιρετικά σημαντικό έργο και πρέπει να συγχαρούμε το σωματείο. Ως Ιπποδρομίες ΑΕ, είμαστε αρωγοί και ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι σε τέτοιου είδους δράσεις και είναι μεγάλη χαρά που τους έχουμε σήμερα κοντά μας. Η συμπαράσταση και η συμμετοχή μας σε τέτοιες δράσεις είναι ενδεικτική της προσπάθειας που κάνουμε για μια δυναμική αλλαγή στα δρώμενα του ιπποδρόμου και στην αναβάθμιση του προϊόντος».

Η Ιπποδρομίες ΑΕ του ΟΠΑΠ υποστηρίζουν το  σωματείο MDA Hellas 242954 photo
Το Winter Challenge 3ετών ίππων

Από την πλευρά του ο Β΄ Αντιπρόεδρος της Ιπποδρομίες ΑΕ, Οδυσσέας Χριστοφόρου, τόνισε: «Είναι μεγάλη τιμή για τον ελληνικό ιππόδρομο η συνεργασία μας με το MDA Hellas. Είναι σημαντική η προσπάθεια που κάνει η πρόεδρος του σωματείου κα Λαβίδα και αυτές οι προσπάθειες πρέπει πάντα να επιβραβεύονται. Οι ελληνικές ιπποδρομίες αποκτούν σιγά σιγά την αίγλη τους και καλούμε τον κόσμο να επισκέπτεται τις εγκαταστάσεις μας στο Μαρκόπουλο και να απολαμβάνει αυτό το μοναδικό θέαμα».

Η πρόεδρος του ΔΣ του MDA Hellas, Βάνα Λαβίδα, σημείωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ιπποδρομίες ΑΕ, του ΟΠΑΠ, για την υποστήριξή της. Το σωματείο μας ιδρύθηκε πριν από 16 χρόνια. Μέσα σε αυτό το διάστημα παρέδωσε τρεις ειδικές μονάδες νευρομυϊκών παθήσεων στο νοσοκομείο παίδων «Η Αγία Σοφία», στο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη και στο νοσοκομείο του Ρίου. Επίσης, λειτουργεί το σπίτι του MDA Hellas στο κέντρο της Αθήνας, όπου εκεί παιδιά και οικογένειες μπορούν να περνούν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους. Τους παρέχουμε δράσεις σε εργαστήρια, ψυχαγωγικές εκδηλώσεις και μπορούν να ζήσουν όπως όλοι μας, γιατί κύριος στόχος μας είναι να μπορούν να ενταχθούν στο κοινωνικό περιβάλλον».

Η Ιπποδρομίες ΑΕ του ΟΠΑΠ υποστηρίζουν το  σωματείο MDA Hellas 242955 photo
Βράβευση του Winter Challenge 3ετών ίππων από τα μέλη του ΔΣ του MDA Hellas, τον Σπύρο Φωκά Αντιπρόεδρο Ιπποδρομίες ΑΕ και τον Πέτρο Ζαφείρη Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή ΦΕΕ

Η Ιπποδρομίες ΑΕ του ΟΠΑΠ υποστηρίζουν το  σωματείο MDA Hellas 242956 photo
Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Παραολυμπιονίκης και μέλος του MDA Hellas, με την συναθλήτριά του Κατερίνα Πατρώνη