Σπύρος Φωκάς, Θανάσης Σωτηρόπουλος, Οδυσσέας Χριστοφόρου και Γιάννης Μυτιληναίος/ Απονομή αναμνηστικής πλακέτας στον Θανάση Σωτηρόπουλο
Σπύρος Φωκάς, Θανάσης Σωτηρόπουλος, Οδυσσέας Χριστοφόρου και Γιάννης Μυτιληναίος/ Απονομή αναμνηστικής πλακέτας στον Θανάση Σωτηρόπουλο
27/12/2016 14:06
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Ιπποδρομίες ΑΕ τίμησε τον Θανάση Σωτηρόπουλο

Ξεχωριστή ήταν η προτελευταία ιπποδρομιακή συγκέντρωση για το 2016, στις εγκαταστάσεις του Μαρκόπουλου.

Η Ιπποδρομίες ΑΕ, μέλος του Ομίλου ΟΠΑΠ, τίμησε την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016 τον αναβάτη –θρύλο Θανάση Σωτηρόπουλο για την 26ετή προσφορά του στις ελληνικές ιπποδρομίες. Στην εκδήλωση έδωσαν δυναμικό παρών η Φίλιππος Ένωση, ιδιοκτήτες, αναβάτες, προπονητές, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ιπποδρομίες ΑΕ καθώς και πλήθος από βετεράνους αναβάτες.

Η Ιπποδρομίες ΑΕ τίμησε τον Θανάση Σωτηρόπουλο 243885 photo
Η ιπποδρομιακή κοινότητα τιμά το Θανάση Σωτηρόπουλο

Ο Θανάσης Σωτηρόπουλος, ο μεγάλος champion αναβάτης, που έγραψε ιστορία στον ελληνικό ιππόδρομο την περίοδο 1983-2009, έχει αναδειχθεί πρωταθλητής τζόκεϊ για οκτώ συνεχόμενες χρονιές, έχει στο παλμαρέ του περισσότερες από 1500 πρωτιές και για τα επιτεύγματά του συγκαταλέγεται στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες. Προς τιμήν του απονεμήθηκε και το ομώνυμο κύπελλο σε μια από τις ιπποδρομίες της ημέρας.

Αναφερόμενος στον Θανάση Σωτηρόπουλο, ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Ιπποδρομίες ΑΕ, Σπύρος Φωκάς, σημείωσε: «Τιμούμε ένα χρυσό όνομα του ελληνικού ιπποδρόμου, τον Θανάση Σωτηρόπουλο. Τον ευχαριστούμε από την καρδιά μας και τον θέλουμε συνέχεια δίπλα μας. Είναι ιδιαίτερα σημαντική η υποστήριξή του στο όραμά μας για ένα λαμπρό μέλλον των ελληνικών ιπποδρομιών».

Η Ιπποδρομίες ΑΕ τίμησε τον Θανάση Σωτηρόπουλο 243886 photo
Ο Θανάσης Σωτηρόπουλος απονέμει το Κύπελλο Θανάση Σωτηρόπουλου στον ιδιοκτήτη του νικητή ίππου ΤΖΟΥΝΙΠΕΡ, Γιάννη Μυτιληναίο

Από την πλευρά του, ο Β΄ Αντιπρόεδρος της Ιπποδρομίες ΑΕ, Οδυσσέας Χριστοφόρου, τόνισε: «Είναι μεγάλη τιμή για τον ΟΠΑΠ και την Ιπποδρομίες ΑΕ που ο Θανάσης Σωτηρόπουλος είναι σήμερα μαζί μας. Είναι ένας πραγματικός θρύλος. Είναι ένας πρωταθλητής και είμαι σίγουρος ότι στη νέα σελίδα που ανοίγει η εταιρεία για την αναγέννηση των ελληνικών ιπποδρομιών, ο Θανάσης θα είναι δίπλα μας και θα μας στηρίξει. Θα ήταν ευχής έργον να είναι ένας από τους δασκάλους της σχολής αναβατών, η οποία προγραμματίζεται για τον επόμενο χρόνο».

Ο Θανάσης Σωτηρόπουλος ευχαρίστησε την Ιπποδρομίες ΑΕ για την εκδήλωση προς τιμήν του και τον κόσμο για την παρουσία του στο Μαρκόπουλο και σημείωσε: «Νιώθω υπερήφανος. Είναι μια πολύ ωραία στιγμή. Έχουν υπάρξει πολλές καλές στιγμές όλα αυτά τα χρόνια. Συνήθως τα ντέρμπι».

Η Ιπποδρομίες ΑΕ τίμησε τον Θανάση Σωτηρόπουλο 243887 photo
Γιάννης Μυτιληναίος (ιδιοκτήτης νικητή ίππου ΤΖΟΥΝΙΠΕΡ), Θανάσης Σωτηρόπουλος, Βαγγέλης Κρητικός (αναβάτης νικητή ίππου ΤΖΟΥΝΙΠΕΡ)

Η Ιπποδρομίες ΑΕ τίμησε τον Θανάση Σωτηρόπουλο 243888 photo
Ο Θανάσης Σωτηρόπουλος με τον Βαγγέλη Κρητικό, αναβάτη του νικητή ίππου ΤΖΟΥΝΙΠΕΡ

Η Ιπποδρομίες ΑΕ τίμησε τον Θανάση Σωτηρόπουλο 243889 photo
Μάκης Σκρεπετός, Σπύρος Φωκάς, Θανάσης Σωτηρόπουλος, Γιάννης Μυτιληναίος, Οδυσσέας Χριστοφόρου και Αλέκος Γιατράς/ Απονομή αναμνηστικής πλακέτας στον Θανάση Σωτηρόπουλο