Εικόνες σοκ με πτώματα στο Ρίο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες
28/07/2016 15:45
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εικόνες σοκ με πτώματα στο Ρίο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Βραζιλίας και τα προβλήματα συνεχίζουν να είναι μεγάλα.

Πριν λίγες μέρες δημοσιεύματα έκαναν λόγο για την κακή κατάσταση που βρίσκεται το Ολυμπιακό Χωρίο με τις τεράστιες ελλείψεις και τα σοβαρά θέματα που προκύπτουν, όπως διαρροές υγρών, φυσικού αερίου, προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αλλά και στην καθαριότητα των χώρων.

Σήμερα ήρθε στο φως μια ακόμα συγκλονιστική είδη από την Daily Mail. Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα ένα πτώμα βρέθηκε εχθές στον κόλπο του Ρίο ντε Τζανέιρο, στο προπονητικό κέντρο όπου οι αθλητές των Ολυμπιακών ομάδων κολύμβησης και ιστιοπλοΐας θα κάνουν καθημερινά τις προπονήσεις τους.

ptoma2-1000

Με την κορυφαία αθλητική διοργάνωση να ξεκινά στις 5 Αυγούστου, οι αρχές προσπαθούν να κρατήσουν το θέμα «χαμηλά» στην επικαιρότητα, αλλά οι διοργανωτές σημειώνουν ότι η μόλυνση στον κόλπο του Guanabara είναι τελικά μεγαλύτερη από ό,τι περίμεναν. Για τον λόγο αυτό προειδοποιούν τους κολυμβητές να μην ανοίγουν το στόμα τους όταν βρίσκονται στο νερό, γιατί ο κίνδυνος να προσβληθούν από σοβαρές ασθένειες είναι μεγάλος.

ptoma1-1000

Να σημειώσουμε επίσης ότι πριν από λίγες μέρες, ανθρώπινα μέλη εκβράστηκαν στην πιο φημισμένη παραλία του Ρίο ντε Τζανέιρο, τη θρυλική Copacabana, και λίγα μόλις μέτρα από τις αθλητικές εγκαταστάσεις που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες beach volley στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων

Η αύξηση της εγκληματικότητας στη Βραζιλία αποτελεί ένα μόνο από τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, ενώ καλείται να αντιμετωπίσει το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει στην προσπάθεια να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων.

teroos-1000

Όλα αυτά μαζί -συμπεριλαμβανομένης και της «αναιμικής» οικονομίας- φαίνεται να έχουν επισκιάσει την αρχική ευφορία που υπήρχε για την πρώτη διοργάνωση των Αγώνων σε κράτος της Λατινικής Αμερικής.

Συλλήψεις για τρομοκρατία

Πριν από λίγες ημέρες οι αρχές τις Βραζιλίας ανακοίνωσαν πως παρακολουθούν περίπου 100 πρόσωπα τα οποία βαρύνουν υποψίες για σχέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις, κυρίως στην περιοχή των συνόρων Βραζιλίας, Παραγουάης και Αργεντινής.

Σε επιχείρηση της ομοσπονδιακής υπηρεσίας που διεξήχθη στις 22 Ιουλίου συνελήφθησαν 10 νεαροί που κατηγορούνται ότι προετοιμάζονταν να διαπράξουν τρομοκρατικές ενέργειες κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων (5η-21η Αυγούστου).

Ειδικότερα, το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι η ομοσπονδιακή αστυνομία συνέλαβε 10 νεαρούς Βραζιλιάνους, πολλοί εκ των οποίων είχαν ορκιστεί πίστη στη τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Χαίφάτο, διότι φέρονται να προετοίμαζαν επιθέσεις που θα διαπράττονταν κατά τη διάρκεια των αγώνων.

asflaeia-1000

Οι ύποπτοι είχαν εκφράσει τη «χαρά τους» για τις πρόσφατες επιθέσεις στη Γαλλία και στις ΗΠΑ. Οι δέκα ύποπτοι παρακολουθούνταν από τον Απρίλιο. «Συμμετείχαν σε μια οργάνωση που ονομάζεται «Υπερασπιστές της σαρίας» (σ.σ. του ισλαμικού νόμου) και σχεδίαζαν να αγοράσουν όπλα για να διαπράξουν εγκλήματα στη Βραζιλία και στο εξωτερικό», σύμφωνα με τον βραζιλιάνο υπουργό Δικαιοσύνης.

Τα μολυσμένα νερά

Μέσα σε όλα τα προηγούμενα δημοσιεύματα από τα κορυφαία ειδησεογραφικά πρακτορεία κάνουν λόγο επίσης και για τρομακτική μόλυνση στα νερά του Ρίο.

Οι υπεύθυνοι της πολιτείας είχαν υποσχεθεί πως πλησιάζοντας σιγά-σιγά προς την έναρξη των αγώνων θα υπάρξει σταθερή βελτίωση στην ποιότητα των νερών, τα τελευταία τεστ, ωστόσο, έδειξαν το ακριβώς αντίθετο.

Η μόλυνση βρίσκεται στα χειρότερα επίπεδα των τελευταίων ετών με αποτέλεσμα να κινδυνεύει ακόμα και η ζωή των αθλητών που θα βουτήξουν μέσα!

molinsi2-1000

«Έχουμε αηδιάσει από την κατάσταση που βρήκαμε. Εκφράσαμε τις ανησυχίες μας και περιμένουμε», δήλωσε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας sailing της Ισπανίας.

Από την πλευρά του γιατρός που ασχολείται με το συγκεκριμένο θέμα δήλωσε: «Οι αθλητές που θα πάρουν μέρος, κυριολεκτικά θα κολυμπήσουν μέσα στα… σκ#τ@ ρισκάροντας να πάθουν σοβαρές μολύνσεις. Είναι λυπηρό και ταυτόχρονα τρομακτικό».

dead-fish-1000

Σε τραγική κατάσταση το Ολυμπιακό Χωριό στο Ρίο

Πέρα από την καθυστερημένη ολοκλήρωση κάποιων έργων και την ανησυχία για την ασφάλεια, το Ολυμπιακό Χωριό παρουσιάζει και αυτό τραγική εικόνα.

Οι πόρτες του άνοιξαν την Κυριακή και αρκετές αντιπροσωπείες ολυμπιακών επιτροπών το επισκέφτηκαν διαπιστώνοντας πως είναι σε κακή κατάσταση.

Υπάρχουν διαρροές υγρών, φυσικού αερίου, προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, αλλά και στην καθαριότητα του χώρου. Οι επικεφαλής της αυστραλιανής αποστολής μετά την επιθεώρηση του χώρου δήλωσαν πως επί τις παρούσες συνθήκες δεν μπορούν να μείνουν εκεί οι αθλητές της χώρας και γι’ αυτό μέχρι νεωτέρας θα διαμένουν σε ξενοδοχεία.

rio-xorio-1000

Ο δήμαρχος του Ρίο, Εντουάρντο Πάες, είπε «καυστικά» πως «ίσως οι Αυστραλοί θέλουν στα δωμάτιά τους καγκουρό για να νιώθουν σαν στο σπίτι τους», αλλά η απάντηση που πήραν ήταν η εξής: «Δεν χρειαζόμαστε καγκουρό, αλλά ένας υδραυλικός θα ήταν χρήσιμος για να μην υπάρχουν λίμνες μέσα στα δωμάτια».

Οι διοργανωτές διαβεβαιώνουν πως η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και πως ο χώρος θα είναι πανέτοιμος όταν θα εγκατασταθούν οι αποστολές, ωστόσο οι εθνικές ολυμπιακές επιτροπές έχουν θορυβηθεί και είναι επιφυλακτικές πριν δουν την τελική εικόνα στο Ολυμπιακό Χωριό.

eleftherostypos.gr