Δημοσίευμα για Β. Μαρινάκη: Ο Ρoμπέν της Νότιγχαμ ή ο Σερίφης;
27/07/2016 15:59
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δημοσίευμα για Β. Μαρινάκη: Ο Ρoμπέν της Νότιγχαμ ή ο Σερίφης;

Ακόμα ένα κορυφαίο ειδησεογραφικό δίκτυο ασχολείται στο επίπεδο του ρεπορτάζ με την επικείμενη αγορά του 80% του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Νότιγχαμ Φόρεστ από τον Βαγγέλη Μαρινάκη.


Μετά τον «Guardian», το «BBC» και τη «Mirror» και το «Inside World Football» αναλύει τα δεδομένα του πολυαναμενόμενου deal μεταξύ του ιστορικού αγγλικού συλλόγου και του προέδρου του Ολυμπιακού και αφού τονίζεται η εκκρεμότητα που υφίσταται με τον έλεγχο από την επιτροπή της Football League, στη συνέχεια παρουσιάζεται όλη η εμπλοκή που φέρεται να έχει ο ισχυρός άνδρας των «ερυθρολεύκων» με την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης».

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι το ρεπορτάζ έχει τίτλο: «Ο Ρομπέν ή ο Σερίφης; Ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού αναμένεται να αγοράσει τη Νότιγχαμ Φόρεστ»

Αναλυτικά, το δημοσίευμα του Inside World Football:

«Σε μια από τις πλέον ιδιαίτερες -αν όχι αμφιλεγόμενες- υποθέσεις εξαγοράς συλλόγου στο αγγλικό ποδόσφαιρο, ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης είναι έτοιμος να αποκτήσει τον έλεγχο της Νότιγχαμ Φόρεστ.

Ο ιδιοκτήτης της Φόρεστ Φαουάζ Αλ Χασάουι έχει ενημερώσει τα ΜΜΕ ότι ελπίζει η υπόθεση να έχει ολοκληρωθεί το αργότερα σε ένα μήνα. Ο Κουβεϊτιανός επιχειρηματίας αναμένεται να κρατήσει το 20% των μετοχών του συλλόγου που αγόρασε το 2012. Υποστηρίζει ότι μέχρι τώρα έχει ξοδέψει για το κλαμπ 106 εκατ. λίρες.

Η έως τώρα καθυστέρηση οφείλεται στο ότι ο Μαρινάκης πρέπει να περάσει από τον έλεγχο της Football League για νέους ιδιοκτήτες. Ο Αλ Χασάουι στην παρούσα φάση περιμένει το πράσινο φως της επιτροπής για να μεταβιβάσει τον έλεγχο του συλλόγου, χωρίς μέχρι τώρα να έχει διαρρεύσει το ποσό της συμφωνίας.

Όμως το να περάσει αυτό τον έλεγχο δεν θα είναι απλά μια τυπική υπόθεση για τον Μαρινάκη, στον οποίο έχει απαγορευθεί να έχει ενεργό ρόλο στον Ολυμπιακό.

Ο Μαρινάκης αντιμετωπίζει πολλαπλές κατηγορίες για στημένους αγώνες στο ελληνικό πρωτάθλημα, την περίοδο 2011-2013, ενώ έχει ήδη απαλλαχθεί από άλλες αντίστοιχες κατηγορίες κατά το παρελθόν.

Κατηγορείται επίσης για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, για δωροδοκία και εκβιασμό. Κατηγορίες που επεκτείνονται σε πράξεις βίας εναντίων δημοσιογράφων μέχρι και βομβιστική επίθεση σε φούρνο ιδιοκτησίας πρώην διαιτητή. Κατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση είναι επίσης αρκετοί παράγοντες και μέλη της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Σύντομα αναμένεται η ετυμηγορία της Εισαγγελίας για το αν η υπόθεση θα φτάσει σε δίκη.

Οι υποστηρικτέςτου Μαρινάκη από την άλλη πλευρά, υποστηρίζουν ότι οι κατηγορίες αυτές είναι αποτέλεσμα φθόνου για τις επιτυχίες που έχει με τον Ολυμπιακό, έχοντας κατακτήσει έξι σερί πρωταθλήματα από όταν ανέλαβε τον σύλλογο το 2010.

Ωστόσο, τα έως τώρα στοιχεία που υπάρχουν στην υπόθεση των στημένων αγώνων και των εκφοβισμών είναι πολύ μεγάλα για να αγνοηθούν.

Το ενδιαφέρον του Μαρινάκη για τη Νότιγχαμ Φόρεστ προκύπτει από την πολύ δυνατή ιστορία της ομάδας, την αναγνώριση του ονόματός της σε διεθνές επίπεδο, το μεγάλο γήπεδο και την πόλη αλλά και την δυνατότητα να διεκδικήσει άμεσα την άνοδό της προς τα πλούτη της Premier League».
skai.gr