Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
03/02/2020 18:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δίκη για στημένους αγώνες στο ποδόσφαιρο: Κατέθεσε ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης

Ο ιδιοκτήτης της ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης βρέθηκε σήμερα στο βήμα του μάρτυρα στην δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων την περίοδο 2012-2015 για την οποία δικάζονται 28 παράγοντες του ποδοσφαίρου.

Ο ισχυρός άντρας της ΑΕΚ επανέλαβε στο δικαστήριο όσα είχε καταθέσει στον ανακριτή που χειρίστηκε την υπόθεση περί ομάδας παραγόντων μέσα στην ΕΠΟ η οποία λειτουργούσε υπέρ συγκεκριμένης ΠΑΕ. Κατά τον μάρτυρα, επί προεδρίας στην ΕΠΟ του νυν κατηγορούμενου Γιώργου Σαρρή, η κατάσταση που ήδη από το 2010 δεν πήγαινε καλά, χειροτέρεψε καθώς, όπως ανέφερε υπήρχε “ένα μπλοκ μέσα στην ΕΠΟ, με πρόεδρο τον Σαρρή” το οποίο λειτουργούσε αποκλειστικά υπέρ του Ολυμπιακού ο οποίος μπορούσε μέσω της Ομοσπονδίας να ελέγχει κατά τα συμφέροντα του και την διαιτησία και τα δικαιοδοτικά όργανα. Κατά τον μάρτυρα οι διαιτητές ήταν ελεγχόμενοι και καθοδηγούμενοι και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά “από το Νοέμβριο φαινόταν ποιος θα είναι πρωταθλητής”.

Ο κ. Μελισσανίδης αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα παιγνίδια , από αυτά που περιλαμβάνονται στην δικογραφία, λέγοντας πως υπήρξαν πρόσωπα , ποδοσφαιριστές, που του είχαν πει πως ουσιαστικά κάποιοι τους ζητούσαν “να κάτσουν να χάσουν” ώστε να κερδίσει η αντίπαλη ομάδα.

Ανέφερε επίσης πως μετά από τα βαρύτατα γεγονότα που είχαν γίνει τα τελευταία χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο “ενδιαφερθήκαμε κι εγώ και ο Αλαφούζος και ο Σαββίδης, να το φτιάξουμε” όπως είπε, συμπληρώνοντας πως σε αυτό το πλαίσιο, το 2015 οι τρεις τους στήριξαν την επιλογή του κ. Βαγγέλη Γραμμένου στην ΕΠΟ : “Είναι ένας δικηγόρος, έντιμος, καθαρός και άμεμπτος” είπε ο κ. Μελισσανίδης ο οποίος τόνισε πως πλέον είναι αρκετά καλύτερα τα πράγματα στο ποδόσφαιρο.

Η δίκη συνεχίζεται

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ