Απορρίφθηκε η αίτηση του Β. Μαρινάκη για άρση των περιοριστικών όρων
30/03/2016 22:09
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απορρίφθηκε η αίτηση του Β. Μαρινάκη για άρση των περιοριστικών όρων

Το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας έκανε αποδεκτή την πρόταση του αρμόδιου εισαγγελέα Σταμάτη Δασκαλόπουλου και απέρριψε την αίτηση που είχε καταθέσει ο Βαγγέλης Μαρινάκης για την άρση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί έπειτα από την απολογία του στον ανακριτή διαφθοράς Γιώργο Ανδρεάδη σχετικά με την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο.


Παρέμειναν δηλαδή τόσο ο περιοριστικός όρος της ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο όσο και η εγγύηση των 200.000 ευρώ.

Ωστόσο το δικαστικό συμβούλιο δέχτηκε την αίτηση Μαρινάκη όσον αφορά τη μείωση των εμφανίσεών του στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του και πλέον θα έχει την υποχρέωση να δίνει το «παρών» σε αυτό μία φορά τον μήνα (και όχι δύο όπως συνέβαινε μέχρι τώρα).

Ο πρόεδροςτου Ολυμπιακού είχε απολογηθεί στον ανακριτή Ανδρεάδη για πέντε κατηγορίες που αφορούν: 1. Ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση. 2. Ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβίασης με απειλή βλάβης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος από υπαίτιο που διαπράττει τέτοιες πράξεις από συνήθεια κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση. 3. Ηθική αυτουργία σε έκρηξη από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο. 4. Ηθική αυτουργία σε κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση δωροδοκία-δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις από την οποία επιτεύχθηκε ο σκοπός που επιδίωκε ο δράστης. 5. Απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Η ογκώδης δικογραφίατης «εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο» βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα κ. Δασκαλόπουλου, ο οποίος θα υποβάλει την πρότασή του στο δικαστικό συμβούλιο προκειμένου αυτό να αποφανθεί για την παραπομπή ή μη του Βαγγέλη Μαρινάκη και των υπόλοιπων εμπλεκόμενων προσώπων στην υπόθεση.

Πηγή:www.skai.gr