71ο Ελληνικό Ντέρμπι ΟΠΑΠ: Ποια είναι τα καθαρόαιμα που διεκδικούν τον τίτλο του καλύτερου ίππου της χρονιάς
30/06/2017 15:06
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

71ο Ελληνικό Ντέρμπι ΟΠΑΠ: Ποια είναι τα καθαρόαιμα που διεκδικούν τον τίτλο του καλύτερου ίππου της χρονιάς

Τρεις ελληνικοί ίπποι, τρεις ιρλανδικοί και ένας αμερικανικός, απαρτίζουν τη δυναμική επτάδα των καθαρόαιμων που θα τρέξουν στο 71ο Ελληνικό Ντέρμπι ΟΠΑΠ.

Οι ΑΓΓΕΛΟΣ, ΑΪΜ ΓΟΥΟΚΙΝΓΚ ΧΙΕΡ, ΓΙΟΥΤΟΚΙΝΤΟΥΜΗ, ΔΑΝΑΟΣ, ΚΟΡΑΛ ΤΖΕΜ, ΜΟΜΟΥΡ και ΝΕΣΤΟΡΑΣ θα παραταχθούν, την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017, στη γραμμή της εκκίνησης, αποζητώντας μόνο τη νίκη για να απογειώσουν την καριέρα τους.

Στο Ελληνικό Ντέρμπι συμμετέχουν αποκλειστικά ίπποι που είτε έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα είτε προέρχονται από το εξωτερικό, αλλά κανείς τους δεν έχει αγωνιστεί εκτός Ελλάδας.

Οι διεκδικητές του τίτλου για τον κορυφαίο ίππο της χρονιάς είναι όλοι ηλικίας τριών ετών, με πολλές ώρες προπόνησης και εμπειρία στο στίβο. Οι επτά ίπποι έχουν από 2 έως 9 συμμετοχές σε ιπποδρομίες μέχρι σήμερα.

Για τρεις από αυτούς, το ντέρμπι θα είναι η μεγάλη ευκαιρία να πετύχουν την πρώτη τους νίκη. Ένας από τους τρεις προέρχεται από τον επιβήτορα που «έβγαλε» τον περυσινό νικητή του Ντέρμπι. Ένας άλλος προέρχεται από επιβήτορα που είχε θριαμβεύσει σε ντέρμπι του πρόσφατου παρελθόντος.

Τέσσερα από τα άλογα της επτάδας, πάντως, μετρούν ήδη από μία ή δύο νίκες.

Στο εφετινό ντέρμπι θα επικρατήσουν τα καλά γονίδια, η προπόνηση, η εμπειρία, η αντοχή ή ο συνδυασμός όλων των παραπάνω; Η απάντηση στις 5 Ιουλίου!

Το προφίλ των αλόγων του μεγάλου ντέρμπι

71ο Ελληνικό Ντέρμπι ΟΠΑΠ: Ποια είναι τα καθαρόαιμα που διεκδικούν τον τίτλο του καλύτερου ίππου της χρονιάς 261998 photo

ΑΓΓΕΛΟΣ

Προπονητής:Παναγιώτης Θεολόγου

Ιδιοκτήτης: Παναγιώτης Θεολόγου

Συμμετοχές: 6

Νίκες: 1

Πλασέ (2ηή 3η θέση): 2

Προέλευση: Ιρλανδία

Σημείωσε την μοναδική του νίκη σε έξι συμμετοχές στις 25 Φεβρουαρίου 2017, στην απόσταση των 1.400 μέτρων, μπροστά από τον αντίπαλό του ΑΪΜ ΓΟΥΟΚΙΝΓΚ ΧΙΕΡ που επίσης θα τρέξει στο εφετινό Ντέρμπι.

71ο Ελληνικό Ντέρμπι ΟΠΑΠ: Ποια είναι τα καθαρόαιμα που διεκδικούν τον τίτλο του καλύτερου ίππου της χρονιάς 261999 photo

ΑΪΜ ΓΟΥΟΚΙΝΓΚ ΧΙΕΡ

Προπονητής: Ειρήνη Κεράτσα

Ιδιοκτήτης: AegeanStables

Συμμετοχές: 9

Νίκες: 0

Πλασέ (2ηή 3η θέση): 5

Προέλευση: Ιρλανδία

Ο ΑΪΜ ΓΟΥΟΚΙΝΓΚ ΧΙΕΡ είναι ο πλέον έμπειρος ίππος του 71ου Ελληνικού Ντέρμπι ΟΠΑΠ με 9 συνολικά συμμετοχές. Έχει τερματίσει δύο φορές 2ος στα 1.400 μέτρα και τρείς φορές 3ος στα 1.100, 1.200 και 1.300 μέτρα αντίστοιχα.

71ο Ελληνικό Ντέρμπι ΟΠΑΠ: Ποια είναι τα καθαρόαιμα που διεκδικούν τον τίτλο του καλύτερου ίππου της χρονιάς 262000 photo

ΓΙΟΥΤΟΚΙΝΤΟΥΜΗ

Προπονητής: Ειρήνη Κεράτσα

Ιδιοκτήτης: AegeanStables

Συμμετοχές: 3

Νίκες: 2

Πλασέ (2ηή 3η θέση): 0

Προέλευση: Ιρλανδία

Μετρά τρεις συμμετοχές, εκ των οποίων μία ως 2ετής όπου «κοντράρισε» μεγαλύτερης ηλικίας αντιπάλους, και δύο επιτυχημένες ως τριετής. Ήταν ο θριαμβευτής του Κριτηρίου Τριετών στα 1.575 μέτρα στις 3 Ιουνίου 2017 στο Μαρκόπουλο, μπροστά από τους ΔΑΝΑΟ και ΚΟΡΑΛ ΤΖΕΜ. Το Κριτήριο είναι η δεύτερη σπουδαιότερη ιπποδρομία μετά το Ντέρμπι.

71ο Ελληνικό Ντέρμπι ΟΠΑΠ: Ποια είναι τα καθαρόαιμα που διεκδικούν τον τίτλο του καλύτερου ίππου της χρονιάς 262001 photo

ΔΑΝΑΟΣ

Προπονητής: Αλέκος Γιατράς

Ιδιοκτήτης: Ιπποφορβείο Ελιάς

Συμμετοχές: 7

Νίκες: 2

Πλασέ (2ηή 3η θέση): 4

Προέλευση: Ελλάδα

Στη μέχρι τώρα καριέρα του μετρά 7 συμμετοχές, με μία κατάταξη στην 4η θέση, τέσσερις διακρίσεις σε 2η ή 3η θέση και δύο επιτυχίες στα 1.200 και 1.575 μέτρα. Τερμάτισε 2ος πίσω από τον ΚΟΡΑΛ ΤΖΕΜ στα 1.400 μέτρα στο Winter Challenge των 2ετών και αναδείχτηκε νικητής στο Κύπελλο Ηνιόχου.

71ο Ελληνικό Ντέρμπι ΟΠΑΠ: Ποια είναι τα καθαρόαιμα που διεκδικούν τον τίτλο του καλύτερου ίππου της χρονιάς 262002 photo

ΚΟΡΑΛ ΤΖΕΜ

Προπονητής: Ειρήνη Κεράτσα

Ιδιοκτήτης: Κουίνς Γουέι ΑΕ

Συμμετοχές: 3

Νίκες: 1

Πλασέ (2ηή 3η θέση): 1

Προέλευση: Ελλάδα

Ο ΚΟΡΑΛ ΤΖΕΜ έχει τρεις συμμετοχές σε ιπποδρομίες, από τις οποίες οι δύο πραγματοποιήθηκαν σε ηλικία 2 ετών. Αναδείχτηκε κορυφαίος διετής πέρυσι, θριαμβεύοντας στο WinterChallenge των 2ετών ίππων στα 1.400 μέτρα.

71ο Ελληνικό Ντέρμπι ΟΠΑΠ: Ποια είναι τα καθαρόαιμα που διεκδικούν τον τίτλο του καλύτερου ίππου της χρονιάς 262003 photo

ΜΟΜΟΥΡ

Προπονητής: Αλίκη Καβρουλάκη

Ιδιοκτήτης: Μάριος Κουτσομύτης - Στάβλοι Κενταύρων

Συμμετοχές: 2

Νίκες: 0

Πλασέ (2ηή 3η θέση): 0

Προέλευση: ΗΠΑ

Είναι το μοναδικό άλογο του 71ου Ελληνικού Ντέρμπι ΟΠΑΠ με αμερικανική γραμμή αίματος. Ο 3ετής ίππος δεν έχει καταφέρει ακόμη να πετύχει νίκη στις μόλις δύο συμμετοχές του μέχρι τώρα. Ωστόσο, το εφετινό Ντέρμπι θα είναι ένα δυνατό τεστ και μία πιθανή ένδειξη για το μέλλον του στις κούρσες.

71ο Ελληνικό Ντέρμπι ΟΠΑΠ: Ποια είναι τα καθαρόαιμα που διεκδικούν τον τίτλο του καλύτερου ίππου της χρονιάς 262004 photo

ΝΕΣΤΟΡΑΣ

Προπονητής: Χάρης Χαραλάμπους

Ιδιοκτήτης: Αφοί Παρασκευόπουλοι ΟΕ – Στάβλοι Μεσσηνίας

Συμμετοχές: 3

Νίκες: 0

Πλασέ (2ηή 3η θέση): 0

Προέλευση: Ελλάδα

Ο ΝΕΣΤΟΡΑΣ δεν έχει σημειώσει νίκη ή κάποια διάκριση στις τρεις συμμετοχές του. Ωστόσο, προέρχεται από δυνατή γραμμή αίματος καθώς ο πατέρας του, ΚΙΝΓΚ ΦΟΙΒΟΣ, ήταν ο θριαμβευτής του 64ουΕλληνικού Ντέρμπι το 2010.