#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/01/2014 10:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Παγώνει" ο ελληνικός αθλητισμόςΚολυμβητήρια άδεια από νερό, κολυμβητές που μετακομίζουν στην Τουρκία για να κάνουν προπόνηση και πισίνες παγωμένες που ούτε για παγοδρόμια δεν μπορούν να λειτουργήσουν είναι η εικόνα του υγρού στίβου της Ελλάδας που τόσα μετάλλια και επιτυχίες έχει χαρίσει στη χώρα μας.

Χιλιάδες κολυμβητές πολίστες , καταδύτες καθώς και όλος ο μηχανισμός που στηρίζει τον υγρό στίβο στην Ελλάδα βρίσκεται στην κυριολεξία σε απελπιστική κατάσταση αφού τα κολυμβητήρια κλείνουν το ένα μετά το άλλο και όσα αντιστέκονται στο κρυο δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν ούτε αυτούς που ήδη φιλοξενούν.

Κορυφαίο παράδειγμα η κολυμβητική ομάδα της Ορεστιάδας που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αναγκάζεται να μεταφερθεί σε κοντινή πόλη της Τουρκίας προκειμένου να μην χάσουν προπονήσεις.

Όμως και στην πρωτεύουσα τα πράγματα δεν είναι καλά.Τα κολυμβητήρια του Αγίου Kοσμά παραμένουν εδώ και μήνες κλειστά και όλοι ελπίζουν στην δέσμευση του υπουργού Πολιτισμού Πάνου Παναγιωτόπουλου στην γιορτή της Γλυφάδας ότι θα ανοίξει το ένα για να εξυπηρετήσει την ομάδα των Νοτίων προαστίων που παραμένει άστεγη.

Το ιστορικό κολυμβητήριο του Ζαππείου που φιλοξενεί εθνικές ομάδες αναμένεται να κλείσει μέσα στις  επόμενες μέρες αφού η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή δεν διαθέτει τα χρήματα να το συντηρήσει με πετρέλαιο. Πολλά δημοτικά κολυμβητήρια κρατιούνται με νύχια και με δόντια και με το νερό να διατηρείται σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες προκειμένου να γίνει οικονομία.

Από την άλλη η Πολιτεία αρνείται πεισματικά να κατεβάσει την τιμή του πετρελαίου για τις πισίνες αφού οι ιθύνοντες θεωρούν ότι αν υπάρξει μείωση θα ευνοήσει τους έχοντες και κατέχοντες πισίνες αναψυχής.

Είναι κάτι παραπάνω από δεδομένο πλέον ότι τα αθλήματα της πισίνας αποτελούν είδος πολυτελείας . Όπως όμως έλεγε και ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης “δεν γίνεται να ζούμε σε ναυτική χώρα και να έχουν τόσους πνιγμούς κάθε χρόνο”.

Κι όμως γίνεται…

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Jimakos avatar
    Jimakos 09/01/2014 11:14:32

    Να τα λέμε ΟΛΑ. Αφού προτιμάμε να έχουμε χιλιάδες αργόμισθους υπαλλήλους στους δήμους, αντί να λειτουργούν τα κολυμβητήρια!

  2. TopGunZ avatar
    TopGunZ 09/01/2014 13:18:51

    Οι ομάδες δεν έχουνε έσοδα για να συντηρούν τα "γήπεδά" τους? Για το δε κοινωνικό κομμάτι, θέλω να πιστεύω πως δεν πηγαίνει ούτε σέντσι κρατικού χρήματος σε πρωταθλητές και επαγγελματίες αθλητές εις βάρος της λειτουργίας των κολυμβητηρίων για το κοινό. Είπαμε, τα γούστα του ο καθένας με τα λεφτά του, μετάλλια ας δώσουμε σε κανέναν που άνοιξε καμιά θέση εργασίας ή αύξησε το ΑΕΠ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.