"Κόκκινο" στην επιχορήγηση της ΕΠΟ
18/12/2014 13:55
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Κόκκινο" στην επιχορήγηση της ΕΠΟ

Την επιχορήγηση του 2014 χάνει η ΕΠΟ με εντολή του υφυπουργού Γιάννη Ανδριανού εξαιτίας μη καταβολής ρυθμισμένων χρεών που φτάνουν τις 400.00 ευρώ.

Το ποσό της επιχορήγησης φτάνει το 1.434.000 ευρώ και προοριζόταν για την ενίσχυση των ερασιτεχνικών σωματείων όπως ενημέρωσε, γραπτώς, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Γιώργο Σαρρή.

Ο κ. Ανδριανός αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του ότι παρά τη ρητή δέσμευση της ΕΠΟ πως «η υποχρέωση παρακράτησης του 30% της επιχορήγησης προς τα ερασιτεχνικά σωματεία θα εκπληρωθεί εκ μέρους της Ομοσπονδίας από ίδια έσοδα έτσι ώστε να διατεθεί το συντομότερο δυνατόν η επιχορήγηση προς το ερασιτεχνικό κομμάτι του ποδοσφαίρου», μου κοινοποιήθηκε σήμερα το υπ’ αριθμό πρωτοκόλλου 310616/17-12-2014 έγγραφο της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΥΔΕ) στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σύμφωνα με το οποίο η καθ’ ύλην αρμόδια ΙΒ’ ΔΟΥ γνωρίζει στην ΥΔΕ ότι η ΕΠΟ συνεχίζει να οφείλει ρυθμισμένα χρέη ύψους 418.423,11 ευρώ πλέον των προσαυξήσεων αυτών και παραμένει φορολογικά μη ενήμερη, γεγονός που καθιστά αδύνατη την εκταμίευση του ποσού της επιχορήγησης αφού αυτή δεν μπορεί να διατεθεί εις ολόκληρο για τον σκοπό για τον οποίο αυτή έχει εγκριθεί», αναφέρει η επιστολή.

Και καταλήγει: «Κατόπιν αυτού, με πλήρη και αποκλειστική υπαιτιότητα της Ομοσπονδίας, χάνεται η δυνατότητα εκταμίευσης εκ μέρους σας της κρατικής επιχορήγησης για το 2014 στα ποδοσφαιρικά Σωματεία μέσω των ΕΠΣ ύψους 1.434.100 ευρώ».

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.