Τραγικά συμπεράσματα για το ελληνικό ποδόσφαιρο
25/04/2014 08:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τραγικά συμπεράσματα για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Το πιο ακριβό προϊόν του ελληνικού αθλητισμού, το ποδόσφαιρο, είναι από τα χειρότερα στην Ευρώπη και τα πλέον απαξιωμένα εντός των τειχών.

Με βάση την έρευνα που πραγματοποίησε η UEFA και την ετήσια οικονομική μελέτη τα δεδομένα για τον βασιλιά των σπορ και στην Ελλάδα είναι απογοητευτικά. Τα αποτελέσματά του στους πέντε πιο καθοριστικούς τομείς (μέσος όρος εισιτηρίων, ρυθμοί ανάπτυξης και αύξησης εσόδων, ποσοστό για συμβόλαια και μισθούς επί των εσόδων, κέρδη και ζημιές) κατατάσσουν τη χώρα μας και τις ομάδες στις τελευταίες ευρωπαϊκές θέσεις καταδεικνύοντας τα προβλήματα που υπάρχουν και για τα οποία βεβαίως οι αρμόδιοι σφυρίζουν αδιάφορα.

Πιο αναλυτικά:

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 32η θέση της Ευρώπης όσον αφορά στην προσέλευση φιλάθλων με μέσο όρο στη Super League 4.957 εισιτήρια . Είναι χαρακτηριστικό ότι βρίσκεται πιο πίσω ακόμη και απ[ο την δεύτερη κατηγορία της Τουρκίας, την ...Τρίτη της Γερμανίας ακόμα και την τέταρτη της Σκοτίας όπου αγωνίζεται η Ρέιντζερς.

Ο ρυθμός ανάπτυξης των εσόδων επίσης είναι μηδαμινός αφού το ελληνικό ποδόσφαιρο κατέχει την 5η χειρότερη θέση σε σχέση με τις 26 πρώτες χώρες της βαθμολογίας της UEFA.

Παρόλα αυτά το ποσοστό των συμβολαίων και των μισθών που σπαταλούν σε σχέση με τα έσοδά τους παραμένει υψηλό και η Ελλάδα κατέχει την 12η θέση.

Το χειρότερο όμως είναι ότι είμαστε πρωταθλητές στις ζημιές αφού Οι ελληνικές ομάδες σε σχέση με τα 728 club της έρευνας έχουν το δεύτερο αρνητικότερο ποσοστό σε μέσο όρο σύγκρισης κερδών και ζημιών σε ολόκληρη την Ευρώπη! Το -27% των ελληνικών ομάδων είναι καλύτερο μόνο από το -29% των ομάδων του Μαυροβουνίου, της Αλβανίας, της Εσθονίας και των Σκοπίων σε σχέση με τις 17 συνολικά χώρες από τις 53 που εμφανίζουν αρνητικό ισοζύγιο κερδών-ζημιών!

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 25/04/2014 09:47:40

  Σε πόσες απο αυτές τις χώρες μία ομάδα τερματίζει τις αγωνιστικές υποχρεώσεις με μηδέν κόκκινες ή πέναλτυ εις βάρος της; Σε πόσες χώρες μια ομάδα παίρνει 15 πρωταθλήματα τα τελευταία 20 χρόνια; Καθόλου δεν απορώ με τα συμπεράσματα.Και λίγα λένε...

  • Μικρές στιγμές avatar
   Μικρές στιγμές @ Μεγάλες στιγμές 25/04/2014 10:29:53

   Αν και δεν το έχω ψάξει στη Νορβηγία νομίζω.
   Ο Μπρέιβικ παοκτζής ήτο;

   • Μεγάλες στιγμές avatar
    Μεγάλες στιγμές @ Μικρές στιγμές 25/04/2014 13:49:28

    Αφου εφαγε ισοβια,μπορει να ειναι ΠΑΟΚ. Αν δηλωνε γαυρος θα ειχε επιβληθει επιπληξη

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Μεγάλες στιγμές 25/04/2014 10:43:57

   Δές καλύτερα όλα τα κριτήρια βάσει των οποίων απαξιώνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μπορείς να διακρίνεις τον Ολυμπιακό σε κάποιο από αυτά; Τώρα,αν εσύ κρίνεις την απαξίωση του ποδοασφαίρου με το ποιός παίρνει τα περισσότερα πρωταθλήματα τα τελευταία 20 χρόνια,τί να πώ...Βάλτε κι εσείς περισσότερα χρήματα στις ομάδες σας για να αλλάξει το σκηνικό.Με τα ψέματα και τα μεγάλα λόγια,δεν χτίζονται ομάδες..

   • βαγγέλας avatar
    βαγγέλας @ Κυθήριος 25/04/2014 11:01:01

    Βλέπω λατρεύεις δυο θεούς ε; :)

 2. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 25/04/2014 11:24:29

  Η στατιστική είναι μια αδυσώπητη επιστήμη και τίποτα δεν μπορεί να παρεκκλίνει από τις νόρμες της. Και όταν για παράδειγμα λέει ότι αν πετάξουμε ένα νόμισμα 1000 φορές, θα έρθει πάνω κάτω, 500 φορές γράμματα και 500 φορές κορώνα. (πάντοτε με μια απόκλιση που χαρακτηρίζεται ως στατιστικό σφάλμα)! Αν τώρα το νόμισμα έρθει και τις 1000 φορές γράμματα ή 1000 φορές κορώνα, τότε θα οδηγηθούμε με βεβαιότητα στο συμπέρασμα , ότι παρενέβει κάποιος εξωγενής παράγοντας που προκάλεσε αυτή τη στατιστική ανωμαλία. Και αυτό αποτελεί νομοτελεια για κάθε φυσικό ή κοινωνικό φαινόμενο! Και έτσι αν σε στατιστικό δείγμα 1000 ομάδων υπάρχει μόνο μία ομάδα που έχει πάρει πρωτάθλημα 20 φορές , δεν έχει τιμωρηθεί με πέναλτι καμία φορά και δεν είδε κόκκινη κάρτα κανένας παίχτης τότε είναι επιστημονικά βέβαιο ότι παρενέβησαν μεροληπτικοί παράγοντες!!

 3. Ο Λούμπεν avatar
  Ο Λούμπεν 25/04/2014 20:00:38

  Όταν δέχεσαι την τρέλλα των οπαδών στο ταμείο, δεν μπορείς να την απορρίπτεις μέσα στο γήπεδο...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.