Τρίπλα και "γκολ" από τον ΟΠΑΠ
22/06/2015 13:05
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τρίπλα και "γκολ" από τον ΟΠΑΠ

Τις υπόγειες διαδρομές της Super League παρακάμπτει ο ΟΠΑΠ και προχωράει στη στήριξη του ποδοσφαίρου με απευθείας ενίσχυση των ομάδων και των ΠΑΕ ανεβάζοντας μάλιστα τις αποδοχές τους σε σχέση με πέρυσι.

Παράλληλα επενδύει στις ακαδημίες ποδοσφαίρου και μπαίνει μπροστά στον αγώνα για την καταπολέμηση της βίας και την ασφάλεια στα γήπεδα με ένα έξτρα κονδύλι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΠΑΠ ΑΕ έχει ως εξής:

O ΟΠΑΠ συνεχίζει να υποστηρίζει την Super League, αυξάνει τα ατομικά συμβόλαια των ΠΑΕ και διαθέτει 2 εκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση της βίας και την ασφάλεια στα γήπεδα

Σε μια κρίσιμη συγκυρία για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου συνολικά, ο ΟΠΑΠ συνεχίζει να υποστηρίζει την Super League, αυξάνει τα ατομικά συμβόλαια των ΠΑΕ και διαθέτει 2 εκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση της βίας και την ασφάλεια στα γήπεδα.

Παρά το ιδιαίτερα αρνητικό περιβάλλον στο ελληνικό ποδόσφαιρο που κυριαρχούν τα έντονα περιστατικά βίας, η ελλιπής ασφάλεια για τους παίκτες και τους φιλάθλους, η άσχημη ποιότητα αθλητικών εγκαταστάσεων καθώς και η συνεχής υποβάθμιση του προϊόντος που αποτυπώνεται στα συνεχώς μειωμένα εισιτήρια, στη μείωση της τηλεθέασης καθώς και στα μειωμένα έσοδα των ομάδων, ο ΟΠΑΠ εξακολουθεί να διατηρεί τον πρωταγωνιστικό ρόλο του, ο οποίος διαμορφώνεται για τo 2015 -2016 με βάση όλους αυτούς τους παράγοντες.

Ο ΟΠΑΠ θα είναι και εφέτος ο μεγάλος υποστηρικτής του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ειδικότερα, για την αγωνιστική σεζόν 2015 – 2016 προχωρά ένα βήμα μπροστά και μετατοπίζει την βαρύτητα της χορηγικής του υποστήριξης από τη Super League στις ίδιες τις ομάδες. Επιλέγει να τις ενισχύει απευθείας, καθώς μέγιστη προτεραιότητα του είναι το μέγιστο όφελος των ομάδων μέσω της χορηγίας του. Σε αυτή την κατεύθυνση και με στόχο να είναι αρωγός στην αλλαγή της κατάστασης που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο ΟΠΑΠ:

Α. επενδύει μέσω του Προγράμματος Αθλητικών Ακαδημιών 1,4 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο σε 125 ακαδημίες σε όλη τη χώρα με άμεσα οφέλη σε 11.000 παιδιά.

Β. επενδύει στις υποδομές και την ασφάλεια διαθέτοντας επιπλέον 2 εκατομμύρια ευρώ

Γ. στηρίζει την Εθνική Ομάδας Ποδοσφαίρου.

Όσον αφορά στο ποσό που θα διατεθεί στις ΠΑΕ, και είναι κατά 55% αυξημένο σε σχέση με πέρυσι (6,75 εκατ. ευρώ) και συνολικά θα είναι 10,5 εκατομμύρια ευρώ,. Το ποσό που αναλογεί σε κάθε ομάδα θα της δοθεί απευθείας από τον ΟΠΑΠ με βάση αντικειμενικά κριτήρια, όπως η εμπορικότητα, η δυναμική και η αγωνιστική της πορεία.

Όσον αφορά την κεντρική χορηγία της Super League, παρά το γεγονός ότι τη σεζόν 2015-2016 θα συμμετέχουν σαφώς λιγότερες ομάδες - 16 και όχι 18 – ο ΟΠΑΠ συνεχίζει να την υποστηρίζει με το ποσό των 4 εκατομμυρίων ευρώ.

Παράλληλα ο ΟΠΑΠ στηρίζοντας έμπρακτα τις παρεμβάσεις της πολιτείας στο χτύπημα της βίας είναι αρωγός σε αυτή την προσπάθεια της καταβάλλοντας 2 εκατομμύρια ευρώ απευθείας στα προγράμματα καταπολέμησης της βίας και βελτίωσης των συστημάτων ασφαλείας στα γήπεδα (κάμερες, ηλεκτρονικά εισιτήρια, τουρνικέ).

Το ελληνικό ποδόσφαιρο αξίζει μια δεύτερη μεγάλη ευκαιρία και ο ΟΠΑΠ θα είναι πρωταγωνιστής για μια ακόμη φορά στη μεγάλη προσπάθεια που συντελείται για τον εκσυγχρονισμό του.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.