Το σκεπτικό αθώωσης της Βέροιας και οι ευρεσιτεχνίες της ΕΠΟ
20/05/2015 18:11
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το σκεπτικό αθώωσης της Βέροιας και οι ευρεσιτεχνίες της ΕΠΟ

Αίσθηση έχει προκαλέσει η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπή της Super League που απήλλαξε την ΠΑΕ Βέροια, τον πρώην πρόεδρό της, Γ. Αρβανιτίδη, και τον μέχρι πρότινος γενικό αρχηγό της, Γ. Λαναρή, από τις κατηγορίες της δωροδοκίας και του προκαθορισμού αποτελέσματος του αγώνα Ολυμπιακός – Βέροια 3-0 που διεξήχθη στις 6/1/2013 που αντιμετώπιζαν έπειτα από την άσκηση πειθαρχικής δίωξης από τον υπεύθυνο άσκησης πειθαρχικών διώξεων της ΕΠΟ.


Το Soccerplus.gr αποκαλύπτει το σκεπτικό της πειθαρχικής επιτροπής που δίκασε με δύο διαφορετικούς πειθαρχικούς κώδικες την ίδια υπόθεση.

Δηλαδή, με άλλο πειθαρχικό κώδικα δίκασε τη Βέροια και με άλλο πειθαρχικό κώδικα τους Αρβανιτίδη και Λαναρή προκειμένου να εφαρμοστούν κατά περίπτωση οι ευνοϊκότερες για τους κατηγορούμενους διατάξεις!

Όσον αφορά τη Βέροια, η πειθαρχική επιτροπή δεν τη δίκασε με βάση το κατηγορητήριο που παρέπεμπε στον πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ το 2012 αλλά με βάση τον πειθαρχικό κώδικα του 2014 που προβλέπει, κατά παράβαση των αντίστοιχων κανόνων των FIFA και UEFA, ότι προϋπόθεση για την τιμωρία ομάδας για χειραγώγηση αγώνα είναι η εμπλοκή τουλάχιστον τριών ποδοσφαιριστών.

Η προϋπόθεση αυτή δεν προβλεπόταν στον πειθαρχικό κώδικα του 2012 αλλά η επιτροπή εφάρμοσε το αρ. 39 παρ. 2 που λέει ότι πειθαρχικός κώδικας του 2014 ισχύει «για πειθαρχικά παραπτώματα που διεπράχθησαν πριν την έναρξη της ισχύος του, αν οι διατάξεις του είναι ευνοϊκότερες για τους υπαίτιους από εκείνες που ίσχυαν όταν συντελέστηκε το αδίκημα».

Για τους κ.κ. Αβανιτίδη και Λαναρή, όμως, ίσχυσε ο παλαιότερος πειθαρχικός κώδικας αφού προέβλεπε για την τιμωρία φυσικών προσώπων «πλήρη απόδειξη», που κρίθηκε επιεικέστερη διάταξη από τις «επαρκείς ενδείξεις» που προβλέπει ο πειθαρχικό κώδικας που είναι σε ισχύ.

Διαβάστε όλο το θέμα, το ιστορικό και τις ευρεσιτεχνίες της ΕΠΟ ΕΔΩ
skai.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.