Στρατοκρατούμενη χωρά η Βραζιλία λόγω Μουντιάλ
31/05/2014 21:56
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στρατοκρατούμενη χωρά η Βραζιλία λόγω Μουντιάλ

Ακούγεται απίστευτο αλλά είναι αληθινό. Ένας εξωφρενικός αριθμός 170.000 στρατιωτών και αστυνομικών, κρατικών και ιδιωτικών έχει κινητοποιηθεί από τις αρχές της Βραζιλίας προκειμένου να τηρηθεί η ασφάλεια και να διεξαχθεί χωρίς προβλήματα το παγκόσμιο Κύπελλο που ξεκινάει στις 12 Ιουνίου στην χώρα της σάμπα.

Πρόκειται για αριθμό ρεκόρ στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων αλλά αναπόφευκτος όπως δείχνουν τα πράγματα λίγες μέρες πριν την σέντρα της κορυφαίας διοργάνωσης του ποδοσφαίρου στον πλανήτη. Οι διαδηλώσεις κατά της διοργάνωσης αλλά και οι χούλιγκανς που θα μεταβούν στη χώρα του καφέ περισσότερο για να δημιουργήσουν επεισόδια παρά να παρακολουθήσουν αγώνες έχουν δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα σε διοργανωτές αλλά και συμμετέχοντες.

Ήδη 30 διμοιρίες της αστυνομίας έτρεξαν να προφυλάξουν την εθνική ομάδα της Βραζιλίας που προετοιμάζεται στα περίχωρα του Ρίο από διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για την πολυδάπανη διοργάνωση στη χώρα τους υποστηρίζοντας μάλιστα ότι δε θα αφήσουν να ξεκινήσει το Μουντιάλ

Ανάλογη προστασία έχει προβλεφθεί και για όλες τις 32 αποστολές των ομάδων που καταφθάνουν κάθε μέρα στη Βραζιλία ενώ χιλιάδες ομοσπονδιακοί αστυνομικοί θα βρίσκονται ακροβολισμένοι σε όλα τα γήπεδα που θα γίνουν οι αγώνες . Μαζί τους και αρκετοί ιδιωτικοί φύλακες που θα συνδράμουν για την τήρηση της τάξης εντός αγωνιστικού χώρου έχοντας γνώση από τα τοπικά πρωταθλήματα.

Η Βραζιλία θα είναι τον ένα μήνα και πλέον που διαρκεί του τουρνουά μια στρατοκρατούμενη χώρα στο βωμό του ποδοσφαίρου χωρίς και πάλι κανείς να γνωρίζει αν όλα αυτά τα μέτρα που έχουν σχεδιαστεί θα αποφέρουν και καρπούς.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.