Στο Μαρακανά ...είδαν και οι τυφλοί
06/07/2014 21:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στο Μαρακανά ...είδαν και οι τυφλοί

Αυτό το Μουντιάλ το βλέπουν ΟΛΟΙ. Κι όταν λέμε όλοι εννοούμε όλοι. Ακόμη και οι τυφλοί. Ναι καλά διαβάσατε. Χάρις τη νέα πρωτοποριακή υπηρεσία που εφάρμοσε η FIFA στο μεγαλύτερο γήπεδο της Βραζιλίας το Μαρακανά τους αγώνες που διεξάγονται εκεί μπορούν και τους παρακολουθούν και οι φίλαθλοι που έχουν χάσει την όρασή τους.

Για μάτια τους έχουν του δυο ειδικούς σχολιαστές της διοργάνωσης οι οποίοι έχουν αναλάβει να κάνουν την ειδική περιγραφή της αναμέτρησης την οποία ακούνε οι τυφλοί φίλαθλοι μέσω μιας συγκεκριμένης συχνότητας που εκπέμπει μόνο εντός του γηπέδου απευθείας στα κινητά τηλέφωνα και λειτουργεί με την μορφή ραδιοφώνου.

Οι σχολιαστές περιγράφουν με μεγάλη ακρίβεια ότι συμβαίνει μέσα στο γήπεδο και στις εξέδρες, ενώ την ίδια στιγμή οι τυφλοί φίλαθλοι ακούνε τους ήχους όπως ο υπόλοιπος κόσμος. Χιλιάδες άνθρωποι που δεν έχουν την όρασή τους παρακολούθησαν τα παιχνίδια στο Μαρακανά και έμειναν κατενθουσιασμένοι από την νέα αυτή υπηρεσία. «Είναι πολύ καλύτερο από μια ραδιοφωνική περιγραφή» αναφέρει ένας από τους τυχερούς που έζησε την εμπειρία.

Στην Βραζιλία των 200 εκατομμυρίων υπάρχουν περίπου 6.5 εκ άνθρωποι με μεγάλα προβλήματα όρασης και ήδη οι αρχές σκέφτονται σοβαρά να εφαρμόσουν και στα πρωταθλήματα τους την ξεχωριστή υπηρεσία

ΣΧΟΛΙΑ

  1. η Dimi avatar
    η Dimi 09/07/2014 18:15:25

    Σ’ ένα οικογενειακό μαγειρείο, κοντά στη ΓΑ.ΔΑ, καθημερινοί πελάτες του επί χρόνια, είναι δύο φίλοι, εκ γενετής αόμματοι. Κι αν δεν τους ξέρεις, δεν μπορείς να το πιστέψεις όταν τους ακούσεις με πολύ άνεση να μιλούν, να περιγράφουν, να.. διαπληκτίζονται για τα στιγμιότυπα ενός ποδοσφαιρικού αγώνα. Και αν τους γνωρίζεις, δεν παύεις ν’ απορείς για το Πώς οι άνθρωποι αυτοί μπορούν και «βλέπουν». «Πάμε να δούμε ποδόσφαιρο», λένε χαρούμενοι, στον μάγειρα. Και αν τους ακούσεις να το λένε αυτό, είναι αδύνατο να μην αισθανθείς δέος με τη δύναμη της ψυχής τους και της αισιοδοξίας τους. Για πολλούς συνανθρώπους μας με περιορισμένες δυνατότητες και ιδιαίτερα για τους αόμματους, ο αθλητισμός και ειδικά το ποδόσφαιρο, θεωρείται πραγματική Γιορτή! Και μόνο γι’ αυτό, Πολλά Εύγε! στη FIFA.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.