#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/06/2011 17:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στη δημοσιότητα τα ονόματα των συλληφθέντων για τα «στημένα»

[caption id="attachment_108288" align="alignnone" width="575" caption="φωτο Έθνος"][/caption]

Τα ονόματα των 10 συλληφθέντων και των πέντε καταζητούμενων από την αστυνομία για την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών έδωσε στη δημοσιότητα η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Πόπη Παπανδρέου, μετά από ειδική διάταξη που εξέδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών, Ελένη Ράικου

Οι συλληφθέντες είναι οι: Αχιλλέας Μπέος (πρόεδρος ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου), Σταύρος Ψωμιάδης (πρόεδρος ΠΑΕ Καβάλα), Γιώργος Τσακογιάννης (μεγαλομέτοχος ΠΑΕ Ηλιούπολη), Δημήτρης Ζαβαντίας (πρώην ποδοσφαιριστής), Νίκος Παντέλης (προπονητής), Αθανάσιος Ντότσης (μάνατζερ Αγροτικού Αστέρα), Νίκος Χάλκος (πρόεδρος ΠΑΕ Ηλιούπολη), Ανδρέας Δημόπουλος, Βασίλης Καρακούλιας.

Καταζητούνται οι Χρυσόστομος Ψωμιάδης (ιδιοκτήτης ΠΑΕ Καβάλα), Ιωάννης Παπαδόπουλος (υπάλληλος ΕΠΟ , Βασίλειος Γεωρτσιάκος, Μιχάλης Νικολόπουλος (ποδοσφαιριστής), Γιάννης Παπακώστας (προπονητης). Το έγκλημα θεωρείται επαναλαμβανόμενο, η διαδικασία του Αυτοφώρου είναι διαρκής.

Οι κατηγορίες τις οποίες απήγγειλε ο εισαγγελέας προϊστάμενος ποινικής δίωξης, Δημήτρης Πιέρος, είναι οι εξής:

- εγκληματική οργάνωση (κακούργημα)

- διέθυνση εγκληματικής οργάνωσης (κακούργημα)

- απάτη κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, με οφέλη και ζημίες άνω των 15.000 ευρώ (κακούργημα).

- εκβίαση με απειλή βλάβης και επαγγέλματος του εξαναγκαζόμενου κατ΄εξάκολούθηση, κατ΄επάγγελμα και κατά συνήθεια (κακούργημα)

- νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ' επάγγελμα, συνήθεια και κατ΄εξακολούθηση (κακούργημα)

- δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα

- παράνομο στοιχηματισμό κατ΄εξακολούθηση

- συμμετοχή σε παράνομο στοιχηματισμό κατ' εξακλούθηση

- ηθική αυτουργία για δύο τελεσθείσες αξιόποινες πράξεις

- παράνομη οπλοκατοχή

Η δικογραφία έχει διαβιβαστεί στον 9ο τακτικό ανακριτή, που θα αναλάβει να φέρει εις πέρας την κύρια ανάκριση, στο πλαίσιο της οποίας αναμένεται να κληθούν ως ύποπτα άλλα 70 άτομα. Για τα συγκεκριμένα πρόσωπα, πάντως, δεν στοιχειοθετούνται κατηγορίες περί συμμετοχής στην εγκληματική οργάνωση της υπόθεσης και επομένως δεν μπορεί να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.

Η όλη έρευνα ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2010 και τον Ιανουάριο του 2011 ζητήθηκε η συνδρομή της ΕΥΠ όταν έφτασε στις αρχές από το Τμήμα Ασφαλείας του Παλαιού Φαλήρου ανώνυμη καταγγελία για συγκεκριμένα ονόματα.

Το Oικονομικό Tμήμα της Εισαγγελίας χώρισε την έρευνα σε τρία σκέλη που αφορούν, παίκτες του ΟΠΑΠ, διοργανωτές «στημένων» αγώνων και παίκτες ιντερνετικού στοιχήματος. Ήδη έχουν παραπεμφθεί σε δίκη για πλημμελήματα οι πρώτοι οκτώ παίκτες του ΟΠΑΠ με κέρδη μερικών χιλιάδων ευρώ, ενώ έχουν δώσει εξηγήσεις ως ύποπτοι άλλοι επτά που ποντάρισαν μέσω ΟΠΑΠ, με μεγάλες αποδόσεις. Εν τω μεταξύ αναμένονται στοιχεία για τους παίκτες μέσω μεγάλων εταιρειών στοιχηματισμού στο εξωτερικό, για τους οποίους έχουν ζητηθεί στοιχεία μέσω δικαστικής συνδρομής σε πολλές χώρες.

Τον φάκελο της υπόθεσης ζήτησε να πάρει στα χέρια του και ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ Εμμανουήλ Αντωνακάκης [Βλέπε άρθρο] , ο οποίος είναι ο καθ' ύλην αρμόδιος για το σκέλος των αθλητικών ποινών στις εμπλεκόμενες ομάδες.

Την πρόθεση της κυβέρνησης να αποκαταστήσει την αξία του ποδοσφαίρου υπογράμμισε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Π. Γερουλάνος, συμπληρώνοντας ότι στόχος είναι να υπάρξει διαφάνεια στον τρόπο που λειτουργεί η ΕΠΟ. Παράλληλα προανήγγειλε τη δημοσιοποίηση των φακέλων αδειοδότησης των ΠΑΕ της Β' Εθνικής, με την επισήμανση ότι θα τηρηθούν τα προσωπικά δεδομένα. Όπως είπε, στην απόφαση αυτή συναινεί και ηUEFA [Βλέπε άρθρο] .

Η διάβρωση στο χώρο του ποδοσφαίρου είναι πολύ βαθιά και δυστυχώς μοιάζει να φτάνει και ψηλά, δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης, με αφορμή το κύμα αποκαλύψεων για τους στημένους αγώνες[Βλέπε άρθρο] .

«Οι έρευνες και οι επιχειρήσεις των αρχών ασφαλείας της χώρας για την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών και του παράνομου στοιχήματος θα συνεχιστούν αποφασιστικά», διεμήνυσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής και κάλεσε όλους τους υπεύθυνους φορείς, τους συλλόγους, αλλά και κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται πραγματικά για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου, να συνδράμει τις αστυνομικές αρχές με στοιχεία που μπορούν να φωτίσουν όλες τις πλευρές.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας σημείωσε ότι «πρόκειται για μια υπόθεση εξαιρετικής σημασίας, όχι μόνο συμβολικής, αλλά και ουσιαστικής για να αλλάξουμε το τοπίο στο μολυσμένο βιότοπο του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Αυτή τη φορά, υποστήριξε, δεν πρόκειται για ένα ακόμα μετέωρο βήμα στην προσπάθεια κάθαρσης του ελληνικού ποδοσφαίρου και διαβεβαίωσε πως υπάρχει αδιαπραγμάτευτη πολιτική βούληση: «Καμία ανοχή, καμία έκπτωση, κανένας συμβιβασμός. Είναι απαίτηση όχι μόνο του κόσμου που ασχολείται με το ποδόσφαιρο, αλλά ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας».

Σύμφωνα με τον κ. Όθωνα, η σημαντική αυτή υπόθεση «εμπεριέχει πολυσήμαντα μηνύματα, με πολλούς αποδέκτες, εντός και εκτός του χώρου του ποδοσφαίρου. Το γεγονός δηλαδή, ότι ζούμε μια νέα εποχή στην πατρίδα μας, όπου εστίες ανομίας και διαφθοράς που μέχρι πρότινος εθεωρούντο ως άβατα ή με υψηλές διασυνδέσεις και προστασίες, δεν απολαμβάνουν πια καμιάς ιδιότυπης ασυλίας».

Ικανοποιημένος «από τη δουλειά που έκανε η Δικαιοσύνη σε συνεργασία με όλες τις αρμόδιες αρχές» εμφανίστηκε σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM» ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ προειδοποιεί ότι οι φίλαθλοι δεν θα πρέπει «να ξεγελαστούν από τον θόρυβο που δημιουργείται με τις εισαγγελικές έρευνες και διώξεις, γιατί υπάρχει κίνδυνος να μην υπάρξουν πραγματικές τιμωρίες εφόσον η αθλητική δικαιοσύνη ελέγχεται από τα κυκλώματα, αλλά και να αξιοποιήσουν αποπροσανατολιστικά τις όποιες εξελίξεις και να τις εμφανίσουν ως κάθαρση ενός ποδοσφαίρου που θέλει πέταμα».

Οι εγκληματικές συμμορίες στο ποδόσφαιρο -στη χώρα μας και παντού- είναι γέννημα του ποδοσφαίρου των επιχειρήσεων και της κερδοσκοπίας, που είναι σάπιο ως το μεδούλι και δεν υπάρχει τρόπος να εξυγιανθεί, επισημαίνει το Κομμουνιστικό Κόμμα και υποστηρίζει ότι «όσοι κρύβουν αυτό το βούρκο, όπως κάνει η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα που τον διαμόρφωσαν με την πολιτική τους, δεν μπορούν ούτε να χτυπήσουν ούτε να περιορίσουν τα εγκληματικά κυκλώματα και τις συμμορίες που διαρκώς αναπτύσσονται».

 

Ανεξάρτητα από την ποινική πλευρά της υπόθεσης, θα πρέπει άμεσα να επιληφθεί του θέματος τόσο η αθλητική δικαιοσύνη, όσο και η Πολιτεία, δεδομένου ότι τα πειθαρχικά σώματα της ΕΠΟ και της Super League «είναι μνημεία αναξιοπιστίας και κουκουλώματος», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ. Όπως εξάλλου επισημαίνει, από την εξέλιξη της υπόθεσης αποδεικνύεται επίσης ότι «το λεγόμενο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου λειτούργησε ως μηχανισμός συγκάλυψης παρανομιών και ευρύχωρης ανάπτυξης τζογαδόρικων κυκλωμάτων».

 

Εκκληση προς την Πολιτεία «να ξετυλίξει το κουβάρι της διαφθοράς, της διαπλοκής και της παρανομίας όσο ψηλά και αν φτάνει» απηύθυνε από την πλευρά της η Δημοκρατική Αριστερά, τονίζοντας πως η υπόθεση με τα στημένα παιχνίδια είναι «η τελευταία ευκαιρία για να καθαρίσει το ποδόσφαιρο από πρόσωπα του υποκόσμου και από διεφθαρμένους παράγοντες».

 

«Απαιτούνται πράξεις, μέτρα, αυστηρές κυρώσεις και όχι άλλα κούφια λόγια. Η Πολιτεία πρέπει να τολμήσει. Αν δεν το πράξει θα είναι υπόλογη στα εκατομμύρια των φιλάθλων που θέλουν διαφάνεια και καθαρό παιχνίδι», επισημαίνει η ΔΗΜ.ΑΡ. σε ανακοίνωσή της.

Naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Posidonas avatar
  Posidonas 23/06/2011 14:09:05

  Αν τους ψαξουν,στην πλειοψηφια τους ειναι πασοκοι. Ετσι τους εμαθε το κομμα αυτο,πως να στεινουν κομπινες για ευκολο πλουτισμο.

 2. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 23/06/2011 14:33:48

  Άρχισε η επιχειρηση αποπροσανατολισμού.
  Μας τέλειωσαν οι γιάφκες και πιάσαμε το ποδοσφαιρο που πορώνει και περισσότερο.

 3. σκαλόσαυρος avatar
  σκαλόσαυρος 23/06/2011 14:43:10

  με στημένα η μη, εκατομμύρια αφελείς θα συνεχίσουν να δηλώνουν οπαδοί, και θα καμαρώνουν με ανοιχτό το στόμα μερικούς τύπους που όλη την ώρα κυνηγάνε ένα τόπι, φυσάνε τη μύτη, φτύνουν και ξύνουν τα απόκρυφά τους, την ίδια ώρα που όποιος τους προσφέρει το θέαμα, τους παίρνει ακόμα και τον άρτο.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ σκαλόσαυρος 23/06/2011 17:40:17

   Εύγε φίλε μου, περιέγραψες ακριβώς την κατάσταση. Ένα μάτσο αμόρφωτοι παλιάτσοι βγάζουν σε μια χρονιά μέχρι και πολλαπλάσια από όσα ένας γιατρός του δημοσίου σε όλη του την καριέρα και οι χάνοι από τις κερκίδες χαίρονται όταν οι ίδιοι και τα παιδιά τους χάνουνε και το τελευταίο ξεροκόμματο.

 4. ΠΙΛΟΤΟΣ avatar
  ΠΙΛΟΤΟΣ 23/06/2011 15:20:50

  Μου ήθελες και πολυμετοχικότητα ! Απίθανε...

  • noldor avatar
   noldor @ ΠΙΛΟΤΟΣ 23/06/2011 15:47:36

   Από Β.Μ. δεν έχει τίποτα;

   • ΠΙΛΟΤΟΣ avatar
    ΠΙΛΟΤΟΣ @ noldor 23/06/2011 15:54:40

    Ψάχτηκε και τον "κρέμασε" τον πρώην...

    • 3birdssitting avatar
     3birdssitting @ ΠΙΛΟΤΟΣ 23/06/2011 17:30:24

     Κάτι για "αθηναϊκο" ντερμπυ ειπαν εαν ακουσα καλά.....

     και σπάω το μυαλό μου να σκεφθώ σε πιό ντέρμπυ εγιναν σημεία και τέρατα;;;;

     • ΠΙΛΟΤΟΣ avatar
      ΠΙΛΟΤΟΣ @ 3birdssitting 23/06/2011 17:38:14

      όλα είναι πριν τον Ιανουάριο του 11... ;)
      Τότε έγινε η ανώνυμη καταγγελία στο Π.Φαληρο...
      Και ψάχτηκαν όλοι !
      Κασέτες άλλωστε υπήρχαν

     • tpe avatar
      tpe @ 3birdssitting 23/06/2011 19:37:50

      Ποιο ήταν αυτό, για εμάς που δεν "παρακολουθάμε" (κατά το κερδάμε)

     • noldor avatar
      noldor @ 3birdssitting 23/06/2011 20:01:54

      Ρε βαγγελάκη σου άσκησαν ποινική δίωξη δεν το πήρες χαμπάρι

 5. Dee Jay Stelios avatar
  Dee Jay Stelios 23/06/2011 16:05:28

  Μήπως έρχεται και η ώρα του 'θείου'?Αλήθεια μέσα στους 80 που θα πιάσουν είναι και ο Καλόπουλος ή μπα?

 6. Γιώργος avatar
  Γιώργος 23/06/2011 16:36:29

  Είναι καλό σημαδι η κινητικότητα της αστυνομίας (απτη 17Ν είχε να κινηθεί τόσο) και των αρχών. Καλό σημάδι και ότι η ΕΠΟ το στειλε πριν εναμιση χρόνο στα πολιτικά δικαστήρια κι όχι στα αθλητικά που θα το εξαφάνιζαν για πλάκα. Δεν με ενδιαφέρει τι κόμμα είναι όσοι τα έκαναν ούτε όσοι τους αποκαλύπτουν. Ας γίνει αρχή να γίνει αυτό το πρώτο απόστημμα που σπάει. ΔΕν περίμενα ποτέ να πω καλό λόγο για Πιλάβιο αλλά αυτή τη φορά δικαιώθηκε. Βέβαια τώρα το δύσκολο είναι να μην μείνει εκεί το θέμα. Να πάει ως το τέλος!

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Γιώργος 23/06/2011 17:44:31

   Μην έχεις πολλές ελπίδες. Βλέπεις να διώκεται κανείς για το πως βρήκε φορολογικά έγγραφα του Ηρακλή ο Αστέρας Τρίπολης? Εξιλαστήρια θύματα ψάχνουν για να φανεί ότι κάτι κάνουν.

 7. 3birdssitting avatar
  3birdssitting 23/06/2011 17:29:07

  κασναφέρης ;!;!;!;!

 8. Γιάννης avatar
  Γιάννης 23/06/2011 17:43:52

  Τελικά η κίνηση Πιλάβιου να μην πάει τα στοιχεία στον αθλητικό εισαγγελέα αλλά σε τακτικό έφερε αποτέλεσμα. Ευτυχώς βρέθηκε και μια εισαγγελέας που τόλμησε. Ο Πιλάβιος και με την αναστολή δείχνει να επιμένει στην κάθαρση οι άλλοι αρμόδιοι φορείς τι λένε? Γιατί τόση σιγή από Σουπερ Λιγκ, Φουτμπολ λιγκ κλπ?
  Εγινε μια δυναμική αρχή, μην το αφήσουν εκεί... Να σπάσει επιτέλους ένα αποστημα στη χώρα αυτή!
  Είναι καλό σημαδι η κινητικότητα της αστυνομίας (απτη 17Ν είχε να κινηθεί τόσο) και των αρχών. Καλό σημάδι και ότι η ΕΠΟ δεν το εξαφάνισε ούτε το υπερπρόβαλλε. Αφησε τους αρμόδιους οι οποίοι ευτυχώς είχαν τόλμη. Δεν με ενδιαφέρει τι κόμμα είναι όσοι τα έκαναν ούτε όσοι τους αποκαλύπτουν. Ας γίνει αρχή να γίνει αυτό το πρώτο απόστημμα που σπάει. Δεν περίμενα ποτέ να πω καλό λόγο για Πιλάβιο αλλά αυτή τη φορά δικαιώθηκε. Βέβαια τώρα το δύσκολο είναι να μην μείνει εκεί το θέμα. Να πάει ως το τέλος!

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Γιάννης 23/06/2011 18:31:28

   Γιατί έχεις γράψει σχεδόν καρμπόν το ίδιο πιο πάνω με άλλο όνομα?

 9. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 23/06/2011 18:20:57

  Πολύ καλομελετημένη επιχείρηση αποπροσανατολισμού και ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΕΝΗ στο σωστό τάιμινγκ ΠΡΙΝ από την Ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου.

  Πόσα πρόβατα θα ασχοληθούν με την και καλά... εν μία νυκτί εξυγίανση του ποδοσφαίρου και με ποινικά αδικήματα που διέπραξε ένα κλειστό κύκλωμα ιδιωτών που ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΖΟΥΝ; Ελάχιστα. Αυτοί και οι 5.000 κολλητοί τους. Αυτές οι υποθέσεις ουδόλως απασχολούν τις εκατοντάδες χιλιάδες άνεργους και απελπισμένους οικογενειάρχες.

  Το ραντεβού στις πλατείες δεν ακυρώνεται.

  Κάθε σοβαρή και Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, σε μια δραματική για την Ελλάδα στιγμή, θα έστρεφε τους ανθρώπινους και υλικούς πόρους της στην ανακάλυψη των "ΟΝΤΟΤΗΤΩΝ-ENTITIES" (κράτη, κεντρικές τράπεζες, τράπεζες, οίκοι αξιολόγησης, επενδυτικά fund, κερδοσκόποι, διεθνώς και εγχώρια) που ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΖΟΥΝ στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ και όχι στο να κυνηγά Ψωμιάδηδες που, "τι είχες Γιάννη; τι είχα πάντα...!"

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ αλλενάκι 23/06/2011 23:27:21

   Πες τα βρε αλλενάκι, από χθες αμέσως μόλις το έμαθα αυτό μου περνάει από το μυαλό! Και λέω "βρε, μόνο εγώ είμαι ο... καχύποπτος;"

   Αλλά ας όψεται η Τζούλια, που δεν ήθελε να γυρίσει ταινία τώρα, και βρήκαν το ποδόσφαιρο ως εναλλακτική...

 10. kostas* avatar
  kostas* 23/06/2011 18:25:40

  να υποθεσω προς ο "Εθνικος προμηθευτης" τεχνογνωσιας αλλα και των σουπερ κοριων , δεν κινδυνευει απο τις αποκαλυψεις ??

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ kostas* 23/06/2011 18:35:48

   Μην λες τέτοια βρε, δε βλέπεις που εδώ έχουμε έτοιμους το φτύσιμό του να το πιουν σα θεία κοινωνία, μόνο και μόνο επειδή με τα κλεμμένα από το δικό μας ιδρώτα (υπερκοστολογήσεις, υπερτιμολογήσεις και τα σχετικά) τάιζε τον κάθε νοητικά ανεπαρκή από τη Τζαμπατζηλάνδη και το Χαζοβιολιστάν για να χαίρονται τα πιθήκια.

  • tpe avatar
   tpe @ kostas* 23/06/2011 19:40:37

   Τι λες τώρα... Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο... Ανοησίες...


   Είσαι τρελός άνθρωπε μου; Εδώ δεν "βρέθηκε" τίποτα για το θέμα της Στάζι. Για αυτό θα βρεθεί;

 11. Λέανδρος avatar
  Λέανδρος 23/06/2011 20:12:48

  ΣΗΜΕΡΑ ΕΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ!ΟΧΙ ΟΤΙ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ,ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΦΥΛΑΚΗ Η ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΒΑ ΒΑ!

 12. yiannos avatar
  yiannos 23/06/2011 22:27:25

  Μπέος; Ψωμιάδης; Μαρινάκης;
  καμιά σκευωρία των Αμερικάνων θα ναι πάλι!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.