Σοβιετικό πρόγραμμα γυμναστικής για το έθνος ετοιμάζει ο Πούτιν
26/03/2014 20:55
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σοβιετικό πρόγραμμα γυμναστικής για το έθνος ετοιμάζει ο Πούτιν

Γνωστός για τις αθλητικές του επιδόσεις, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στρέφεται στην ιστορία έμπνευση ως προς τη γυμναστική

Γνωστός για τις αθλητικές του επιδόσεις, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στρέφεται στην ιστορία έμπνευση ως προς τη γυμναστική. Τη Δευτέρα, ανακοίνωσε επίσημα ότι θα αναβιώσει το σταλινικό σύστημα φυσικής κατάστασης του1930, γνωστό ως GTO, το ρωσικό ακρωνύμιο του «Έτοιμοι για εργασία και άμυνα». Το πρόγραμμα, το οποίο ο Πούτιν επανέφερε το 2013, θα χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια που έχουν απομείνει από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι.

Σε μια συνάντηση με αξιωματούχους, ο Πούτιν δήλωσε ότι η επιστροφή στο πρόγραμμα εκγύμνασης της σοβιετικής εποχής «αποτίει φόρο τιμής στην εθνική ιστορική μας παράδοση». «Οι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες απέδειξαν ότι γινόμαστε και πάλι ηγέτες στον παγκόσμιο αθλητισμό», δήλωσε ο Πούτιν.

Το αυθεντικό πρόγραμμα φυσικής αγωγής, το οποίο διήρκεσε μέχρι την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991, αφορούσε αγώνες στο κολύμπι, το τρέξιμο, ακόμα και στη ρίψη χειροβομβίδας. Αρχικά δημιουργήθηκε για να χτίσει και να διατηρήσει έναν πληθυσμό έτοιμοι κατάλληλο για να πολεμήσει για τη Σοβιετική Ένωση. Όσοι συμμετείχαν στο σύστημα του GTO βραβεύονταν με μετάλλια, βάσει των επιτευγμάτων τους. Οι αυθεντικές δοκιμασίες βασίστηκαν στον επίσημο στόχο της Σοβιετικής Ένωσης για «ολόπλευρη σωματική ανάπτυξη του ατόμου και ενίσχυση και διατήρηση της υγείας των ανθρώπων και της ικανότητά τους για υψηλή αποδοτικότητα στην εργασία και την προστασία της Πατρίδας», σύμφωνα με ένα απόσπασμα του κρατικού ενημερωτικού πρακτορείου ITAR -TASS.

Το πρόγραμμα αναβίωσης του GTO θα περιλαμβάνει αθλητικές δοκιμασίες για 11 ηλικιακές ομάδες. Η κυβέρνηση θα το επανεξετάζει με ετήσια έκθεση. Ο Πούτιν θα δώσει το έναυσμα για το μετενσαρκωμένο πρόγραμμα προπόνησης του έθνους τον Σεπτέμβριο.

http://www.huffingtonpost.com/2014/03/25/russian-fitness-ussr-program-stalin_n_5028289.html

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.