#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/03/2012 09:23
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σε οριακό σημείο o "Παναθηναϊκός"Σε οριακό σημείο βρίσκεται η ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ο κίνδυνος να μην λάβει την απαιτούμενη άδεια από την UEFA είναι άμεσος. Η μη έξοδος στην Ευρώπη θα 0δηγήσει σε περαιτέρω οικονομικό μαρασμό την ιστορική ομάδα, που ήδη βρίσκεται προ της οικονομικής κατάρρευσης, Ήδη η διοίκηση της Πάρμα ανακοίνωσε ότι απέκτησε τον Σωτήρη Νίνη, ενώ είναι κοινό μυστικό ότι το καλοκαίρι θα παραχωρηθεί και ο Λέτο. Η διοικητική ένδεια καλά κρατεί, ενώ επιφανείς φίλαθλοι της ομάδας δείχνουν διατεθειμένοι να βοηθήσουν.

Επίθεση κατά του Γιάννη Βαρδινογιάννη εξαπέλυσε ο Ανδρέας Βγενόπουλος με ανακοίνωση που εξέδωσε. Σε αυτή ασκεί έντονη κριτική στη στάση που κρατά ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός με αποτέλεσμα η ομάδα αυτή την στιγμή να οδεύει προς την πτώχευση. Ο Ανδρέας Βγενόπουλος επισημαίνει ότι τα χρήματα που έχει καταβάλει για την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι διαθέσιμα αρκεί να υπάρχει σοβαρή διοίκηση.
Αναλυτικά η δήλωση του Ανδρέα Βγενόπουλου: «Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός οδηγείται σε πτώχευση όσο ο μεγαλομέτοχος του 54% δεν συμπράττει σε μια ομαλή διαδοχή αναλαμβάνοντας τις νομικές και οικονομικές ευθύνες που του αναλογούν. Η στάση του «οι μετοχές μου είναι ανενεργές, δεν λογοδοτώ (ούτε καν στη Γενική Συνέλευση των μετόχων), δεν αναλαμβάνω καμία ευθύνη και όποιος θέλει ας με πάει στα δικαστήρια» δεν αφήνει κανένα περιθώριο σοβαρών εξελίξεων στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Αυτή είναι η αλήθεια και όλα τα υπόλοιπα που λέγονται ή γράφονται είναι άνευ ουσίας για αποφυγή ή συμψηφισμό ευθυνών και για λαϊκή κατανάλωση.
Το αδιέξοδο στο οποίο οδήγησε ο μεγαλομέτοχος τον Παναθηναϊκό θα μπορούσε ίσως να αντιμετωπισθεί συλλογικά από πολλούς επώνυμους και ανώνυμους φιλάθλους. Όμως μετά από την εγκληματική εξάμηνη καθυστέρηση λόγω Τσάκα όταν φάνηκε ότι διάφοροι επώνυμοι Παναθηναϊκοί θα προσπαθούσαν έστω και την ύστατη στιγμή να βγάλουν την ΠΑΕ από το αδιέξοδο, τρία μέλη δια των παραιτήσεών τους άφησαν το Δ.Σ. της ΠΑΕ με 10 μέλη, χωρίς δηλαδή τη δυνατότητα να παίρνει ουδεμία απόφαση, και έδωσαν έτσι την χαριστική βολή και σε αυτήν την προσπάθεια.
Στην τελευταία αυτή προσπάθεια κατέθεσα πρώτος τα χρήματα που μου αναλογούσαν και όταν οι εκκλήσεις μου να μην παραιτηθεί η Διοίκηση απέτυχαν ζήτησα να τα αποσύρω διότι επί της ουσίας η προσπάθεια σωτηρίας του Παναθηναϊκού και η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου διεκόπησαν. Αν και φοβάμαι ότι είναι πλέον πολύ αργά, σε οποιαδήποτε σοβαρή προσπάθεια σωτηρίας του Παναθηναϊκού τα χρήματα αυτά είναι πάντα διαθέσιμα, όμως η λογική λέει ότι η έλλειψη Διοίκησης αυτήν την κρίσιμη περίοδο οδηγεί πλέον και μαθηματικά στην καταστροφή.
Υ.Γ. Οι «πριγκηπικές» φυλλάδες και οι «πριγκηπικοί» δημοσιογράφοι που με ξεδιάντροπο τρόπο στήριξαν την ιστορία του Τσάκα γελοιοποιούνται ακόμη περισσότερο όταν με περίσσιο θράσος παίρνουν «θέση» ή «στεναχωριούνται» για τις σημερινές δραματικές εξελίξεις στον Παναθηναϊκό».

Αναμένεται πλέον η ανακοίνωση-απάντηση Τζίγκερ και ενδεχομένως κάποια εντυπωσιακή κίνηση εκ μέρους του.

Είχε προηγηθεί η  κίνηση των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του ΠΑΟ που ζητούν από τον κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη να τους παραδώσει τις μετοχές του. Επίσης δημιουργήθηκε ο φορέας ΠΑΟ-ΣΩΤΗΡΙΑ με επικεφαλής τους έγκριτους νομικούς κ. Αλέξανδρο Λυκουρέζο, Μιχάλη Αγγελόπουλο, τον δικηγόρο και καθηγητή Πανεπιστημίου κ. Αριστοτέλη Χαραλαμπάκη αλλά και το βιομήχανο κ. Θωμά Ευαγγελίου να σώσουν το Τριφύλλι.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που υπογράφουν και οι τέσσερις ζητούν από τον κόσμο του Παναθηναϊκού να δώσει όσα χρήματα μπορεί ο καθένας ώστε να αντιμετωπιστούν τα άμεσα προβλήματα της ομάδας, ενώ θα οδηγήσει και στην έξοδο από την κρίση.

Ειδικότερα η ανακοίνωση  ΠΑΟ-ΣΩΤΗΡΙΑ αναφέρει: «Θλίψη και οργή προκαλούν οι τελευταίες διοικητικές εξελίξεις στον Παναθηναϊκό. Η ιστορική και αγαπημένη μας ομάδα έχει εγκλωβιστεί σε μία σκοτεινή σήραγγα που πολύ φοβούμαστε ότι οδηγεί σε καταστροφικά αδιέξοδα. Τη στιγμή αυτή δεν επιθυμούμε να αναζητήσουμε ή να καταλογίσουμε ευθύνες. Δυστυχώς, εκείνοι που θα έπρεπε να εμφανιστούν στο προσκήνιο σιωπούν, επιτείνοντας την αγωνία των χιλιάδων φίλων του Παναθηναϊκού και των παικτών που έχουν επιδείξει μέχρι σήμερα μία εντυπωσιακή υπομονή, αφοσίωση και αγάπη. Αποφασίσαμε λοιπόν, να πάρουμε μία πρωτοβουλία, για να μετατρέψουμε το τέλμα και την αδράνεια σε μία Παναθηναϊκή κινητοποίηση: δημιουργούμε τον φορέα Π.Α.Ο.–ΣΩΤΗΡΙΑ και απευθυνόμαστε στους χιλιάδες φίλους της ομάδας για να συγκεντρωθεί το απαραίτητο χρηματικό ποσό προκειμένου να αντιμετωπισθούν και να επιλυθούν τα άμεσα προβλήματα. Στόχος μας είναι να ανταποκριθούν στην έκκλησή μας τουλάχιστον 100.000 φίλοι του Παναθηναϊκού, προσφέροντας ο καθένας ό,τι ποσό δύναται. Εντός της αύριον θα γνωστοποιήσουμε τον αριθμό λογαριασμού και τη σχετική Τράπεζα. Δεν διεκδικούμε θέσεις οιασδήποτε μορφής εξουσίας, το δε ποσό που θα συγκεντρωθεί θα διατεθεί στην όποια διοίκηση της ΠΑΕ εκλεγεί ή διορισθεί. Ελπίζουμε ότι η πρωτοβουλία μας αυτή θα ανακόψει την πορεία ταπείνωσης της αγαπημένης μας ομάδας και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την έξοδο από την κρίση».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο Δημήτρης Γόντικας αποχαιρέτησε παίκτες και τεχνική ηγεσία στην Παιανία. Ο παραιτηθείς πρόεδρος της ΠΑΕ εξήγησε στο ποδοσφαιρικό τμήμα πώς έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στην ομάδα, καθώς και τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτηση, τους ευχαρίστησε για τις προσπάθειες που κατέβαλαν όλο το προηγούμενο διάστημα παρά τις δυσμενείς συνθήκες, ενώ τους παρακάλεσε αν είναι εφικτό να υπογράψουν το διακανονισμό για την καταβολή των οφειλομένων που θα τους προταθεί για να διευκολύνουν την προσπάθεια αποφυγής του αποκλεισμού από την Ευρώπη.
«Μετά από όσα έγιναν στο ΔΣ της Παρασκευής και αυτό το μήνα θα υπάρχει στάση πληρωμών. Η ερχόμενη γενική συνέλευση θα είναι πολύ κρίσιμη για το μέλλον της ομάδας», είπε στους παίκτες, ενώ παρότι τόνισε πως αποτελεί παρελθόν για την ΠΑΕ, τόνισε πως είναι στη διάθεσή τους για οποιαδήποτε απορία. Αξίζει να σημειωθεί πως δέχτηκε καταιγισμό ερωτήσεων από τους ποδοσφαιριστές, που έδειχναν να αγωνιούν για τις εξελίξεις στο σύλλογο και το μέλλον τους.
Πάντως ακόμη κι αν όλοι οι παίκτες υπογράψουν, είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν ο Παναθηναϊκός θα εξασφαλίσει την αδειοδότηση από την UEFA, καθώς υπάρχουν οφειλές απέναντι σε παλιούς παίκτες και ομάδες, που δεν έχουν ρυθμιστεί και για τις οποίες θα χρειαστεί να καταβληθούν χρήματα που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν στα ταμεία.

Το γεγονός αυτό φέρνει τον Παναθηναϊκό πολύ κοντά στην οικονομική κατάρρευση και στον ευρωπαϊκό αποκλεισμό από την UEFA καθώς είναι ελάχιστες οι ελπίδες για να προλάβει την προθεσμία της 31ης Μαρτίου.

(protothema.gr, sportfm.gr)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 28/03/2012 11:40:46

  Πολύ ἐνδιαφέρων ὁ φορέας ΠΑΟ-ΣΩΤΗΡΙΑ...,θά ἐννοοῦν τό Νοσοκομεῖο ἒ;
  Πάντως,ὑπάρχει τρόπος μά βγεῖ ὁ ΠΑΟ στήν Εὐρώπη καί μετά τίς 31 Μαρτίου: νά 'ρχονται στούς ἀγώνες μας νά μᾶς μαζεύουν τίς μπάλες...

 2. ΑΜΟΡΓΟΣ avatar
  ΑΜΟΡΓΟΣ 28/03/2012 16:15:04

  ΚΥΘΗΡΙΕ ΞΕΚΑΡΔΙΣΤΗΚΑΜΕ,ΕΙΔΙΚΑ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΗ ΜΕΡΑ..

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ ΑΜΟΡΓΟΣ 28/03/2012 17:17:48

   Στούς βαρυπενθούντες κι ἐσύ;

   • ΑΜΟΡΓΟΣ avatar
    ΑΜΟΡΓΟΣ @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 29/03/2012 16:01:19

    ΦΑΙΝΕΤΑΙ?

 3. Δήμος avatar
  Δήμος 28/03/2012 18:48:53

  Η χώρα έχει ζωτικά προβλήματα.

 4. Ιωάννης33 avatar
  Ιωάννης33 29/03/2012 02:20:12

  Πρωτάθλημα εγωισμού πάντως σίγουρα θα κερδίσει ο ΠΑΟ.
  Ρε τόσοι μέτοχοι,τόσα αφεντικά και επιχειρηματίες απο 100 ευρώ να βάζατε θα είχατε διορθώσει την κατάσταση.

 5. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 29/03/2012 07:22:51

  Μπράβο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.