Σε θέση μάχης οι αθλητικές ομοσπονδίες
05/03/2014 18:08
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σε θέση μάχης οι αθλητικές ομοσπονδίες

Από μια κλωστή κρέμονται οι σχέσεις των προέδρων των αθλητικών ομοσπονδιών με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό. Αιτία η απόφαση του τελευταίου να μην εμφανιστεί το απόγευμα της Τρίτης στην Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής προκειμένου να ενημερώσει για τις προθέσεις της Πολιτείας πάνω στο φλέγον θέμα των επιχορηγήσεων για το 2014.

Διανύουμε ήδη τον τρίτο μήνα της νέας χρονιάς και κανένα άθλημα δεν γνωρίζει τι ποσά θα έχει να διαχειριστεί φέτος. Στο μεταξύ οι υποχρεώσεις τρέχουν και οι ομοσπονδίες αναγκάζονται να περικόψουν από αγώνες μέχρι και αθλητικό υλικό.

Η παρουσία του Γιάννη Ανδριανού στην Ολομέλεια της ΕΟΕ θα έλυνε αρκετές απορίες ωστόσο ο υφυπουργός Αθλητισμού έστησε για τα καλά τους εκπροσώπους των ομοσπονδιών και τον πρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρο Καπράλο επικαλούμενος ανειλημμένες υποχρεώσεις στη Βουλή. Η απουσία του σχολιάστηκε έντονα στην Ολομέλεια και με δεδομένα τα στενά χρονικά περιθώρια για τη λειτουργία των ομοσπονδιών αποφασίστηκε να δοθεί συνέντευξη Τύπου την ερχόμενη εβδομάδα (πιθανότατα την Τρίτη) προκειμένου να τοποθετηθούν επίσημα για τα καυτά ζητήματα που απασχολούν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Σχεδόν στο σύνολό τους οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών τάσσονται υπέρ μιας περισσότερο επιθετικής στάσης αφού είδαν να περνούν τρεις μήνες και να μην υπάρχει καμία εξέλιξη στο θέμα των επιχορηγήσεων. Εκτιμούν τις προσπάθειες του Γιάννη Ανδριανού να βρει περισσότερα χρήματα από τα 12 εκ που αρχικά ανέφερε και δεν φτάνουν ούτε για τα λειτουργικά έξοδα ωστόσο πρέπει να προχωρήσουν στο έργο τους και κυρίως πρέπει να κλείσουν τις «μαύρες τρύπες» που έχουν προκύψει.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Tonia G. avatar
    Tonia G. 06/03/2014 11:36:29

    Αλήθεια πότε θα μπει ΣΔΟΕ, Εισαγγελείς και Ανεξ. Αρχη Ξεπλύματος σε μία μία όλες τις ¨Ομοσπονδίες" και στον Οίκο ανοχής που λέγεται ΓΓΑ με έρευνα από το 1996 και μετά;;; Ti MKO και σαχλαμάρες... εκεί να δεις ΠΑΡΤΥ που έγινε!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.