Πόσο πάει το χρυσό στο Σότσι;
13/02/2014 08:20
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πόσο πάει το χρυσό στο Σότσι;

Σταθερή αξία στην αγορά του χρήματος παραμένει το Ολυμπιακό μετάλλιο ακόμη κι αν πρόκειται για Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες. Ωστόσο τα δεδομένα έχουν αλλάξει και οι ανατολικές χώρες είναι αυτές που πληρώνουν αδρά , αντίθετα με τις υπερδυνάμεις της Δύσης που έκλεισαν τις κάνουλες. Για του λόγου το αληθές παρουσιάζουμε μια έρευνα που έγινε για τα ποσά με τα οποία ανταμείβουν κάποιες χώρες τους αθλητές που κατακτούν μετάλλια στις πλαγιές και τις πίστες του Σότσι.

Όσοι περίμεναν τις παραδοσιακές δυνάμεις να είναι οι πιο χουβαρντούδες έπεσαν έξω αφού τα περισσότερα χρήματα στον χρυσό ολυμπιονίκη δίνει το Καζακστάν που τον πριμοδοτεί με 250.000 δολάρια. Αντίθετα οι οικοδέσποινα Ρωσία ανταμείβει τους χρυσούς Ολυμπιονίκες της με 113.000 δολ. ενώ ως και τσιγκούνα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η Αμερική (ΗΠΑ) που πληρώνει μόλις με 25.000 δολ. τους χρυσούς Ολυμπιονίκες της.

Η πιο «ανοιχτοχέρα» χώρα της Ευρώπης είναι η Ιταλία που πριμοδοτεί με 191.000 δολ (140.000 ευρώ) το χρυσό μετάλλιο ενώ η πανίσχυρη Γερμανία πληρώνει μόλις 27.000 δολ (20.000 ευρώ)το χρυσό.

Μεγάλη εντύπωση ωστόσο προκαλεί η πληροφορία ότι το Αζερμπαϊτζάν «χρυσώνει» στην κυριολεξία τους χρυσούς Ολυμπιονίκες του Σότσι με 510.000 δολάρια τον καθένα , μια πληροφορία που ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκε κι ως εκ τούτου δεν μπορεί να βάλει πρώτη στη σχετική λίστα τη χώρα που αναπτύσσεται ραγδαία στο αθλητικό στερέωμα έχοντας μάλιστα αναλάβει την διοργάνωση μιας μορφής «ευρωπαϊκών ολυμπιακών αγώνων» που θα γίνουν το 2015 φιλοξενώντας αθλητές από 15 διαφορετικά σπορ.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.