Πόσο πάει το χρυσό στο Σότσι;
12/02/2014 17:06
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πόσο πάει το χρυσό στο Σότσι;

Όσοι περίμεναν τις παραδοσιακές δυνάμεις να είναι οι πιο χουβαρντούδες έπεσαν έξω αφού τα περισσότερα χρήματα στον χρυσό ολυμπιονίκη δίνει το Καζακστάν που τον πριμοδοτεί με 250.000 δολάρια

Σταθερή αξία στην αγορά του χρήματος παραμένει το Ολυμπιακό μετάλλιο ακόμη κι αν πρόκειται για Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες. Ωστόσο τα δεδομένα έχουν αλλάξει και οι ανατολικές χώρες είναι αυτές που πληρώνουν αδρά , αντίθετα με τις υπερδυνάμεις της Δύσης που έκλεισαν τις κάνουλες. Για του λόγου το αληθές παρουσιάζουμε μια έρευνα που έγινε για τα ποσά με τα οποία ανταμείβουν κάποιες χώρες τους αθλητές που κατακτούν μετάλλια στις πλαγιές και τις πίστες του Σότσι.

Όσοι περίμεναν τις παραδοσιακές δυνάμεις να είναι οι πιο χουβαρντούδες έπεσαν έξω αφού τα περισσότερα χρήματα στον χρυσό ολυμπιονίκη δίνει το Καζακστάν που τον πριμοδοτεί με 250.000 δολάρια. Αντίθετα οι οικοδέσποινα Ρωσία ανταμείβει τους χρυσούς Ολυμπιονίκες της με 113.000 δολ ενώ ως και τσιγκούνα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η Αμερική (ΗΠΑ) που πληρώνει μόλις με 25.000 δολ. τους χρυσούς Ολυμπιονίκες της.

Η πιο «ανοιχτοχέρα» χώρα της Ευρώπης είναι η Ιταλία που πριμοδοτεί με 191.000 δολ (140.000 ευρώ) το χρυσό μετάλλιο ενώ η πανίσχυρη Γερμανία πληρώνει μόλις 27.000 δολ (20.000 ευρώ)το χρυσό.

Μεγάλη εντύπωση ωστόσο προκαλεί η πληροφορία ότι το Αζερμπαϊτζάν «χρυσώνει» στην κυριολεξία τους χρυσούς Ολυμπιονίκες του Σότσι με 510.000 δολάρια τον καθένα , μια πληροφορία που ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκε κι ως εκ τούτου δεν μπορεί να βάλει πρώτη στη σχετική λίστα τη χώρα που αναπτύσσεται ραγδαία στο αθλητικό στερέωμα έχοντας μάλιστα αναλάβει την διοργάνωση μιας μορφής «ευρωπαϊκών ολυμπιακών αγώνων» που θα γίνουν το 2015 φιλοξενώντας αθλητές από 15 διαφορετικά σπορ.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μεγάλες στιγμές avatar
    Μεγάλες στιγμές 13/02/2014 00:24:21

    Εύκολο είναι... Οταν μια χώρα δεν εχει καμία ελπίδα να πάρει χρυσό,το πριμοδοτεί υπέρογκα.Οι υποσχέσεις τζάμπα είναι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.