#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/09/2011 08:54
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πολλά λόγια, καμία λύση στον ΠΑΟΤο γαϊτανάκι των δηλώσεων δεν έχει τελειωμό στον ΠΑΟ. Δίνεται η αίσθηση, ότι και οι δύο (Βαρδινογιάννης-Βγενόπουλος) περισσότερο επιδιώκουν μια τιμητική αποστρατεία, παρά να αναλάβουν τις τύχες της ομάδας. Η νέα φάση στο «δράμα» της πολυμετοχικότητας, ξεκίνησε μετά την αδρανοποίηση των μετοχών Βαρδινογιάννη και τη συνέντευξη τύπου του Βγενόπουλου, που ανακοίνωσε νέα πρωτοβουλία για την ομάδα. Η ουσία είναι ότι καμία λύση δεν προχωρά με προφανείς τις αρνητικές επιπτώσεις και στο αγωνιστικό σκέλος. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι οι δύο πλευρές θα συγκλίνουν κάπου. Περαιτέρω κανείς από τους άλλους πιθανούς επενδυτές δεν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετάσχει στο πολυμετοχικό σχήμα, με την εξαίρεση του υιού Γιαννακόπουλου, ο οποίος χαιρέτισε την πρωτοβουλία Βγενόπουλου, παρά το γεγονός ότι υπήρξαν ευθείες βολές προς το πρόσωπο του!

Θεωρούμε σκόπιμη την αυτούσια παράθεση αποσπασμάτων των δηλώσεων των δύο πλευρών, ώστε να γίνει κατανοητό το χάσμα ανάμεσα τους.

Η ανακοίνωση Βγενόπουλου:

"Επί δύο συνεχείς μέρες το MEGA και το STAR με κατασυκοφαντούν και το DERBY με καθυβρίζει με εκφράσεις πεζοδρομίου, ενώ άλλα «φιλικά» media ανακάλυψαν τις επιδόσεις των επιχειρήσεών μου που, ως γνωστόν, είναι οι μόνες που υφίστανται τις συνέπειες της κρίσης στην Ελλάδα!
Επί δέκα μήνες  ο κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης με αποκαλούσε ρίψασπη, αναξιόπιστο, τυχάρπαστο, τυχοδιώκτη κ.λ.π. χωρίς να του απαντώ και όταν μίλησα και αποκατέστησα την αλήθεια με απεκάλεσε "γνωστό θιασώτη της τακτικής ότι πετώντας λάσπη κάτι θα κολλήσει τελικά…"

Για το θέμα του γηπέδου μία και μόνο συνάντηση που έγινε εν γνώσει του και παρουσία  του κ. Βαγγέλη Σαμαρά όταν πια φαινόταν ότι ο Βοτανικός δεν προχωρούσε, την διαστρέβλωσε ότι "απεργαζόμουν δική μου εναλλακτική λύση σε βάρος του έργου...".  Ακόμη είπε ότι "δεν στάθηκα αρωγός στη προσπάθεια υλοποίησης του έργου" όταν ο Όμιλος του οποίου ηγούμαι προσέφερε ανταποδοτικά 23 εκατομμύρια Ευρώ για την ονοματοδοσία του γηπέδου. Τέλος είναι σαφές ότι δεν δέχεται να τελειώσει την υπόθεση του Βοτανικού αζημίως για τον Παναθηναϊκό αναλαμβάνοντας τις ευθύνες για κάτι που χειρίσθηκε προσωπικά και ολοκληρωτικά ο ίδιος και λέει ότι το θέμα "θα τεθεί στην αρμοδιότητα της επόμενης διοίκησης να αποφασίσει…".

Όσο και αν αγαπώ τον Παναθηναϊκό αυτή η κατάσταση δεν αντέχεται πια, ενώ προδικάζει τι θα συμβαίνει στον Παναθηναϊκό και σε μένα και στο μέλλον.

Ο κ. Γ. Βαρδινογιάννης είχε ακόμη μια ευκαιρία να μην βάλει χρήματα στον Παναθηναϊκό και να αποχωρήσει από μία αδιέξοδη κατάσταση που ο ίδιος δημιούργησε, όμως αφού επέλεξε να υβρίζει και να συκοφαντεί τον άνθρωπο που θα του έλυνε τα προβλήματά του και να μην αναλαμβάνει καμία ευθύνη των πράξεών του, την έχασε.

Εάν ο κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης επιθυμεί να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στο Πρωτοδικείο και το άρθρο 99, εγώ δεν μπορώ πλέον να κάνω τίποτε άλλο.Να θυμάται μόνο ότι όση δύναμη και αν διαθέτει σε επικοινωνιακούς μηχανισμούς, είτε λέει ότι έχει το 54% ή το 30% ή "αδρανείς" τις μετοχές του, η ιστορία του Παναθηναϊκού θα γράψει ότι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός πτώχευσε στα χέρια του μεγαλομετόχου της και "εγγυητή" της…»

Η ανακοίνωση του Γιάννη Βαρδινογιάννη:

“… Από την πρώτη στιγμή, συμφώνησα στα ζητήματα του Παναθηναϊκού που δημοσίως έθεσε προς επίλυση ο κ. Βγενόπουλος.
Χθες το απόγευμα, ο Πρόεδρος του Παναθηναϊκού ενημερώθηκε ότι βρέθηκε η νομική οδός έτσι ώστε στις 4 Οκτωβρίου, να μπορέσει ο συγκεκριμένος μέτοχος να αναλάβει την διοίκηση της ομάδας, σε συνέχεια της εξώδικης απαίτησής του. Επιπροσθέτως, για να ευνοήσω άμεσα τις εξελίξεις, παρέδωσα, επισήμως στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός προς διάθεση των μετόχων, πλήρη στοιχεία για την ΓΗΠΕΛ.

Εύλογα προκαλεί εντύπωση, λίγες ώρες μετά την έμπρακτη απόδειξη των προθέσεών μου, η αιφνίδια δήλωση «αποχώρησής» του.

Την Δευτέρα, δέχτηκα προσωπική, σφοδρή και προσβλητική επίθεσή. Εντούτοις,
για το καλό του Παναθηναϊκού επέλεξα να μην απαντήσω δημόσια, αλλά δια της νομικής οδού. Προφανώς είναι τουλάχιστον άτοπο να θεωρεί ότι θα συνεχίσει να σπιλώνει και την ίδια στιγμή, ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος να απαιτεί να εξαιρείται από οποιαδήποτε κριτική.

Με την ιδιότητά μου ως μέτοχος, είχα προ πολλού δημοσίως επισημάνει τα αλόγιστα έξοδα, διαβλέποντας την τραγική οικονομική πορεία της ομάδας. Έκτοτε δέχτηκα ανηλεή πόλεμο από όλες τις πλευρές, του ιδίου συμπεριλαμβανομένου, για τις ενστάσεις και τις θέσεις μου αυτές. Είναι καιρός πλέον να αναζητηθούν οι ευθύνες, σε αυτούς που δρομολόγησαν τις εξελίξεις, τις οποίες σήμερα προσπαθούν να αποδώσουν όπου αλλού εκτός των εαυτών τους”

Η πλευρά Βαρδινογιάννη θεωρεί ότι προφανής στόχος του Βγενόπουλου είναι να παρουσιαστεί πρόθυμος για λύση στην ομάδα και να μεταφέρει όλες τις ευθύνες στον πρώην μεγαλομέτοχο. Ωστόσο θέτοντας εμπόδια και όρους, ουσιαστικά αυτουπονομεύει την πρότασή του και να μην επιστρέψει στον Παναθηναϊκό, μεταφέροντας την ευθύνη στον Τζίγγερ. Ο Βγενόπουλος έχει ξεκαθαρίσει, ότι μόνο αν εκπληρωθούν οι όροι που θέτει θα συμμετάσχει στη νέα προσπάθεια πολυμετοχικότητας. Χθες, ο Αντωνίου φιλοξενούμενος στον NovaΣΠΟΡ FM  έθεσε ως απαραίτητη προϋπόθεση την εκκαθάριση του Παναθηναϊκού απ’ τους «αυτόκλητους εκπροσώπους που ζουν απ’ τη διχόνοια και τη γκρίνια του». Κάπως έτσι είναι, αφού και οι φίλαθλοι της ομάδας εμφανίζονται διχασμένοι.

Το σημείο καμπής στην πρώτη φάση της πολυμετοχικότητας στον ΠΑΟ, αναμφίβολα ήταν το γήπεδο. Το ότι δεν προχώρησε το πρότζεκτ υπήρξε η αιτία να απογοητευθούν οι επενδυτές. Σήμερα, η πλευρά Βαρδινογιάννη θεωρεί ότι αν κάποιος επενδυτής μπορεί να σηκώσει το βάρος του κόστους, το γήπεδο μπορεί να ανεγερθεί στο Βοτανικό, όταν βεβαίως ξεπερασθούν και οι νομικές εμπλοκές. Ο Βγενόπουλος αντίθετα, μιλά για άμεση απεμπλοκή του ΠΑΟ από τον Βοτανικό και τη δημιουργία της «πράσινης πολιτείας» στο ΟΑΚΑ, ήτοι τη μετεγκατάσταση της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη. Στις υπάρχουσες υποδομές, για τις οποίες προτείνει ενοίκιο του ΠΑΟ στο κράτος, θα προστεθεί ποδοσφαιρικό γήπεδο 40.000 θέσεων.

Το βέβαιο είναι ότι η ομάδα ταλαιπωρείται από την όλη ιστορία και είναι σχεδόν βέβαιο ότι η όποια λύση δεν εμπεριέχει τη συνεργασία τους. Η οικογένεια Βαρδινογιάννη εμφανίζεται αποφασισμένη να αποχωρήσει οριστικά από την ομάδα, ο Βγενόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν έχει ούτε τη διάθεση, ούτε τη δυνατότητα στην παρούσα φάση να αναλάβει μόνος του την ομάδα. Στο μόνο που συμφωνούν και οι δύο πλευρές, είναι ότι το σίριαλ της  μετάβασης στην επόμενη μέρα του ΠΑΟ, έχει ακόμη πολλά επεισόδια …

ΜΟ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. zame avatar
  zame 16/09/2011 14:06:55

  ΑΝ θυμηθουμε λιγακι το πρωτοσελιδο (της εφημεριδας του Υιου Γιανακοπουλου) της επομενης απο την ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ του τελευταιου ΤΙΤΛΟΥ που πηρε ο ΠΑΟ.
  ε..δεν χρειαζονται & πολλα λογια...

 2. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 16/09/2011 14:43:43

  Εκπληκτική η φωτό, αλλοπρόσαλλες οι καταστάσεις..

  • android avatar
   android @ ΕΥΑ 16/09/2011 15:00:23

   ποια φωτό; το τριφύλλι;

   • ΕΥΑ avatar
    ΕΥΑ @ android 16/09/2011 15:09:06

    Ελπιδοφόρα...

 3. zame avatar
  zame 16/09/2011 18:41:52

  στην φωτο το τριφυλι σε πλήρη ανάπτυξη ..Πολύ Φιλίας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.