Πιο φθηνούς Ολυμπιακούς αγώνες θέλει η ΔΟΕ. Έρχονται ριζικές αλλαγές
09/12/2014 15:41
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πιο φθηνούς Ολυμπιακούς αγώνες θέλει η ΔΟΕ. Έρχονται ριζικές αλλαγές

Μέτρα που θα κάνουν πιο οικονομικούς Ολυμπιακούς αγώνες και παράλληλα θα φέρουν περισσότερα έσοδα αποφάσισε να λάβει η ΔΟΕ βλέποντας ότι τα κόστη έχουν ξεφύγει και οι ενδιαφερόμενοι διοργανωτές έχουν ελαττωθεί.

Στην έκτακτη συνεδρίαση της Διεθνούς ολυμπιακής Επιτροπής που έγινε στο Μονακό τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι 94 «αθάνατοι» ενέκριναν και τις 40 προτάσεις που κατέθεσε ο πρόεδρος της Γερμανός Τόμας Μπαχ μερικές από τις οποίες θα φέρουν μεγάλες ανατροπές στον Ολυμπιακό χάρτη.

Με ζητούμενη την ελάττωση του κόστους διοργάνωσης και την εξάλειψη φαινομένων τύπου Σότσι που οι αγώνες ξεκίνησαν με αρχικό μπάτζετ 12 δις δολάρια και τελικά ξεπέρασαν τα 50 δόθηκε το «πράσινο φως» για συνδιοργάνωση Ολυμπιακών ή χειμερινών Ολυμπιακών διαφόρων πόλεων κι όχι μίας από διαφορετικές χώρες.

Επίσης αποφασίστηκε να μην υπάρχει πλέον το όριο των 28 αθλημάτων και να υπάρχει δυνατότητα να μπουν και νέα αθλήματα στο Ολυμπιακό πρόγραμμα. Ωστόσο παραμένει ο αριθμός των αθλητών στους 10.500 και τα αγωνίσματα στα 310 κάτι που σημαίνει ότι ναι μεν μπορεί να δούμε νέα αθλήματα αλλά κάποια αγωνίσματα θα αφαιρεθούν . Ήδη έπεσε πρόταση από τον Ντικ Πάουντ τον γνωστό Καναδό να αφαιρεθεί το τριπλούν και η συγχρονισμένη κολύμβηση.

Εξάλλου μετά τα γεγονότα του Σότσι που έβαλαν στο στόχαστρο τους ομοφυλόφιλους τροποποιήθηκε το άρθρο 6 του καταστατικού της προσθέτοντας σ΄αυτό τον απόλυτο σεβασμό στα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.