Πάμε για ...μισοάδειο πρωτάθλημα
08/05/2015 10:14
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πάμε για ...μισοάδειο πρωτάθλημα

Ναι είναι πλέον γεγονός Πάμε για ένα νέο πρωτάθλημα με τα μισά γήπεδα ανοιχτά και τα μισά κλειστά. Όχι δεν πρόκειται για σχήμα λόγου αλλά για την πραγματικότητα που θα δούμε να ξετυλίγεται μπροστά μας μετά τη ψήφιση του νέου νομοσχεδίου για τη βία και ειδικά το άρθρο που αναφέρει ότι «όποια ομάδα δεν διαθέτει το ηλεκτρονικό εισιτήριο τα παιχνίδια της θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών».

Η πονεμένη αυτή ιστορία με το ηλεκτρονικό εισιτήριο και τις κάμερες στα γήπεδα έχει γραφτεί εδώ και αρκετά χρόνια αλλά παραμένει στα χαρτιά. Ακόμη και τις προηγούμενες χρονιές όταν τα επαγγελματικά συμβόλαια έφταναν στα ουράνια και τα έσοδα των ΠΑΕ σκανδάλιζαν το πανελλήνιο δεν κατάφερε να εφαρμοστεί παρότι και τότε ήταν νόμος του κράτους.

Τώρα η κυβέρνηση Κοντονή έρχεται να υποχρεώσει όλες τις ομάδες να το εφαρμόσουν. Την εποχή που ιστορικά σωματεία όπως ο ΟΦΗ πέφτουν κατηγορία λόγω χρεών και οι διοικήσεις ψάχνουν απεγνωσμένα δανεικά για να επιβιώσουν θα πρέπει να κινήσουν γη και ουρανό για να εφαρμόσουν το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Και να ήταν μόνο τα χρήματα; Πρέπει να υπάρχουν και υποδομές. Ελάχιστα γήπεδα , βλέπε ΟΑΚΑ, Καραϊσκάκη, Τούμπα , Λεωφόρος έχουν τις προϋποθέσεις με την σημερινή τους υποδομή να δεχθούν υποδομές ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Τα υπόλοιπα τουλάχιστον 8 της Σούπερ Λίγκας θέλουν βελτιωτικά έργα τα οποία απαιτούν άλλα έξοδα. Και τι γίνεται με τα Δημοτικά στάδια που δεν ανήκουν εξ ολοκλήρου στις ΠΑΕ. Τι γίνεται με το κόστος συντήρησης ; Ποιος το επιβαρύνεται; Πως θα προλάβουν μέσα σε τρεις μήνες τα γήπεδα αυτά να είναι έτοιμα για τη νέα σεζόν;

Ο νέος νόμος είναι ξεκάθαρος . Καμία ομάδα δεν θα μπει στο γήπεδο χωρίς ηλεκτρονικό εισιτήριο και κάμερες. Άρα οι μισές θα παίζουν κεκλεισμένων των θυρών. Εκτός κι αν φιλοξενούνται σε γήπεδα ομάδων που έχουν τις προϋποθέσεις. Τότε όμως δε θα μιλάμε για αλλοίωση πρωταθλήματος ;

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.