02/08/2010 19:09
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πάγκαλος: φταίει ο Παναθηναϊκός

Στο γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση υπό τον κ. Θ.Πάγκαλο σχετικά με το ζήτημα της προώθησης του προγράμματος της διπλής ανάπλασης των περιοχών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και του Βοτανικού, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Η συζήτηση οδηγήθηκε σε αδιέξοδο και μετά τη συνάντηση ο κ. Πάγκαλος έκανε την εξής ανακοίνωση:

«Στο γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2010, συνάντηση υπό τον κ. Θ.Πάγκαλο και την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κα. Τ.Μπιρμπίλη, σχετικά με το ζήτημα της προώθησης του προγράμματος της διπλής ανάπλασης των περιοχών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και του Βοτανικού, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων φορέων και συγκεκριμένα: ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Ν.Κακλαμάνης, ο Πρόεδρος της Π.Α.Ε. Παναθηναικός κ. Ν. Κωσταντόπουλος, ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναικού κ. Μ.Κίτσιος και ο κατασκευαστής κ. Μπ.Βωβός.

Μετά την πάροδο δίωρης ουσιαστικής συζήτησης και ενώ κατά γενική ομολογία υπήρξε σύγκλιση των απόψεων των παρευρισκομένων προς την άμεση κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης στη Βουλή που θα προωθούσε το πρόγραμμα της διπλής ανάπλασης, οι εκπροσωποι της Π.Α.Ε. Παναθηναικός επικαλούμενοι τεχνικής φύσεως ζητήματα, τα οποία έπονται χρονικά της αναγκαίας νομοθετικής πρωτοβουλίας της Κυβέρνησης, οδήγησαν τη συνάντηση σε αδιέξοδο.

Κατόπιν τούτων, η Κυβέρνηση θεωρεί ότι έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη σύγκλιση των απόψεων των εμπλεκόμενων φορέων και τους καλεί να δείξουν πνεύμα συνεργασίας μεταξύ τους, ώστε να καταστεί δυνατή η υποβολή της νομοθετικής ρύθμισης που θα προωθήσει το πρόγραμμα της διπλής ανάπλασης».

Η απάντηση του Παναθηναϊκού

Στον Παναθηναϊκό υποστήριξαν πως η βασική αιτία της διαφωνίας είναι η άρνηση των αρμόδιων φορέων να δεσμευτούν εγγράφως για το έργο. «Είναι δύσκολο να βρίσκεσαι απέναντι σε όλους αλλά εμάς μας ενδιαφέρει να γίνει το γήπεδο όχι να κάνουμε μια συμφωνία που επικοινωνιακά θα φαίνεται ως θετική εξέλιξη αλλά που το μέλλον της θα έιναι αίολο. Τα συμφέροντα του Παναθηναϊκού θα διαφυλαχθούν πάση θυσία» , έλεγαν μεταξύ άλλων κύκλοι της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, η οποία είχε κοινή θέση με τον Ερασιτέχνη.

Οι θέσεις του Παναθηναϊκού εδράζονται πάνω σε δύο βασικές αρχές που ως γνώμονα έχουν την προστασία των συμφερόντων του συλλόγου αλλά και την ολοκλήρωση του γηπέδου χωρίς νέες εμπλοκές και καθυστερήσεις.

* Πρώτον στη προσήλωση του στην τήρηση της νομιμότητας και το σεβασμό των θεσμών

* Δεύτερον στη γραπτή αποτύπωση των συμφωνηθέντων μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι «πράσινοι» επισήμαναν ότι οι πολεοδομικές ρυθμίσεις που εξήγγειλε η Υπουργός είναι πλήρως αποδεκτές από την πλευρά του Παναθηναϊκού. Ξεκαθάρισαν όμως ότι η ακολουθούμενη διαδικασία που προτείνεται δεν εξασφαλίζει την υλοποίηση του έργου.

Σε αυτήν την κατεύθυνση μάλιστα ΠΑΕ και Ερασιτέχνης είχαν ετοιμάσει και γνωστοποίησαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης Σχέδιο Νόμου, που περιλαμβάνει τις πολεοδομικές ρυθμίσεις της Υπουργού αλλά παράλληλα καθορίζει και εκείνη τη διαδικασία που θωρακίζει την υλοποίηση του έργου του νέου γηπέδου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ήταν εμφανής η πρόθεση τόσο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης όσο και της Υπουργού να φέρουν προς ψήφιση ένα νόμο που να επιλύει τις εκκρεμότητες του Νόμου της Διπλής Ανάπλασης ώστε να προχωρήσουν τα έργα.

Αυτό που δεν ήταν εμφανές ήταν η πρόθεση των υπολοίπων εμπλεκόμενων μερών να παράσχουν γραπτές δεσμεύσεις για τις υποχρεώσεις εξασφαλίσεις και εγγυήσεις που πρέπει να αναλάβουν.

Η μη δέσμευση των μερών οδηγήσε τους εκπροσώπους του  Παναθηναϊκού να δηλώσουν ότι ο Παναθηναϊκός δεν συναινεί στην κατάθεση του σχεδίου νόμου στη Βουλή εώς ότου τα εμπλεκόμενα μέρη αναλάβουν τις ευθύνες τους και δεσμευτούν εγγράφως για τα ήδη συμφωνηθέντα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ataktos avatar
  ataktos 02/08/2010 19:21:31

  το γρουν ..σκουζ ..ακομα χιχχι

 2. lpap avatar
  lpap 02/08/2010 19:34:58

  αι σιχτιρ κι ο Παγκαλος
  Αρκετά και με αυτόν τον ..εργατικό κρατικοδίαιτο(το β συνθετικό πολύ του πάει αλλά...).

 3. ataktos avatar
  ataktos 02/08/2010 19:39:52

  μονο με ...το σκεπαρ ...

 4. αναρχοδεξιός avatar
  αναρχοδεξιός 04/08/2010 08:23:08

  εγώ τον πιστέυω ότι φταίει ο Παναθηναϊκός και συγκεκριμένα ο ραλίστας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.