«Ο αθλητισμός έχει πληρώσει»
03/04/2014 08:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Ο αθλητισμός έχει πληρώσει»

Ο ΣΕΓΑΣ δεν βάζει λουκέτο καλεί όμως τον πρωθυπουργό να παρέμβει για να επιστρέψει η οικονομική επιχορήγηση των αθλητικών Ομοσπονδιών στα επίπεδα του 2013.

«Ο αθλητισμός έχει πληρώσει το μερίδιό του για την δημοσιονομική προσαρμογή και μάλιστα ακριβά» είπε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενώ ζήτησε την παρέμβαση του πρωθυπουργού για να επανέλθει η επιχορήγηση στο περσινό επίπεδο. «Δεν μπορεί πέρυσι με μεγαλύτερο δημοσιονομικό χρέος να φτάνουμε τα 22 εκ ευρώ και φέτος που υπάρχει και πλεόνασμα να έρχεται μείωση 50%. Ζητάμε την παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά ώστε να κάνει φέτος αυτό που έκανε και πέρυσι με καλύτερες μάλιστα συνθήκες και από τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνο Παναγιωτόπουλο και τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό να βρεθούν στην πρώτη γραμμή για να διορθωθεί από το λάθος. Αλλιώς δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει στους τίτλους που φέρουν η λέξη Αθλητισμός» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ που διευκρίνισε ωστόσο ότι «το ΔΣ της Ομοσπονδίας αποφάσισε να μην βάλει λουκέτο στις αθλητικές δραστηριότητες. Αντίθετα τολμούμε να κάνουμε περισσότερες αθλητικές εκδηλώσεις , δεν τιμωρούμε τους αθλητές μας.

Παράλληλα ως ομοσπονδία εντείνουμε το πρόγραμμα των περικοπών που θα φτάσουν τις 300.000 ευρώ , σταματάμε την κατασκευή νέων ξενώνων και κάνουμε κι άλλες περικοπές δαπανών στους μεγάλους μαζικούς αγώνες» .

Ο Κώστας Παναγόπουλος τόνισε αρκετές φορές κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ότι «Η χρηματοδότηση του αθλητισμού δεν συνιστά δαπάνη αλλά επένδυση» όπως επίσης κι ότι « σύμφωνα με μελέτη για κάθε ένα ευρώ που ξοδεύει το κράτος για τον αθλητισμό το Εθνικό σύστημα υγείας εξοικονομεί 7 ευρώ».

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.