Ουραγός στο Fair Play η Ελλάδα
13/01/2015 19:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ουραγός στο Fair Play η Ελλάδα

Άγνωστή λέξη είναι για το Ελληνικό ποδόσφαιρο το Fair Play. Η χώρα μας βρίσκεται πολύ χαμηλά στη βαθμολογία της UEFA σε θέματα Fair Play και συγκεκριμένα στην 38η θέση με 7.692 βαθμούς, σύμφωνα με τα στοιχεία της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, τα οποία αφορούν στην περίοδο από την 1η Μαΐου 2014 μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2014.

Στην 1η θέση της σχετική κατάταξης βρίσκεται η Ιρλανδία με 8.235 βαθμούς, ακολουθεί η Ολλανδία με 8.173 βαθμούς, ενώ στην 3η θέση βρίσκεται η Αγγλία με 8.171 βαθμούς. Ακόμη και η Κύπρος είναι σε καλύτερη θέση από την χώρα μας και συγκεκριμένα στην 28η.

Οι χώρες οι οποίες θα ολοκληρώσουν τη σεζόν στις πρώτες τρεις θέσεις, θα επιβραβευτούν με μια επιπλέον θέση στα προκριματικά του Europa League αγωνιστικής περιόδου 2015/2016.

Για να προκύψει η κατάταξη Fair Play, λαμβάνονται υπόψη όλοι οι αγώνες που δίνουν οι σύλλογοι της κάθε χώρας στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις αλλά και οι εθνικές ομάδες. Μόνο οι ομοσπονδίες των οποίων οι ομάδες έχουν παίξει τουλάχιστον 30 αγώνες της UEFA έχουν ληφθεί υπόψη στις τρέχουσες ενδιάμεσες βαθμολογίες.

Τα κριτήρια βάσει της οποίας βγαίνει η βαθμολογία Fair Play για κάθε αγώνα αφορούν το σεβασμό προς τον αντίπαλο, το σεβασμό προς το διαιτητή, τη συμπεριφορά των φιλάθλων, των παραγόντων και των μελών του τεχνικού τιμ, καθώς επίσης και ο αριθμός των κίτρινων και κόκκινων καρτών που δέχεται η κάθε ομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΝΤΙΝΟΣ avatar
    ΝΤΙΝΟΣ 17/01/2015 16:14:32

    Θα πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους ότι ο ΟΛΥΜΙΑΚΟΣ είναι μια μεγάλη ομάδα, αυτό όμως δεν αποτελεί και προϋπόθεση ώστε να κατακτά τα πρωταθλήματα ...ανελειπώς και "πάση θυσία" και με οποιονδήποτε τρόπο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.