Οριστικές αποφάσεις για την Ολυμπιακή φλόγα
05/02/2014 11:57
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οριστικές αποφάσεις για την Ολυμπιακή φλόγα

Μετά τις διαστάσεις που πήρε η πρόθεση των Κινέζων να ανάψουν στην πατρίδα τους την φλόγα για τους Ολυμπιακούς αγώνες Νεότητας που θα διεξαχθούν φέτος το καλοκαίρι στην πόλη Νανζίνγκ- ένα θέμα που ανέδειξε πρώτο το antinews -η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή έρχεται και ξεκαθαρίζει το τοπίο.

Όπως αποκαλύπτει πρώτο και πάλι το antinews ,σε συνεργασία με την ΔΟΕ αποφασίστηκε στην Αρχαία Ολυμπία να γίνεται η Αφή μόνο για τους Θερινούς και τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες. Κάθε δυο χρόνια δηλαδή εναλλάξ θα ξαναζωντανεύει στον ιερό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας η τελετή της Αφής της Ολυμπιακής φλόγας προκειμένου να αρχίσει το ταξίδι της για την πόλη που θα φιλοξενεί τους εκάστοτε Ολυμπιακούς αγώνες.

Για καμία άλλη διοργάνωση είτε λέγετε «Ολυμπιακοί αγώνες νεότητας» είτε «Ολυμπιακές μέρες» η φλόγα δεν θα ανάβει στην Αρχαία Ολυμπία.

Για όλες τις παραπάνω που είναι υπο την αιγίδα της ΔΟΕ και έχει αποφασιστεί να χρησιμοποιείται το σύμβολο της Ολυμπιακής φλόγας η Τελετή θα πραγματοποιείται στο Παναθηναϊκό στάδιο.

Έτσι θα γίνει και για την συγκεκριμένη διοργάνωση (της Κίνας) για την οποία έγινε και μεγάλος θόρυβος που αναστάτωσε την κοινωνία της Αρχαίας Ολυμπίας με τους τοπικούς φορείς να προχωράνε σε διαβήματα εκφράζοντας την ανησυχία τους για πιθανή υποβάθμιση του ιερού τόπου που γέννησε τους Ολυμπιακούς αγώνες.

Με αυτή την απόφαση ΔΟΕ και Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θέλουν να πετύχουν δυο στόχους. Αρχικά την διαφύλαξη και την διατήρηση της μοναδικότητας της Αρχαίας Ολυμπίας για τους κύριους Ολυμπιακούς αγώνες και κατά δεύτερο λόγο τον περιορισμό του κόστους της τελετής για τους διοργανωτές αλλά και των αντιπροσωπειών των πόλεων που έχουν αναλάβει μικρότερης εμβέλειας αγώνες όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση οι αγώνες νεότητας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 05/02/2014 13:23:23

  Πολύ σωστά! Και το σωστότερο θα ήταν, στις ...παράπλευρες Ολυμπιάδες, να απαγορευθεί να λέγονται Ολυμπιάδες και έτσι θα υπήρχε και συνέπεια με την μη Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας!!

  • aris avatar
   aris @ ΝΤΙΝΟΣ 05/02/2014 20:44:58

   Κι ακόμα πιό σωστό θα ήταν οτι όποιος χρησιμοποιεί τον όρο ολυμπιάδα, ολυμπιακός να πληρώνει στην Ελλάδα πνευματικά δικαιώματα για τη χρήση του όρου.

 2. panos53 avatar
  panos53 05/02/2014 22:36:30

  Τόση υποκρισία πια. Η λέξη "ΟΛυμπιάδα" έγινε Κοκα Κολα και αν δεν θέλουμε υποβάθμιση, ας πάρουμε πίσω τα δικαιώματα από οργανισμούς που ταϊζουν αργόσχολα λαμόγια τύπου Ζακ Ρογκ... Ξυπνήστε ανόητοι!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.