
Οι Γοργόνες των Μανδαρίνων
Θύελλα έχει ξεσηκώσει η εξωπραγματική επίδοση της 16χρονης Κινέζας αθλήτριας Ye Shiwen, η οποία έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 400 μέτρα μεικτής κολύμβησης κατά πάνω από 1 ολόκληρο δευτερόλεπτο, κολυμπώντας, μάλιστα, πιο γρήγορα στα τελευταία 50 μέτρα από τον αντίστοιχο χρυσό Ολυμπιονίκη των ανδρών, Ryan Lochte!
Ο κορυφαίος προπονητής κολύμβησης των ΗΠΑ, John Leonard, θεωρεί το κατόρθωμα «αδύνατο» και ότι, βάσει της προϊστορίας των Κινέζων και των συνθηκών, το πιο πιθανό είναι ότι η Κινέζα πρωταθλήτρια έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών, ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο οι Κινέζοι να έχουνε προχωρήσει ακόμα και σε γενετικές τροποποιήσεις των αθλητών τους. Οι καταγγελίες ανθρώπων του αθλήματος, κυρίως από τις ΗΠΑ, ανάγκασαν τη νεαρή πρωταθλήτρια να υπερασπιστεί την καθαρότητα του κατορθώματός της και να καταστήσει σαφές πως ότι κατάφερε οφείλεται στη μακροχρόνια, και από την τρυφερή ηλικία των 7 ετών, σκληρή προπόνησή της.
Ο Leonard, ο οποίος είναι ανώτερος αξιωματούχος στον Παγκόσμιο Σύνδεσμο Προπονητών Κολύμβησης, θεωρεί ότι η περίπτωση της νεαρής Κινέζας του θυμίζει τις περιπτώσεις Ανατολικογερμανών αθλητών τη δεκαετία του ’80 και τις απίστευτες επιδόσεις τους που οφείλονταν, κυρίως, στην ευρεία χρήση επικίνδυνων απαγορευμένων ουσιών. O ρεπόρτερ του BBC, David Jones, θυμάται, επί της ευκαιρίας, τη συνέντευξη που είχε πάρει από την Ανατολικογερμανίδα Petra Schneider, η οποία στους Ολυμπιακούς της Μόσχας το 1980 συνέτριψε τους αντιπάλους της. Όμως, όπως είχε εξομολογηθεί στην συνέντευξη, κλαίγοντας, «η Sharron Davies (κύρια αντίπαλός της και αργυρή Ολυμπιονίκης τότε) δεν αγωνιζόταν ενάντια σε μια άλλη κολυμβήτρια εκείνη την ημέρα – αγωνιζόταν ενάντια σε ένα διαφορετικό (από το ανθρώπινο) είδος».
Οι βίοι των τότε Ανατολικογερμανών και των Κινέζων σήμερα αθλητών μοιάζουν παράλληλοι. Αν και οι Κινέζοι κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να αποδείξουν πως η προπόνησή των αθλητών τους δεν περιλαμβάνει τη χρήση απαγορευμένων ουσιών (έχοντας οι ίδιοι μια αυστηρή υπηρεσία ελέγχων anti-dopping) δεν παύουν να συμπεριφέρονται στους νεαρούς ελπιδοφόρους αθλητές τους όπως οι πάλαι ποτέ Κομμουνιστές της Ανατολικής Γερμανίας. Τα παιδιά ανά την Κινεζική επικράτεια ελέγχονται από πολύ μικρά για τυχόν ενδείξεις πιθανών αθλητικών δυνατοτήτων και όσα διαπιστωθούν πως φέρουν κάποια υποσχόμενα χαρακτηριστικά, στέλνονται σε ειδικά σχολεία-οικοτροφεία, όπου επίπονα και επίμονα «πλάθονται» ώστε να γίνουν οι αυριανοί επίδοξοι πρωταθλητές της χώρας τους.
Ακόμα κι αν, όπως δείχνουν μέχρι στιγμής όλοι οι έλεγχοι των διοργανωτών, σε πείσμα ειδικά των Αμερικάνων, η Κινέζα πρωταθλήτρια δεν έχει κάνει χρήση κάποιας απαγορευμένης ουσίας ή τεχνικής σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΔΟΕ, η προσέγγιση των συμπατριωτών της στην άθληση των παιδιών τους θυμίζει μια φαύλη εκδοχή του Σπαρτιατικού μοντέλου. Η μαρτυρία του οποίου μοντέλου άθλησης ήταν μια «πολύ ανησυχητική εμπειρία» για τον Sir Matthew Pinsent, βετεράνο πολυπρωταθλητή της κωπηλασίας, στον οποίο είχε επιτραπεί πριν λίγα χρόνια να επισκεφτεί ως Ολυμπιακός παρατηρητής τις Κινεζικές αθλητικές εγκαταστάσεις. Μικρά παιδιά περνάνε μέσα από επίπονες δοκιμασίες, πέραν των φυσικών τους ορίων, από ηλικίες ακόμα και νηπιαγωγείου, με απώτερο σκοπό κάποιο παγκόσμιο ή Ολυμπιακό μετάλλιο. Μοναδική ανταμοιβή, πρακτικά, η κάπως καλύτερη διατροφή από το μέσο Κινέζο και μεγάλες πινακίδες και σημαίες να γράφουν «ΧΡΥΣΟ» πάνω από τα κεφάλια τους. Όσα παιδιά όμως δεν τα καταφέρουν (ή δεν τα καταφέρνουν πια) να φέρουν τα ζητούμενα αποτελέσματα, επιστρέφουν στην κοινωνία με μηδαμινά εφόδια, έχοντας περάσει όλη τους τη ζωή εκπαιδευόμενα μόνο στο να είναι αθλητές της χώρας τους, από τις βάναυσες προπονήσεις μέχρι την πλύση εγκεφάλου για τη σωστή αντιμετώπιση των ΜΜΕ!
Και κάπως έτσι, αναφέρει ο Jones, «σφυρηλατούν» οι Μανδαρίνοι γραφειοκράτες του Κομμουνιστικού Κόμματος τις «γοργόνες» τους, όπως η Ye. Βέβαια, η μητέρα της επιμένει πως η κόρη της είχε από μικρή όνειρο να γίνει κολυμβήτρια και πως με τον πατέρα της πάντα της λέγανε να έχει ως στόχο τη χαρά του αγωνίζεσθαι και όχι μόνο τα μετάλλια, αλλά η περίπτωση της Petra Schneider δεν αφήνει πολλά περιθώρια εφησυχασμού για τη μελλοντική εξέλιξη της αθλήτριας-θαύμα από την Κίνα.
Η Schneider, ή Sportsperson 137 όπως ήταν η κωδική, και μοναδική, της ονομασία κατά τη διάρκεια των πολυετών προπονήσεών της στα κέντρα εκπαίδευσης της Ανατολικής Γερμανίας, ανέπτυξε μήλο του Αδάμ στο λαιμό της και ένα τετράγωνο αρσενικό πηγούνι ανάμεσα σε άλλα χαρακτηριστικά, ενώ αναγκάστηκε να γεννήσει με καισαρική λόγω των υπερτονισμένων της μυών! Και όπως λέει ή ίδια, ευχαρίστως θα αντάλλασε τα μετάλλιά της με την θηλυκή φιγούρα της τότε ανταγωνίστριάς της.
Σίγουρα συμφωνούμε με τις ευχές του κου Jones να μην ακούσουμε παρόμοιες ιστορίες από τη νεαρή Ye σε λίγα χρόνια.
TopGunZ, από Daily Mail
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2181121/Ye-Shiwen-US-attacks-China-drugs-row-supergirl-swimmer.html?ICO=most_read_module
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2181374/Forging-Mandarin-mermaid-David-Jones-reveals-children-taken-families-brutalised-future-Olympians.html
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ



ΣΧΟΛΙΑ
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .
Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.
Nομίζω ὃτι πρέπει νά προσπαθήσουμε νά μιμηθοῦμε ὂχι τήν μέ ὅποιο κόστος προσπάθεια ὅλων αὐτῶν γιά τήν νίκη καί τήν συγκομιδή μεταλλίων,ἀλλά τήν προσήλωσή τους στό σκοπό τους καί τήν διατήρηση πάντοτε τῶν ἐλπίδων τους ὅτι θά πετύχουν,μέχρι τήν τελευταία στιγμή,χαρακτηριστικά πού ἐμεῖς σάν λαός,δύσκολα τά διαθέτουμε...
ο τρόπος ζωής ενός λαού δεν είναι πακέτο από το οποίο διαλέγεις ό,τι θέλεις και τα υπόλοιπα τα αφήνεις μέσα
Δέν διαλέγεις ἀπό τόν τρόπο ζωῆς,ἀλλά ἀπό τίς ἀρετές ἑνός λαοῦ.
εμεις ειμαστε ελληνες καιμας ενδιαφερει πανω απο όλα το ευ ζην..
οχι τα μεταλλια σκοτωνοντας τη ζωη ανθρωπων..
αν ειναι να γινουμε ετσι εμμονικοι ,,με τα μεταλλια,,καλυτερα να μην παρουμε ποτέ..
εσυ δεν ετρεχες πισω απο την βιονική Θανου, την ελληνάρα Χαλκια και τον χημικό Κεντέρη;
τον είδες τι έκανε;
και κάτι ακόμη που πάνω στο πάθος σου να υποβιβάσεις τους Έλληνες σου διέφυγε. στην Ελλάδα περιπτώσεις Κεντέρη και Θάνου δεν είναι κανονικές. Στην Κίνα όλα αυτά που λέει το άρθρο είναι κανονικά. οπότε άσε τις εξυπνάδες για τους φίλους σου
Κανονικές ξεκανονικές, φίλε μου, μέχρι και πλοίο ονομάστηκε για πάρτη του, ενώ κάποιοι "πειραγμένοι" ολυμπιονίκες λατρεύτηκαν και ως Θεοί.
Γίνανε δε πτέραρχοι και συνταγματάρχες!
¨Ηξερα ότι πολλοί Αμερικανοί σχολιαστές είναι αγεωγράφητοι (π.χ. μπερδεύουν την Σλοβακία με την Σλοβενία). Δυστυχώς μερικοί είναι και ανιστόρητοι.
Ξέχασαν ήδη την νεαρότερη Ολυμπιονίκη όλων των εποχών, την Αμερικανίδα Μάρτζορι Γκέστινγκ, που κέρδισε στις καταδύσεις στους Ολυμπιακούς του 1936 σε ηλικία 13 χρόνων και 268 ημερών.
Ξέχασαν και την δική τους, τρισμέγιστη Ντέμπι Μέγιερ: Στους Ολυμπιακούς του Μέξικο Σίτι (1968), σε ηλικία 16 ετών, κέρδισε 3 χρυσά: 200, 400 και 800 ελεύθερο, όλα με Ολυμπιακό ρεκόρ.
Όχι πώς δεν υπήρχε ντόπιγκ σε μεγάλη έκταση στον αθλητισμό της DDR - ή δεν υπάρχει στον Κινεζικό σήμερα. Αλλά ο μονόπλευρος τρόπος με τον οποίο μιλούν πολλοί Αμερικανοί σχολιαστές είναι σκληρά ιδεολογίζων και εργαλειακός. Το ίδιο εργαλειακός όπως ήταν ή είναι των χωρών που επικρίνουν.
Η πολλή ιδεολογία είναι γενικώς πολύ κακό πράγμα. Στα αθλητικά πράγματα, είναι εξαιρετικά κακό πράγμα, και επιπλέον εντελώς παρείσακτο.
Συμφωνώ Θείο. Απλά το συγκεκριμένο άρθρο επικεντρώνεται περισσότερο στον τρόπο εκπαίδευσης των αθλητών στην Κίνα. Ήδη οι Βρετανοί έχουν βγάλει καθαρή την Ye και οι Αμερικάνοι έχουνε αποποιηθεί των δηλώσεων του Leonard και είναι έτοιμοι να κάνουν "επίθεση" φιλίας στην Κινεζική ομάδα.
Κρίνοντας μόνο από τις εικόνες..δεν θα άντεχα να βλέπω να υποφέρουν έτσι τα μωρά..
Με την κατάλληλη "πλύση" Ευα τα παιδιά το λατρεύουν κιόλας....
Αυτή είναι μια μεγάλη αλήθεια που λες Σάββα...κι αφορά στα παιδιά όλων..αλλά και σε μεγάλους, τώρα που το σκέφτομαι...
Η γνωστή υποκρισία. Η dream team δεν περνά ποτέ από έλεγχο αναβολικών.
Συμφωνώ εν μέρει με το άρθρο, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τη σκληρή εκπαίδευση της κινέζας συζύγου μου προκειμένου να φτάσει σε επίπεδο ολυμπιακών αγώνων. Ειδικά σχολεία από τα 6 της χρόνια, ζώντας μόνο με τον πατέρα της σε κεντρική πόλη 3 ώρες μακριά με το αεροπλάνο με τη μητέρα να μένει πίσω και να δουλεύει. Ωστόσο σε κάποια σημεία η αλήθεια είναι διαφορετική. Οι κινέζοι ως λαός, μοιάζουν πολύ με εμάς (κάποτε) ως προς το Σπαρτιάτικο στοιχείο, ζούνε λιτά, ακόμα κι αν είναι εύποροι, και ως μαθητές ακολουθούνε μοναδικό ωράριο (08:00-12:00, διάλειμμα για φαγητό και 14:00-19:00). Μέχρι πριν 10 χρόνια για να πάει κανείς στο Γυμνάσιο έπρεπε να πληρώσει δίδακτρα. Κατά το άρθρο, όσοι αποτυγχάνουν είναι καταδικασμένοι... λάθος. Ακόμα και στα ειδικά σχολεία με πρόγραμμα πολύ βαρύτερο, η αθλητική παιδεία δεν είναι ποτέ εις βάρος της γενικής, με αποτέλεσμα η γυναίκα μου να έχει δύο διαφορετικά ΒΑ σε ηλικία 23 ετών. Αν οι δάσκαλοι και οι προπονητές είναι μια φορά σκληροί, οι γονείς είναι πολύ περισσότερο! Όταν τη ρωτάω αν θυμάται εκείνα τα χρόνια με αποστροφή η απάντησή της είναι: "Εσύ σαν Έλληνας πρέπει να ξέρεις από μάχες..." Και η αλήθεια είναι πως από όλους τους λαούς, μόνο εμάς τοποθετούν (λόγω ιστορίας) στην ίδια θέση με αυτούς. Όσον αφορά στα αναβολικά, η στάση (γενικά) της κυβέρνησής τους είναι ξεκάθαρη. Κινέζος ο οποίος θα φέρει τη χώρα του σε δύσκολη θέση στο εξωτερικό είναι "τελειωμένος". Μια ματιά σε αντίστοιχες ειδήσεις θα σας πείσει για το πόσοι εξαφανίστηκαν" μετά από κάποιο σκάνδαλο. Τέλος, η πλύση εγκεφάλου, πιστέψτε με, έχει να κάνει με ιδανικά και αξίες που συνάδουν με τον κινεζικό πολιτισμό μόνο. Η σύζυγος συνηθίζει να λέει: Πρώτα η πατρίδα, έπειτα οι γονείς και μετά "εσύ"... Επειδή κινδυνεύω να βρεθώ εκτός θέματος, σταματώ εδώ... Καληνύχτα από Xi'an (西安)
Ευχαριστούμε για την πληροφόρηση. Μακάρι όντως να έχει λάθος η πηγή του άρθρου με το θέμα της κατάληξης των μη μεταλλιούχων αθλητών. Όντως, πάντως, οι Κινέζοι κάνουν μεγάλες προσπάθειες να δείξουν την αποστροφή τους στο ντοπάρισμα.
σε πολλά αθλήματα στους Ολυμπιακούς, δεν πας μόνο πίνοντας πορτοκαλάδα.
για αυτό είναι η μπάλα το ΚΟΡΥΦΑΙΟ άθλημα ... 1 εκ γιατροί και dna και χημικά και ξύλο και αναβολικά και υπεραθλητές να φτιάξουν οι διάφοροι "προπονητές" με τις ασπρες μπλούζες στα εργαστήρια ...
θα εμφανίζεται ο ΚΟΝΤΟΧΟΝΤΡΟΣ , αλκοολικός , πρεζάκιας με το μαλλί αφάνα και θα ΤΟΥΣ ΞΕΥΤΙΛΙΖΕΙ με τα καντάρια μπάλα που δεν μαθαίνονται με ενέσεις και με προπόνηση !!!
http://www.santafestereo.com/wp-content/uploads/2008/10/maradona.jpg
Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα: Ένας παίκτης που τον άγγιξε ο Θεός, ή απλά ένας γύφτος με ταλέντο;
Εδώ σας θέλω.
Ἕνας παίχτης,πού νόμιζε ὅτι ἔφτασε στή θέση τοῦ Θεοῦ Strange..Ἦταν καλός ὅμως!
αδερφε, κι εκει πεφτει χημεια με κανταρια. πηγαινε να κανεις μια ρηξη χιαστου και θα μεινεις εκτος κανονικου περπατηματος για κανενα 6μηνο. ενας ποδοσφαιριστης σε 5-6 βδομαδες κατεβαινει στις προπονησεις.
τωρα οι κινεζοι (κυβερνηση βασικα και λαος μετα απο προπαγανδα), μαλλον εχουν φαει την ιδια πετριά με τα παλιά συντρόφια του ανατολικου μπλοκ. "να αποδειξουν την ανωτεροτητα του καθεστωτος τους και της χωρας τους, η οποια απαλλαγμενη απο τα μυασματα του δυτικου-καπιταλιστικου μοντελου, τα καταφερνει καλυτερα παντου". π@π@ρι@ μαντολες. ο πρωταθλητισμος ειναι δυστυχως πονος, αφοσιωση, σπαρτιατικη ζωη, και δυστυχως χημεια σε ολα τα αθληματα. συμφωνω οτι πρεπει να ειναι μεσα στα πλαισια των ανθρωπινων δυνατοτητων. συμφωνω οτι πρεπει να υπαρχει ταλεντο. εκει που χρειαζεται "κανταρια" ταλεντο συμφωνω οτι καμια χημεια δεν προκειται να αντικαταστησει την ντριπλα μασσαλιας του ζινταν, τα σλαλομ του ντιεγκο στα αγγλακια στο μεξικο, τις λομπες του μπεκαμ, κλπ. αλλα και το ταλεντο χρειαζεται προπονηση. Αντε να κανεις 8 ωρες προπονηση την ημερα χωρις να σε πλακωνουν στα μυωτονοτικα, καταλυτες, κλπ. πηγαινε να κανεις αγωνιστικη πυγμαχια χωρις ενδομυικες μυωτονωσης ωστε η γροθια σου με 59 κιλα σωμα (αδυνατος δηλαδη), να "ακουγεται" και οχι να "χαιδευει"
αρα δυστυχως χημεια και τερατα.
Τελικά ο ολοκληρωτισμός έχει πολλά πρόσωπα και ΌΛΑ έιναι κακάσχημα...