Ντροπή για τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή!!!
20/02/2014 19:57
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ντροπή για τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή!!!

Η ΔΟΕ με την στάση της σε αυτούς τους χειμερινούς αγώνες το μόνο που πετυχαίνει είναι να αλλοιώνει την μορφή των Ολυμπιακών Αγώνων.

Την ώρα που δεκάδες άοπλοι άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από πυρά ελεύθερων σκοπευτών 1500 χιλιόμετρα μακριά κάποιοι ανεβαίνουν στο βάθρο πανηγυρίζοντας το ολυμπιακό μετάλλιο.

Είναι ίσως από τις ελάχιστες φορές που Ολυμπιακοί αγώνες διεξάγονται τόσο κοντά σε ένα πραγματικό πεδίο μάχης, είναι η πρώτη φορά που αθλητές και εν προκειμένω της Ουκρανίας, αποχωρούν λόγω αιματηρών επεισοδίων και η ΔΟΕ συνεχίζει να διασκεδάζει και να ζει στον «λευκό κόσμο των χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων του Σότσι» .

Σα να μην θέλουν να ρίξουν ούτε μια ματιά έξω από τον λαμπερό κόσμο τους οι «αθάνατοι» της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής δεν δίνουν δεκάρα για το τι γίνεται στην διπλανή της διεξαγωγής των χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων χώρα αφήνοντας βαθιά στα συρτάρια του αρχηγείου της Λωζάνης να αραχνιάζει η βασικότερη αρχή της δημιουργίας των ολυμπιακών αγώνων από τους Αρχαίους Έλληνες. Αυτή της εκεχειρίας κατά την διεξαγωγή τους.

Ασφαλώς δεν είναι η πρώτη φορά που κατά την διάρκεια Ολυμπιακών αγώνων χειμερινών ή θερινών σε κάποιο σημείο του πλανήτη διεξάγονται εχθροπραξίες. Εδώ όμως μιλάμε για πυροβολισμούς που σχεδόν ακούγονται στις πίστες του Σότσι και για θύματα απλούς πολίτες που προσπάθησαν να διαμαρτυρηθούν.

Κι ας πούμε ότι το αφήνουμε κι αυτό στην άκρη. Πως θα εξηγήσει η ΔΟΕ την άρνησή της στους Ουκρανούς αθλητές να φορέσουν μαύρα περιβραχιόνια σε ένδειξη πένθους για τα θύματα της πλατείας Ανεξαρτησίας; Γιατί εδώ αντιπαραθέσεις δεν υπάρχουν. Μάλιστα και λόγω αυτής της απαγόρευσης οι περισσότεροι Ουκρανοί αποφάσισαν να αποχωρήσουν από το Σότσι.

Άρα με δυο λόγια το μόνο που μπορούμε να υποστηρίξουμε είναι ότι η ΔΟΕ με την στάση της σε αυτούς τους χειμερινούς αγώνες το μόνο που πετυχαίνει είναι να αλλοιώνει την μορφή των Ολυμπιακών Αγώνων. Και παρά τα όσα δικαιώματα έχει πάνω στον ιστορικό θεσμό αυτό δεν μπορεί να το κάνει. Επιτέλους ντροπή κύριοι ...αθάνατοι.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Double Agent avatar
  Double Agent 20/02/2014 20:30:47

  Πάει πάρα πολύς καιρός που οι Ολυμπιακοί αγώνες έπεσαν στα χέρια των εμπόρων και πια δεν έχουν ηθικά καμία σχέση με όλα όσα κάποτε συμβόλιζαν. Το πανηγυράκι των σημερινών αγώνων, καθρεφτίζει ξεκάθαρα την ευτέλεια, την αλαζονεία και την έλλειψη ευαισθησίας που χαρακτηρίζει κάθε εκδήλωση της καθημερινής ζωής του σύγχρονου ανθρώπου.

 2. Αρης- avatar
  Αρης- 20/02/2014 20:37:25

  Eτσι είναι η ΔΟΕ των "αθανάτων" λαμογίων σαν τον δικό μας Κοκό που τόν πληρώσαμε κι απο πάνω στο δικαστήριο...Κάθε φορά που φτωχοί άνθρωποι σφάζονται (οι "μάζες" κατ΄αυτούς) δίπλα τους,(βλ. Γιουγκοσλαβία) αυτοί ανεβαίνουν στο βάθρο και πανηγυρίζουν, ευχαριστούν μάλιστα και τους συζύγους τους για τη "βοήθεια" στη μάσα με δέκα μασσέλες...

 3. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 20/02/2014 20:47:53

  Δύο ερωτήσεις στον συντάκτη του άρθρου: 1. Έχει αναρωτηθεί μήπως η κλιμάκωση της βιαιότητας των πρωτοφανών επεισοδίων έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι Ολυμπιακοί γίνονται ταυτόχρονα στη διπλανή και ευαίσθητη στα της Ουκρανίας Ρωσία; 2. Μπορεί να εξηγήσει πώς γίνεται τόσοι αστυνομικοί να έχουν σκοτωθεί, ακόμα και από σφαίρες, από διαδηλωτές και πώς εξηγούνται οι φωτογραφίες διαδηλωτών με πυροβόλα όπλα; Κατά τα άλλα, η κατάσταση στην Ουκρανία, μία τεχνητή χώρα, μπορεί να ερμηνευτεί μόνο αν γνωρίζει κανείς την ιστορία της περιοχής σε βάθος χρόνου και το πώς εξηγείται το μωσαϊκό που υπάρχει εκεί , ένα μωσαϊκο που κανείς δεν γνωρίζει αν θα σταθεί συγκολλημένο ακόμα για πολύ. Αλλά αυτό είναι άλλη και μεγάλη κουβέντα.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ΒΙΣ 20/02/2014 22:39:34

   Απόλυτα σωστός!

  • NAME32 avatar
   NAME32 @ ΒΙΣ 20/02/2014 23:00:07

   Γιατί έχω την εντύπωση -βεβαιότητα ο,τι ο συντάκτης του αρθρου όταν έγινε η επίθεση του Σακιασβιλι στην Ν.Οσετια, με την εναρξη των Ολυμπιακών αγώνων το 2008 το μονο που είχε βρει να πει για εκεινα τα γεγονοτα ανημερα των θερινων ολυμπιακων αγωνων τοτε ηταν υπερβολική η χρήση βίας απο τι ρωσια...

 4. Βατάτζης avatar
  Βατάτζης 21/02/2014 02:24:25

  Πολύ καλά έκανε η ΔΟΕ.

 5. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 21/02/2014 04:32:57

  Δηλαδή το σωστό είναι η πολιτική αξιοποίηση των ΟΑ; Έλεος! Αφού οι ΟΑ δεν μπορούν να εμπνεύσουν εκεχειρία, ας συνεχιστούν, τουλάχιστον, ανεπηρέαστοι. Δεν είναι ασέβεια, είναι αναγκαιότης.

 6. Αρης- avatar
  Αρης- 21/02/2014 09:34:30

  Πάντως το θεωρώ απίθανο η Ρωσία να έχει νικήσει κατά κράτος στη Γεωργία (Οσετία), να έχει ματαιώσει την Αμερικάνικη επίθεση στη Συρία και να χάσει τη μιση Ουκρανία, έτσι, γιατί τη θέλουν οι άλλοι. (Εκτός αν αφήσει στην υπόλοιπη μισή μόνο τα χέρσα χωράφια νά 'ρθουν να τα καλλιεργήσουν οι Γερμανοί...)

 7. Dimos avatar
  Dimos 21/02/2014 15:46:46

  Αυτή η μισή Ουκρανία (δυτική) ποτέ δεν ανήκε στη Ρωσία, μάλλον μπελάς της ήταν. Η Ρωσία θα τα παίξει όλα με την προστασία των ρωσικών πληθυσμών και κυρίως στην Κριμαία που σήμερα ζήτησε την προστασία της. Επί "πορτοκαλί" εποχής, η κυβέρνηση του Κιέβου κατηγορούσε από το πρωϊ μέχρι το βράδι τη Ρωσία για ό,τι κι αν γινόταν. Έχανε η Δυναμό, οι ρώσοι έφταιγαν, ερχόταν καταιγίδα, ο Πούτιν την εστελνε.Τότε τα πράγματα ήταν εύκολα αλλά με ότι έγινε σήμερα, όποιοι κυριαρχήσουν το μόνο που θα καταφέρουν είναι να αντιμετωπίσουν τεράστια προβλήματα που πριν τα γεγονότα δεν υπήρχαν. Το μίσος που υπάρχει πλέον είναι μίσος και από τις δυο πλευρές, μίσος αιματοβαμμένο. Αν η Δύση εξακολουθήσει να θέλει να αναλάβει την κηδεμονία της Ουκρανίας πρέπει να δαπανήσει τεράστια ποσά (το αρχικό σχέδιο ήταν κατάληψη εξουσίας από τα κόμματα μαριονέτες τους, όπωςτο 2004, και να πληρώσουν οι ουκρανοί τα "έξοδα" της σύνδεσης με την ΕΕ μέσω της δέσμευσης στο ΔΝΤ). Τώρα, με αυτά που έγιναν, ο κηδεμόνας της Ουκρανίας είτε είναι η ΕΕ είτε η Ρωσία, θα πρέπει για μεγάλο χρονικό διάστημα να σπρώχνει πολλά κεφάλαια για να επέλθει κοινωνική ισορροπία, διαφορετικά θα γίνει ιδιοκτήτης ενός μπαρ του φαρ ουέστ το οποίο εμπόδια θα φέρει περισσότερο στους γεωπολιτικούς του στόχους. Η ΕΕ, σαν "οικονόμος" των ΗΠΑ που είναι θα έχει και άλλα προβλήματα, τα οποία ήταν έντονα και στην προηγούμενη πορτοκαλί περίοδο. Πρώτα, θα έχει συνεχώς να αντιμετωπίσει τους στρατιωτικούς που είναι προσκολλημένοι στη Μόσχα και ούτε να ακούνε περί ΝΑΤΟ. Δεύτερο, οι ρωσικοι πληθυσμοί της ανατολής και νότου θα δημιουργούν συνεχώς καταστάσεις υπέρ βέβαια της Ρωσίας. Δεν αποκλείω λοιπόν, η Ρωσία να επιλέξει την τακτική της φθοράς, οικονομικής αν η Δύση επιλέξει να σπρώξει κεφάλαια στην Ουκρανία, πολιτικής αν επιλέξει την αγαπημένη μέθοδο των μνημονίων η οποία όμως θα προκαλέσει έντονη κοινωνική δυσαρέσκεια, ακόμη και σε αυτούς που τώρα εμφανίζονται φιλο-ευρωπαίοι. Σε αυτή την περίπτωση η Ρωσία θα ανοίξει και εκείνη το κεφάλαιο παραβίασης δικαιωμάτων για τους ανατολικούς με αποτέλεσμα να στριμώξει τη Δύση με το αγαπημένο της όπλο. Δηλαδή, ή οικονομική φθορά (που θα έχει συνέπειες και για την Ελλάδα) ή πολιτική φθορά. Και μη ξεχνάμε ότι πρόκειται για συμφωνία σύσνδεσης και όχι ένταξη στην ΕΕ. Με άλλα λόγια, για συμφωνία παρόμοια με της Τουρκίας, η οποία για να καταλήξει σε ένταξη και αν καταλήξει μπορεί να περάσουν 10-15 χρόνια. Μέσα σε αυτά τα χρόνια, θάναι ευκολο για τη Ρωσία, αν βέβαια εντάσσεται στα σχέδιά της με΄χρι τότε, να αντιστρέψει τις εξελίξεις. Και όλα αυτά, αν οι συμφωνίες για τις οποίες μιλάνε τώρα εφαρμοστούν και δεν έχουμε τελικά μια οριστική διάσπαση.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.