Ντρίπλα Ανδριανού, ανάσα για τα σωματεία
23/12/2014 16:11
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ντρίπλα Ανδριανού, ανάσα για τα σωματεία

Ντρίπλα Ανδριανού στον υπό παραίτηση πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Σαρρή. Η επιχορήγηση για τα ερασιτεχνικά σωματεία πάει απευθείας σε αυτά παρακάμπτοντας την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία που δεν είναι εντάξει φορολογικά.

Με τροπολογία που πρότεινε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός και ψηφίστηκε χθες στη Βουλή επιλύεται το κώλυμα της μη φορολογικής ενημερότητας που είχε ανακύψει με υπαιτιότητα της ΕΠΟ και δεν επέτρεπε την εκταμίευση και την διάθεση από την Ομοσπονδία της κρατικής επιχορήγησης για το 2014 στα ποδοσφαιρικά σωματεία μέσω των ΕΠΣ ύψους 1.434.100 ευρώ, καθώς και του υπόλοιπου του ποσού επιχορήγησης προς τις ΕΠΣ ύψους 160.500 ευρώ.

Η τροπολογία έχει ως εξής: «Στο τέλος της παραγράφου 1 του άρθρου 50 του νόμου 2725/99 προστίθεται εδάφιο ως εξής: Στην περίπτωση που αθλητική ομοσπονδία δεν είναι φορολογικά ενήμερη, η κατανομή επιχορηγήσεων της παρούσης παραγράφου σε αθλητικά σωματεία και ενώσεις διενεργείται κατά κλάδο άθλησης από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του αρμόδιου για τον αθλητισμό Υπουργού».

Αυτό σημαίνει πως τα χρήματα θα πάνε κατευθείαν στα σωματεία και μετά την δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως θα ξεκινήσει η απαιτούμενη σχετική διαδικασία. Ενώ δημιουργεί δεδικασμένο για την ΕΠΟ η οποία χάνει τον «έλεγχο» χρηματοδότησης των σωματείων...

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.