Ναι μεν αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ για την «Αγ. Σοφιά»
03/06/2014 09:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ναι μεν αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ για την «Αγ. Σοφιά»

Εξακολουθεί να παίζει με τα νεύρα του κόσμου της ΑΕΚ ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την κατασκευή του νέου γηπέδου της στη Νέα Φιλαδέλφεια

Στην συζήτηση που είναι σε εξέλιξη αυτές τις μέρες στη Βουλή για την ψήφιση του ρυθμιστικού νόμου και ιδιαίοτερα του άρθρου 81 το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δια των βουλευτών του δεσμεύτηκε να υπερψηφίσει το συγκεκριμένο άρθρο που αναφέρεται στο γήπεδο της ΑΕΚ, εφόσον όμως γίνουν δεκτές οι τροπολογίες του που θα καταθέσει με βάση τις δικές του προτάσεις .

Στο μεταξύ όμως ο καιρός περνάει και τα χρονοδιαγράμματα που είχαν θέσει οι άνθρωποι της Ένωσης κινδυνεύουν να πέσουν επικίνδυνα έξω με όλα τα συνεπακόλουθα που έχει μια τέτοια μελέτη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Στο πλαίσιο της πάγιας θέσης του ΣΥΡΙΖΑ, που αναπτύχθηκε και προεκλογικά, υπέρ της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ, με συγκεκριμένους όρους που θα διασφαλίζουν την ομαλή ένταξή του στη λειτουργία της πόλης και τη προστασία του περιβάλλοντος, μετά από απόφαση της ΕΚΚΕ Αθλητισμού και του Τμ. Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ, έγιναν επίσημες συναντήσεις αντιπροσωπειών του κόμματος με φορείς, μεταξύ των οποίων και η ΑΕΚ, όπως εξάλλου ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή.

Στις συναντήσεις αυτές ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε τα παρακάτω ζητήματα:

Προστασία και θωράκιση του δασικού χαρακτήρα του άλσους

Το ισοζύγιο έκτασης άλσους που παραχωρείται στην ΑΕΚ, πέραν αυτού που της ανήκει, να αντιστοιχηθεί με εξαγορά ισόποσης έκτασης από την πλευρά της ΑΕΚ εντός Νέας Φιλαδέλφειας, η οποία να χαρακτηρισθεί ως κοινόχρηστη έκταση πρασίνου ή άλσος.

Να υποδειχθούν χώροι ιδιοκτησίας του δήμου για κατασκευή πάρκινγκ 250 θέσεων, με έξοδα της ΑΕΚ, με τον Δήμο να διατηρεί την ιδιοκτησία και την χρήση τους.

Να υπάρξει πρόβλεψη ώστε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να εξυπηρετούν την Νέα Φιλαδέλφεια και την πρόσβαση στο γήπεδο.

Η πλευρά της ΑΕΚ αποδέχτηκε τις προτάσεις που έθεσε η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ και παρέδωσε την εγκεκριμένη από την ΓΓΑ άδεια λειτουργικότητας του γηπέδου και τα επίσημα σχέδια, με βάσει τα οποία το ύψος του γηπέδου μειώνεται.

Επίσης, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ τέθηκε το θέμα της διασφάλισης των έννομων συμφερόντων της ερασιτεχνικής ΑΕΚ.

Η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει τις σχετικές νομοθετικές τροπολογίες στα πλαίσια της συζήτησης που θα διεξαχθεί στη Βουλή για το νομοσχέδιο του Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας - Θεσσαλονίκης.

Διευκρινίζουμε ωστόσο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταψηφίσει ολόκληρο το νομοσχέδιο για το Ρυθμιστικό σχέδιο Αθήνας – Θεσσαλονίκης, πλην του άρθρου 81 που αναφέρεται στο γήπεδο της ΑΕΚ, εφόσον γίνουν δεκτές οι τροπολογίες του που θα καταθέσει με βάση τις παραπάνω προτάσεις του».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 03/06/2014 09:26:13

  Μή το ψάχνετε παιδιά,βγάλτε το όνομα ''Αγιά Σοφιά'' από τη μέση να δείτε πώς θα σας το φτιάξουν το γηπεδάκι...

  • Χαλκιδέος avatar
   Χαλκιδέος @ Κυθήριος 04/06/2014 01:49:01

   Αν το πουν και "Μαυσωλείο του Μάο" να δεις για πότε γίνεται! Στο άψε σβήσε!

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ Χαλκιδέος 04/06/2014 12:17:41

    Έτσι! :-)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.