#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/01/2011 12:29
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέος πρόεδρος για τον ΠΑΟΣύμφωνα με όλες τις ενδείξεις οι αντιστάσεις του Αδαμάντιου Πολέμη κάμπτονται και κατά πάσα πιθανότητα την Δευτέρα ο πάμπλουτος εφοπλιστής αναλαμβάνει πρόεδρος στη ΠΑΕ ΠΑΟ. Η έκκληση που απεύθυνε στους υπόλοιπους μετόχους ο Αδαμάντιος Πολέμης εισακούστηκε. Ο Ανδρέας Βγενόπουλος μίλησε με τον Αδαμάντιο Πολέμη και του ξεκαθάρισε ότι θα στηρίξει την προεδρία του, αν και η διάθεση του να μείνει μακριά από τα τεκταινόμενα στον Παναθηναϊκό παραμένει.

Όσα ειπώθηκαν στο τηλεφώνημα Βγενόπουλου – Πολέμη δημοσιεύεται στην σημερινή «Εξέδρα»: «Αδαμάντιε, θα είμαι στο πλευρό σου. Δεν θέλω να έχω ενεργό συμμετοχή, αφού κάποιοι το μόνο που ξέρουν είναι να βρίζουν. Αυτό εμένα με ενοχλεί. Κάποιους άλλους μπορεί να μην τους πειράζει. Όμως είμαι δίπλα σου στην προσπάθεια σου. Θα σε στηρίξω οικονομικά. Προχωράμε μαζί». Αξίζει ακόμη να αναφερθεί ότι ο Αδαμάντιος Πολέμης περίμενε τη συνομιλία με τον Ανδρέα Βγενόπουλο, καθώς είναι γνωστοί από παλιά. Μάλιστα ο Πολέμης είναι από τα ιδρυτικά και πιο δραστήρια μέλη της ΠΕΚ

Επικοινωνία υπήρξε ακόμη και με τον Νικόλα Πατέρα, που ξεκαθάρισε ότι θα στηρίξει και αυτός την προεδρία Πολέμη συνεισφέροντας οικονομικά τα όσα αναλογούν στο ποσοστό του, ενώ θα είναι δίπλα του σε όποιο θέμα τον χρειαστεί.

Οι συνομιλίες αυτές  έπεισαν τον Αδαμάντιο Πολέμη ότι το κλίμα είναι θετικό για να προχωρήσει στην ανάληψη της προεδρίας, καθώς θα υπάρχει η στήριξη των μετόχων, που κρίνεται απαραίτητη για την επιτυχία του εγχειρήματος.

Ο Αδαμάντιος Πολέμης λοιπόν, είναι αυτός που αναλαμβάνει να τελειώσει τη συμφωνία για την μεταβίβαση του 25% των μετοχών που δωρίζει η οικογένεια Βαρδινογιάννη, αναλαμβάνοντας και τις χρηματικές ευθύνες του ποσοστού αυτού.

Η μεταβίβαση των μετοχών θα πραγματοποιηθεί με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, όπως ήταν και η αρχική συμφωνία του Βαρδινογιάννη με τον Βγενόπουλο. Ένα από τα σενάρια θέλει την αύξηση να αγγίζει το ποσό των 18 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό που είχε υπολογιστεί ότι χρειάζεται ο Παναθηναϊκός για να λειτουργήσει την επόμενη χρονιά χωρίς προβλήματα. Σε αυτή την περίπτωση ο Γιάννης Βαρδινογιάννης δεν θα συμμετάσχει, ούτως ώστε να μειώσει το ποσοστό του όπως ήθελε, ενώ ο Αδαμάντιος Πολέμης θα αναλάβει το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης. Το ζήτημα που παραμένει ανοικτό είναι αν θα υπάρξει συμμετοχή του Νικόλα Πατέρα, που εξετάζει σοβαρά ένα τέτοιο ενδεχόμενο, του Παύλου Γιανακόπουλου, καθώς και των Μιχάλη Ζολώτα, Παναγιώτη Δάβαρη, Γιάννη Ξυλά και Γιώργου Νίκα.

Έτσι λοιπόν, οι πιέσεις που δεχόταν από πολλούς και κυρίως από το γιο του Λεωνίδα, ο Αδαμάντιος Πολέμης, σε συνδυασμό με τα μηνύματα στήριξης απέδωσαν και όπως όλα δείχνουν στη συνέλευση της Δευτέρας θα βγει μπροστά και θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία. Είναι βέβαιο ότι μια τέτοια υποψηφιότητα θα συναντήσει καθολική στήριξη καθώς από την αρχή των διοικητικών εξελίξεων του τελευταίου μήνα εμφανιζόταν ως η καλύτερη επιλογή.

Μ.Ο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιαδικιάρογλου avatar
  Γιαδικιάρογλου 14/01/2011 19:31:16

  Μ.Ο. Η ΄Ανδρος στηρίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εχουμε και λέμε παλιά
  1) Γουλανδρής στον Ολυμπιακό
  2) Γκούμας στην ΑΕΚ
  3) Μαντζαβελάκης στον ΠΑΟ
  και τώρα ο Αδαμάντιος Πολέμης . Ολοι από την Ανδρο!
  Δεν έκανες σχετική μνεία αγαπητέ......

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.