#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/08/2012 12:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μονακό, Βαλένθια, Δραπετσώνα…Έναν περίπου χρόνο μετά την παρουσίαση του μεγαλεπήβολου σχεδίου για κατασκευή πίστας αγώνων Formula 1 στη Δραπετσώνα από τον Δήμαρχο κ. Τζανή και τον αρχιτέκτονα κ. Παπαθεοδώρου, έρχεται μια ελπιδοφόρα δήλωση στήριξης του εγχειρήματος από τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κο Κώστα Τζαβάρα.

«Κάθε διοργάνωση που προβάλλει την Ελλάδα και προσελκύει το διεθνές ενδιαφέρον είναι καλοδεχούμενη και οφείλουμε να τη στηρίξουμε. Η προοπτική διεξαγωγής αγώνων Formula 1 στο Δήμο Δραπετσώνας στον Πειραιά δημιουργεί προσδοκίες για την αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος, μέσα από την προβολή του ιστορικού λιμανιού του Πειραιά και την ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής,» δήλωσε ο κος Τζαβάρας, δίνοντας ώθηση στο μεγαλόπνοο σχέδιο Dielpis Formula 1.Το Dielpis Formula 1 προτείνει την κατασκευή πίστας προδιαγραφών αγώνων Formula 1 στον ενοποιημένο Δήμο της Δραπετσώνας και του Κερατσινίου, με το 70% αυτής να περιλαμβάνει δημόσιους δρόμους. Το σχέδιο του κου Παπαθεοδώρου, ο οποίος δούλεψε αμισθί για την εκπόνησή του, αποτελεί ίσως την πιο ρεαλιστική πρόταση από όσες έπεσαν στο τραπέζι μέχρι σήμερα για τη δημιουργία πίστας F1 στην Ελλάδα, αφού βασίζεται σε αξιοποίηση υπαρχόντων ανεκμετάλλευτων υποδομών και η τοποθεσία είναι ιδανική λόγω της εγγύτητας με το λιμάνι του Πειραιά των 10.000.000 επιβατών, χωρίς να ξεχνάμε και  το βιομηχανικό εικαστικό προφίλ της περιοχής, το οποίο ταιριάζει στη φύση του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Βασικό συστατικό της πρότασης είναι το παλιό εργοστάσιο λιπασμάτων της περιοχής, το οποίο παραμένει εδώ και 13 χρόνια αναξιοποίητο και έχει να προσφέρει τεράστιες εκτάσεις για τη δημιουργία υποδομών, αλλά και έτοιμες κτιριακές εγκαταστάσεις για δημιουργία βοηθητικών και άλλων χώρων. Στα σχέδια του έργου, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί κατά ένα μέρος από το ΕΣΠΑ και υπολογίζεται να δημιουργήσει κατά την κατασκευή και λειτουργία του έως και 3500 νέες θέσεις εργασίας, περιλαμβάνεται ενεργειακό πάρκο ανανεώσιμων πηγών και πάνω από 200 στρέμματα πρασίνου.Αξίζει να αναφέρουμε πως εκτός από το ενδιαφέρον, πλέον, της Ελληνικής Κυβέρνησης να στηρίξει το εγχείρημα αυτό, ήδη ο Bernie Ecclestone, αφεντικό της F1, στηρίζει την προσπάθεια, μετά από εκτενή παρουσίαση του σχεδίου από τους υπεύθυνους κατά τη διάρκεια του φετινού GP του Μονακό, στις 26 Μαίου, και αναμένεται στην Ελλάδα για να επισκεφτεί τον χώρο που προορίζεται να χρησιμοποιηθεί!

Επίσης, ήδη επενδυτικά σχήματα από χώρες όπως το Κατάρ και η Τουρκία, ενδιαφέρονται να εμπλακούν στο τεράστιο αναπτυξιακό αυτό έργο, το οποίο θα πλαισιώνεται από την κατασκευή μαρίνας, εμπορικών κέντρων και ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων. Ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους και το «αφεντικό» της αντίστοιχης Τουρκικής πίστας, Mumtaz Tahincioglou, ιδιοκτήτης της Taichi Holdings Group και μέλος της FIA, ο οποίος βρίσκει την επένδυση άκρως ενδιαφέρουσα και είχε να πει πως «θα είναι μια πίστα κάτι ανάμεσα σε εκείνη του Μονακό και σε εκείνη της Βαλένθια».

Πως θα σας φαινόταν να σας συνέπαιρνε ο ήχος των νέων τουρμπάτων V6 μονοθεσίων, καθώς θα περνούσαν από τις γειτονιές της Δραπετσώνας, καθισμένοι πάνω σε μια πλωτή εξέδρα στο Σαρωνικό?

TopGunZ

Για περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες, επισκεφτείτε το ιστολόγιο της ΔΙΕΛΠΙΣ, http://dielpisformula1.blogspot.com/ .

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Διηνεκης avatar
  Διηνεκης 03/08/2012 12:22:15

  TopGunz είσαι σίγουρος ότι δεν θα ταράξουν την Ησυχία των κορμορανων

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Διηνεκης 03/08/2012 12:38:24

   Κοίτα, ακόμα κι αν αύριο καταργηθεί το επαγγελματικό ποδόσφαιρο σε όλη την υφήλιο, δε θα κλάψω, μπορεί να ανοίξω και σαμπάνιες, οπότε το θέμα του Βοτανικού με ενδιέφερε καθαρά μόνο από οικονομικής απόψεως ως μεγαλόπνοο σχέδιο ανάπτυξης μια περιοχής της πατρίδας μου. Αλλά έτσι και τολμήσει κανείς να βάλει σαχλοοικολογικά εμπόδια στην προσπάθεια κατασκευής πίστας αγώνων, θα πάρω προσωπικά ένα δίκαννο και δε θα αφήσω ούτε κοτσύφι στην γύρω περιοχή (για να μην πω για συριζιάριδες οικΩλόγους).

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ TopGunZ 03/08/2012 13:38:12

    TopGunZ,σέ βρίσκω ἔνθερμο ὑποστηρικτή τῆς formula1.
    Κι ἐγῶ μαζί σου εἶμαι!Καί μάλιστα πιστεύω πῶς καλύτερα πού δέν προχώρησε τό θέμα στό Ἑλληνικό,γιατί θά χαραμιζόταν τζάμπα ὁλόκληρη περιοχή ἐκεῖ,ἐνῶ στόν Πειραιᾶ θά ἀναπτυχθεῖ πολύ ἡ περιοχή καί οἱ θέσεις ἐργασίας,πιστεύω,θά πιάσουν τόπο,ἂσε πού θά μιλᾶμε γιά τρελή ἀναβάθμιση,φτάνει νά διατηρηθεῖ ἡ ποιότητά της...

    • TopGunZ avatar
     TopGunZ @ Κυθήριος 03/08/2012 13:46:29

     Παίζει να έχω γράψει 10 φορές περισσότερα άρθρα για τη F1 από ότι για το Σαμαρά, χαχαχά. Για το συγκεκριμένο θέμα π.χ. έχω γράψει εδώ και έναν χρόνο. Κι εγώ τη θεωρώ την πιο ρεαλιστική πρόταση από όσες έχουνε παρουσιαστεί. Υπάρχουν υποδομές, ο Πειραιάς είναι εκεί και είναι πραγματικό σχέδιο, όχι απλά ευχολόγια. Αν γίνει, χαλαρά ψάχνω τρόπο να μετακομίσω Δραπετσώνα χαχαχα! (δεν μπορεί, θα χρειαστούν μηχανολόγους)

     • Κυθήριος avatar
      Κυθήριος @ TopGunZ 03/08/2012 14:17:33

      Στό εὔχομαι,κι ὅταν μέ τό καλό ξεκινήσουν οἱ ἀγώνες,πές μου τί διακριτικό θά φορᾶς νά σέ βλέπω στή τηλεόραση...,ἀφοῦ θά βλέπω καί τόν Χάμιλτον ἐννοεῖται...

     • Εύα avatar
      Εύα @ Κυθήριος 03/08/2012 16:36:38

      Κυθήριε, κι εσύ Μερσεντάκιας;;;;;;;;;;; ή ως ικανό οδηγό τον αναφέρεις;

     • Κυθήριος avatar
      Κυθήριος @ Εύα 03/08/2012 17:59:45

      Γιατί,καί τά δυό.

     • Εύα avatar
      Εύα @ Κυθήριος 03/08/2012 18:08:29

      Είμαι της ιδίας άποψης...μόνο αν ήταν με τον Ολυμπιακό ο Χάμιλτον θα είχα πρόβλημα, χαχαχα!

     • Κυθήριος avatar
      Κυθήριος @ Κυθήριος 03/08/2012 18:29:56

      Χα χα,στόν Ὀλυμπιακό δέν χρειάζεται,φτάνει ὁ Μιραλάς...
      Καί στή θέση τοῦ Bernie,ὁ Vagg!
      Νά 'χαμε καί τίς κόρες του γιά μασκότ...

 2. Γιώργος1 avatar
  Γιώργος1 03/08/2012 12:34:20

  Ε, και αν δεν φτιαχτεί η πίστα της φόρμουλα 1 ελέω κορμοράνων, θα φτιάξουμε ένα τζαμί, που δεν θα πιάνει τόσο χώρο και οι κορμοράνοι δεν θα έχουν πρόβλημα.

  • gram avatar
   gram @ Γιώργος1 03/08/2012 17:58:42

   Δεν κοιτάμε να φτιάξουμε μια καλή πίστα καρτ πρώτα, να αρχίσει να έρχεται καμμιά ομάδα για χειμερινή προπόνηση...

 3. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 03/08/2012 12:58:22

  Αν δε συμμετέχουν οι εθνικοί εργολάβοι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει οποιοδήποτε τέτοιο πρότζεκτ. Αλλά ο γερο-Μπέρνι κάτι τύπους σαν τον Μπομπ το Μάστορα τους έχει για πρωινό (full English breakfast).
  Φανταστείτε ένα τεχνολογικό πάρκο αυτοκίνησης στο Ελληνικό με πίστα, βάσεις δοκιμών για πολλές ομάδες, αεροδυναμική σήραγγα, γραφεία σχεδιασμού και ανάπτυξης, μαρίνα, κλπ, τι προστιθέμενη αξία θα είχαν όλα αυτά; Αλλά το αναπτυξιακό όραμα της Ελλάδας παραμένουν τα μπετά γιατί άμα λάχει ο κλάδος να πούμε έχει χιλιάδες εργαζόμενοι που πρέπει τα σκεπάρνια να δουλεύουνε να πούμε. Τςςς.
  Τις μόνες πίστες που θα συνεχίσουμε να βλέπουμε, έστω και εκφυλισμένες, είναι στην παραλιακή και στα επαρχιακά "κέντρα μουσικολογικής ανάπτυξης".

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Γιάννης Φαίλτωρ 03/08/2012 13:00:39

   Δυστυχώς δεν έχεις άδικο φίλτατε, αλλά, όπως άλλωστε επισημαίνεις, πλέον παίζουν και τα μεγάλα παιδάκια στο θέμα.

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ TopGunZ 03/08/2012 13:09:52

    Ήμουνα νιος και γέρασα με το ζήτημα της πίστας. Κι εσύ που έχεις σχέση με το χώρο του αυτοκινήτου, φαντάζομαι το ίδιο.
    Μια πίστα στην Ελλάδα θα ήταν ευχής έργον για τη FIA για πολλούς λόγους.
    Είθε, αλλά αν δε δω με τα ματάκια μου, δεν πιστεύω τίποτα.
    Άσε που οι Κουράκηδες περιμένουν πως και πως κάτι τέτοια για να προσφύγουν στο ΣτΕ και να δικαιώσουν τις οικολογικές τους ευαισθησίες...

  • Bob ο μάστορας avatar
   Bob ο μάστορας @ Γιάννης Φαίλτωρ 03/08/2012 13:56:36

   Ελπίζω να εννοείς το συνονόματο, καθότι επαυξάνω. :)
   http://www.dielpisformula1.blogspot.gr/p/dielpisformula1-project.html

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ Bob ο μάστορας 03/08/2012 14:07:49

    Χαχαχα! Πάντως το πρότζεκτ φαίνεται ελκυστικό. Θα γεμίσει ο Πειραιάς κρουαζιερόπλοια (αν τα αφήσει η ΠΝΟ) και είναι και δίπλα στη γειτονιά μου! Επαναλαμβάνω ότι ένα τέτοιο πρότζεκτ - όπου κι αν γίνει - πρέπει να λειτουργήσει ως κέντρο έρευνας και ανάπτυξης και ως βάση αγωνιστικών ομάδων (όχι μόνο της F1). Κάτι σαν Automotive Engineering Park ας πουμε

 4. Σικελιανος avatar
  Σικελιανος 03/08/2012 13:24:01

  Εχω αντιθετη αποψη....
  Η Αθηνα και ο Πειραιας ειναι οσο επιβαρυμενοι οικολογικα και οικιστικα που μια πιστα Φ1 μονο επιπλεον προβληματα θα δημιουργουσε... αν θελουμε φ1 θα μπορουσε να γινει σε αλλους μεγαλους ελευθερους χωρους εκτος Αττικης που θα μπορουσε να αξιοποιηθει (πχ στην Στερεα Ελλαδα ή στην Θεσσαλια υπαρχουν απεραντες αναξιοποιητες επιπεδες εκτασεις που ουτε δασικη καλυψη εχουν και πλεον ουτε αγροτικη εκμεταλλευση).. αν και προσωπικα πιστευω οτι η Ελλαδα δεν εχει αναγκη τετοιους μεγαλοιδεατισμους αμφιβολης οικονομικης αξιας και προβληματικης οικολογικης συμπεριφορας...

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Σικελιανος 03/08/2012 13:26:55

   "αμφιβολης οικονομικης αξιας και προβληματικης οικολογικης συμπεριφορας". Εξηγήστε μας.

   • Σικελιανος avatar
    Σικελιανος @ TopGunZ 03/08/2012 14:06:37

    Δεν πιστευω οτι θα προσφερει οικονομικα κατι ιδιαιτερο (ως γνωστον θα τα αναλαβουν οι γνωστοι μεγαλοεργολαβοι με θεσεις εργασιας μονο για αλλοδαπους των 100 ευρω.. αλλα και μετα δεν θεωρω οτι θα καρπωνεται κατι το κρατος.. οι συμβασεις αν ειναι τυπου Ελ Βενιζελος ή τυπου μεγαλων κατασκευαστικων εταιριων που απομυζουν το κρατος και το λαο της (βλεπε διοδια μεγαλων οδων που ακομα δεν εχουν γινει ομως οι εταιριες προπληρωνονται κανονικατα)..
    Οικολογικα ειναι αποδεδειγμενο τι ρυπους (σε θορυβο και μολυνση παραγει ενας τετοιος χωρος)..
    η Αθηνα και ο Πειραιας χρειαζονται πρασινο, οξυγονο, για να μην βλεπουν τα παιδια μας τα δεντρα μονο σε βιβλια... οχι αλλο στην οικιστικη υποβαθμιση και τσιμεντοποιηση της ηδη υπερβολικα ταλαιπωρημενης πολης μας... η τσιμεντοποιηση ειναι μορφη βιας... και αυτο πρεπει να το εχουμε στο μυαλο μας...

    • TopGunZ avatar
     TopGunZ @ Σικελιανος 03/08/2012 14:25:11

     Τσιμεντοποίηση η εκμετάλλευση ενός εγκαταλελειμένου εργοστασίου? Αποδεδειγμένη η ρύπανση σε τέτοιους χώρους? Ναι, το Μονακό έχω ακούσει δεν βλέπεται. Έχετε κάνει τον κόπο να δείτε περί τίνος πρόκειται το πρότζεκτ ή απλά αναμασάτε τα κλασικά ροζουλί για κορμοράνους, παιδάκια που δε βλέπουν πράσινο και κακούς εργολάβους?

     • Σικελιανος avatar
      Σικελιανος @ TopGunZ 03/08/2012 14:46:18

      Μπορεις να μου πεις γιατι μιλας ετσι επιθετικα?.. χαμηλωσε λιγο τους τονους..ουτε εχθροι ειμασε ουτε αντικρουομενα συμφεροντα εχουμε..
      Κατα τα αλλα η προστασια του περιβαλλοντος ειναι κατ εμε πρωτης προτεραιοτητας για καθε λαο που σεβεται τον εαυτο του.. και θεωρω οτι μια πιστα φορμουλα 1 ειδικα στην Αθηνα-Πειραια μονο θα επιβαρυνει παρα θα ωφελησει...

  • helios avatar
   helios @ Σικελιανος 03/08/2012 13:51:15

   Πίστα Formula 1 στην Πάτρα
   http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63033288

 5. avanti avatar
  avanti 03/08/2012 14:02:33

  Που την βλέπετε την επιβάρυνση ιδιαίτερα στον Πειραιά αγαπητέ ? Τα λιπάσματα έκλεισαν, τα τσιμέντα επίσης, τα ναυπηγεία το ίδιο. Το μόνο που έχει απομείνει είναι μερικές πολύ μικρές εταιρίες μεταποίησης και μετά ότι υπάρχει ξεκινά από τον Σκαραμαγκά προς Ασπρόπυργο και Ελευσίνα. Εκτός και εάν σας ενοχλούν και τα λίγα εμπορικά καταστήματα που απέμειναν, αλλά λίγη υπομονή, όπου νάναι κλείνουν και αυτά.

  • Σικελιανος avatar
   Σικελιανος @ avanti 03/08/2012 14:09:55

   Μαλιστα ο Πειραιας ουτε αναρχα δομημενος ειναι με απειρους τονους τσιμεντου, ουτε κυκλοφοριακη συμφορηση εχει, ουτε προβλημα με σκουπιδια... απο τον Πειραια λειπουν τα παρκα, οι ελευθεροι χωροι και το οξυγονο..οχι οι πιστες αυτοκινητων...

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ Σικελιανος 03/08/2012 14:29:25

    Καί γιατί μιά πίστα προδιαγραφῶν Formula1,δέν θά προσέθετε πάρκα καί ἂλλους χώρους πρασίνου καί ἀνάπτυξης σέ δρόμους καί σέ κτίρια;Γιατί θά προσέθετε κατ' ἀνάγκην μόνο τσιμέντο;
    Γιά μένα,πιό ἐπίσφαλές θά ἦταν νά διατηρηθεῖ ὅλη αὐτή ἡ ἀνάπτυξη στήν ποιότητα τῆς ἀρχικῆς κατασκευῆς,γιατί δυστυχῶς,ἐμεῖς οἱ Ἕλληνες τόν πρῶτο χρόνο τά χαιρόμαστε,τόν δεύτερο τά ἀφήνουμε στήν τύχη τους...

   • avanti avatar
    avanti @ Σικελιανος 03/08/2012 14:34:45

    Αγαπητέ μου φίλε, επειδή μένω στον Πειραιά, σε πληροφορώ ότι οι γείτονές μου κόβουν τις νερατζιές από τους δρόμους για να παρκάρουν έξω από το σπίτι τους τα αυτοκίνητά τους, πράγμα το οποίο έχω καταγγείλει επανειλλημένα στον Δήμο. Μην μιλάμε λοιπόν για πάρκα και ελεύθερους χώρους, σας καλώ να πάμε στους δύο κήπους στην Τερψιθέα και εάν δείτε ένα πολίτη , εγώ να συμφωνήσω μαζί σας. . Ο Πειραιάς είναι υποβαθμισμένος , ναι, αλλά και οι πολίτες δεν αντιστέκονται σε αυτήν την υποβάθμιση, προτιμούν τα καφέ.... ενώ στην πραγματικότητα θα έπρεπε να δείχνουν περισσότερο ενδιαφέρον για χώρους με πράσινο και άλλες δράσεις. Ενα ΔΕΝΤΡΟ να φυτευόταν από τον καθένα μας ενήλικα, αυτομάτως μιλάμε για πάνω από 2,5 εκατομμύρια δέντρα στην Αττική....

    • Σικελιανος avatar
     Σικελιανος @ avanti 03/08/2012 14:48:48

     και εγω εχω γεννηθει και εχω ζησει καποια χρονια στα Μανιατικα του Πειραια.. και τον ποναω απο καθε αποψη.. δεν διαφωνω σε αυτα που λες.. επομενως σε μια πολη που ακομα και τα λιγοστα δεντρα κοβονται πιστευεις οτι μια πιστα φορμουλα 1 δεν θα επιδεινωσει το ηδη επιβαρυμενο περιβαλλον του Πειραια μας?...

     • avanti avatar
      avanti @ Σικελιανος 03/08/2012 15:00:57

      Δεν πιστεύω ότι θα τον επιβαρύνει περισσότερο από πλευράς ρίπων ( να σας θυμίσω ότι ο κόσμος έμενε δίπλα από το εργοστάσιο του Μποδοσάκη και τα τσιμέντα - άλλες εποχές, ο κόσμος δεν ήξερε, ήθελε να είναι δίπλα στην δουλειά του), εξάλλου δεν έχουν κάθε μέρα αγώνες, τουλάχιστον απ' ότι καταλαβαίνω, πιστεύω όμως ότι θα αναβαθμιστούν όλες οι περιοχές, θα υπάρξει μία νέα ώθηση, ο Πειραιάς και οι γύρω συνοικίες καθημερινά σβήνουν. Μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα, υπάρχουν και χώροι να γίνουν πάρκα με πράσινο, διάθεση δεν υπάρχει. Ο ΟΛΠ & η ΔΕΗ έχουν στην κατοχή τους τεράστιους χώρους, μπορούν να εκχωρήσουν στους δήμους για περισσότερο πράσινο. Συγνώμη που θα το πω, αλλά ο κόσμος έχει μαστουρώσει από την πολύ τηλεόραση. Ελάχιστοι οι εναπομείναντες εραστές του πρασίνου...

 6. Σπορέας avatar
  Σπορέας 03/08/2012 15:14:32

  TopGunZ, φάουλ!
  δεν μιλάμε για πίστα μονοθεσίων προδιαγραφών F1 αλλά για διεξαγωγή γκράν πρί F1 στους υπάρχοντες δημόσιους δρόμους της Δραπετσώνας και του Πειραιά!
  Και η διαφορά των δύο μορφών αγώνων είναι τεράστια.
  Μια πίστα είναι ένα σύνολο διαδρομών που χρησιμοποιείται σχεδόν καθημερινά.
  Άλλοτε για αγώνες, άλλοτε για δοκιμές, άλλοτε για σχολές ασφαλούς οδήγησης, άλλοτε για σχολές αγωνιστικής οδήγησης, άλλοτε για εκπαίδευση πληρωμάτων περιπολικών ή ασθενοφόρων ή πυροσβεστικών και φυσικά διατίθεται στον κάθε ιδιώτη, (φυσικό ή νομικό πρόσωπο), που αφού καταβάλει το αντίτιμο, την χρησιμοποιεί για κάθε νόμιμο σκοπό.
  Είναι δηλαδή ένας χώρος που λειτουργεί καθημερινά σαν σχολείο για τον καθημερινό οδηγό και ταυτόχρονα ένας χώρος αναψυχής για όσους αγαπάνε όλες τις μορφές του μηχανοκίνητου αθλητισμού.
  Η υπόθεση πίστα έχει ταλαιπωρήσει πολύ όλο τον σχετικό χώρο.
  Η μόνη που λειτουργεί σχεδόν διαρκώς είναι η πίστα των Σερρών.
  Το μεγάλο χτύπημα η υπόθεση πίστα το έφαγε από εκείνον τον απίθανο υπουργό ΠΕΧΩΔΕ της κυβέρνησης Φλωράκη-Κύρκου-Μητσοτάκη που με ένα απλό τηλεγράφημα κατάργησε την σχεδόν έτοιμη πίστα στο Αιγίνιο.
  Το άλλο χτύπημα ήταν ο χώρος του Ορχομενού παρά την απαλλοτρίωση και τα εγκαίνια του Μητσοτάκη.
  Το άλλο χτύπημα ήταν η απόλυτη άρνηση για το Ελληνικό.
  Και το τελευταίο μέχρι σήμερα χτύπημα η απόλυτη απαξίωση, ακόμα και από τους ντόπιους,της δουλειάς που έχει γίνει για την Χαλανδρίτσα.
  Να μην ξεχάσω για ιστορικούς και μόνο λόγους να αναφέρω και την προδικτατορική προσπάθεια ιδιώτη για πίστα στην Θήβα, προσπάθεια που δυναμίτισε η ίδια η ΕΛΠΑ όταν πλειοδότησε για τα δεσμευμένα χωράφια, ανεβάζοντας έτσι την τιμή τους και καθιστώντας το εγχείρημα ασύμφορο.
  Εδώ λοιπόν δεν έχουμε να κάνουμε με μια μακροχρόνια επένδυση που θα ξαναγυρίσει ίσως στο κοινωνικό σύνολο μέρος ή και όλο το ποσόν της επένδυσης υπό διάφορες μορφές.
  Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα πανηγυράκι 3 ημερών.
  Ένα πανηγυράκι που ΘΑ μας προσφέρει τουριστική προβολή.
  Ένα πανηγυράκι που θα κοστίσει πανάκριβα.
  Το είπες και μόνος σου, διεθνείς μπετατζήδες δήλωσαν ήδη ενδιαφέρων.
  Να θυμίσω απλά τι έγινε με ένα άλλο χρυσοπληρωμένο πανηγυράκι που ΘΑ μας πρόσφερε τουριστική προβολή;
  Θαρώ το λέγανε ολυμπιακούς αγώνες του 2004!
  Ειλικρινά σαν παλιός στον χώρο εύχομαι στον Δήμαρχο και σε όλους τους εμπλεκόμενους κάθε επιτυχία με μια και μόνο προϋπόθεση.
  Να μην ξοδευτεί ούτε μονόλεπτο δημόσιο χρήμα!

 7. TopGunZ avatar
  TopGunZ 03/08/2012 15:23:47

  Είμαι αλλεργικός στους οικολόγους.

  • Σικελιανος avatar
   Σικελιανος @ TopGunZ 03/08/2012 18:02:59

   Προσωπικα ειμαι αλλεργικος στον μιχανοκινητο "αθλητισμο".. επισης ειμαι αλλεργικος σε αυτους που αδιαφορουν για το περιβαλλον διοτι στην ουσια αδιαφορουν για την διαβιωση, την ποιοτητα ζωης και την υγεια των παιδιων τους και των εγγονιων τους...

   • Σικελιανος avatar
    Σικελιανος @ Σικελιανος 03/08/2012 18:03:36

    μηχανοκινητου..και οχι μιχανοκινητου...

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ Σικελιανος 03/08/2012 18:32:17

    Στήν δεύτερη ἀλλεργία σας μέ βρίσκετε φανατικά σύμφωνο,στήν πρώτη βέβαια ὄχι...

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ TopGunZ 03/08/2012 22:54:42

   Στο πρώτο σας βρίσκω εξαιρετικά αδιάφορο ως άνθρωπο, στο δεύτερο συμφωνώ απόλυτα, για αυτό απεχθάνομαι τους οικολόγους, αυτή τη μίζερη κάστα που εκμεταλλεύεται την έμφυτη αγάπη του ανθρώπου για το περιβάλλον για να τροφοδοτήσει το υπερεγώ της με μπανάνες όπως ο φόρος άνθρακα και τα αιολικά φουρφούρια.

 8. TopGunZ avatar
  TopGunZ 03/08/2012 15:25:08

  Καλά ρε μεγάλε, δε θα την φτιάξω την πίστα, μου περίσσευαν κάτι ψιλά ξέρεις και δεν είχα τι να τα κάνω.

  • Σπορέας avatar
   Σπορέας @ TopGunZ 03/08/2012 15:39:04

   Εμπεριστατομένη απάντηση

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ Σπορέας 03/08/2012 15:51:26

    Πιο εμπεριστατωμένη από το να ρίχνεις φάουλ σε εμένα έναν ταπεινό αρθρογράφο?

 9. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 03/08/2012 15:37:33

  Η Βαλένθια χρεωκόπησε, στη Δραπετσώνα πιά δεν έχουμε ζωή, όσο για το Μονακό δεν το βλέπω και τόσο καλά - άν ισχύσει και εκεί ο Γαλλικός φόρος 75 % στους πλούσιους, που επέβαλλε ο "Ολλανδός".

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Ο Θείος 03/08/2012 15:50:52

   Mιά κατασκευή πίστας Formula1 δέν θά ἦταν χρήσιμη οἰκονομικά μόνο γιά τήν περιοχή πού θά κατασκευαζόταν,ἀλλά γιά ὁλόκληρη τή χώρα,πιστεύω.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Κυθήριος 03/08/2012 15:57:54

    Δεν διαφωνώ.
    Η ως άνω ειρωνεία είναι έργο της πραγματικότητας (που νικά κάθε φαντασία), όχι δικό μου.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Ο Θείος 03/08/2012 16:03:08

   Βαλένθια με Βαρκελώνη θα το πηγαίνουν εναλλάξ, γιατί τους ήρθε οικονομικά ασύμφορη η ετήσια διοργάνωση. Οπότε θα πει κάποιος "μας δουλεύεις ρε μεγάλε?". Οπότε θα ανταπαντήσω (και αυτό πάει και στην υπόλοιπη κομπανία της μιζέριας): μιλάμε για ένα πολυαναπτυξιακό έργο το οποίο θα εκμεταλλεύεται ξένα κεφάλαια και κεφάλαια από το ΕΣΠΑ, ενώ θα περιλαμβάνει πολλαπλές υποδομές, όπως μαρίνα, πάρκα (για τους φίλους "οικολόγους") και εμπορικές/ξενοδοχειακές μονάδες. Βλέπε θέσεις εργασίας. Πολλές θέσεις εργασίας. Η Ισπανία έχει ΔΥΟ διοργανώσεις, άρα σημαίνει ότι δεν εκμεταλλεύεται πλήρως κάθε μία από αυτές τον πιθανό τουρισμό. Το ότι μέρος της πίστας είναι στους αστικούς δρόμους, σημαίνει ότι πολύ συχνά θα γίνεται, με έξοδα της διοργανώτριας αρχής, συντήρησή τους, θετικό για τους κατοίκους, ενώ όλες τις υπόλοιπες 362 μέρες θα μπορούν να εκμεταλλεύονται τις υπόλοιπες αγωνιστικές υποδομές για, π.χ., μαθήματα οδικής ασφάλειας. Ξέχασα κάτι?

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ TopGunZ 03/08/2012 16:04:26

    Διευκρίνηση, σόρρυ Θείο, δεν πήγαινε σε σένα το ως άνω ξέσπασμα, απλά μου έδωσες πάτημα με τη Βαλένθια.

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ TopGunZ 03/08/2012 16:28:35

     ΟΚ το κατάλαβα.

 10. otakis avatar
  otakis 04/08/2012 23:16:25

  ψωμί-τυρί δεν είχαμε, ραπανάκια για την όρεξη...

  όσο για το κόστος κ τα χρήματα: κ τι μας νοιάζει? δικά μας είναι? άλλοι -"χαζοευρωπαίοι"- πληρώνουν!

 11. tpe avatar
  tpe 05/08/2012 07:09:34

  Ήμουν νιος και γέρασα. (Η αγάπη μου για τη F1 ξεπερνά αυτό του TopGun και τον πάω και στοίχημα άμα θέλει.)
  Αν, λέω ΑΝ, ο Bernie ενδιαφέρεται δε μας λέει ποιο αγώνα θα κόψει για να τον φέρει εδώ.
  Αν ενδιαφέρεται ο Τούρκος, δεν θέλω να έρθει. Ένας από τους πλέον οικονομικά προβληματικούς αγώνες ήταν αυτός των γειτόνων.
  Αμφιβάλλω και μάλιστα έντονα, για τις πραγματικές προθέσεις του Bernie, ενώ μην ξεχνάτε πως το όλο κόλπο είναι χειρότερο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το club είναι απίστευτα κλειστό. Αν δεν έχεις πίστα που έχει βάλει το χεράκι του ο Tilke αγώνα δεν παίρνεις, εκτός αν είσαι ΗΠΑ. Αν ο ίδιος ο Bernie δεν βάλει στο χέρι τα λεφτά από την οργάνωση των αγώνων δεν παίρνεις θέση στο "Καλεντάρι"...

  Όσον αφορά τους εχθρούς του όλου εγχειρήματος, δεν χρειάζεται να πω τίποτα. Οι ίδιοι γραφικοί τύποι προσπαθούν με το ζόρι να μας πείσουν για το "κακό" που κάνουν τα αυτοκίνητα, μηχανές, εργοστάσια κλπ (κι η πλειοψηφία αυτών οδηγεί ΤΖΙΠΑΡΑ)

 12. TheEvian100 avatar
  TheEvian100 05/08/2012 14:09:38

  Αρκεί να μη κρύβονται από πίσω τουρκικά συμφέροντα κύριοι.

 13. TopGunZ avatar
  TopGunZ 10/08/2012 19:25:21

  Πάντως άρχισε να συζητιέται στο εξωτερικό:
  h--p://www.planet-f1.com/driver/3213/7979550/Greece-wants-F1-grand-prix
  h--p://www.gpupdate.net/en/f1-news/282523/new-proposal-revealed-for-greek-grand-prix/
  h--p://en.espnf1.com/f1/motorsport/story/86346.html?CMP=chrome
  (Μου αρέσει που το "Τζ" στο Τζαβάρας γράφεται με "C", κόλλησα λίγο στην αρχή.)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.