Μαραθώνιες διαβουλεύσεις για το σωσίβιο στον αθλητισμό
14/03/2014 15:51
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μαραθώνιες διαβουλεύσεις για το σωσίβιο στον αθλητισμό

Πέντε ώρες διήρκεσε η συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανού με τους προέδρους των αθλητικών Ομοσπονδιών και το προεδρείο της Ολυμπιακής Επιτροπής που έγινε με πρωτοβουλία του προέδρου της Σπύρου Καπράλου το απόγευμα της Πέμπτης στην έδρα της ΕΟΕ.

Παρά τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στον ελληνικό αθλητισμό, η συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα και με διάθεση εξεύρεσης λύσεων για το καλό των Ελλήνων αθλητών.

Όσον αφορά στο οικονομικό, παρόλο που τα περιθώρια είναι στενά, θα γίνει κοινή προσπάθεια για εξεύρεση περισσότερων πόρων, εφόσον το 90% της κρατικής επιχορήγησης προς τις Ομοσπονδίες, δαπανώνται για διοικητικά και λειτουργικά έξοδα και απομένουν ελάχιστα για τον πραγματικό αθλητισμό.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί ο κ. Γιάννης Ανδριανός αποδέχθηκε τις εξής προτάσεις της ΕΟΕ:

1) Οι αθλητικές εγκαταστάσεις που ανήκουν στην Πολιτεία να παραχωρούνται δωρεάν για προπόνηση των Εθνικών ομάδων όλων των Ολυμπιακών αθλημάτων.

2) Οι αθλητικές εγκαταστάσεις επίσης να παραχωρούνται δύο φορές το χρόνο δωρεάν στις Ομοσπονδίες για τη διεξαγωγή των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων.

3) Η Πολιτεία να αναλάβει το οικονομικό κόστος διεξαγωγής όλων των ελέγχων ντόπινγκ.

4) Να γίνει προσπάθεια να βρεθεί λύση στο θέμα των Ομοσπονδιών που έχουν υπεράριθμο προσωπικό.

5) Ο Υφυπουργός Αθλητισμού δεσμεύτηκε ότι θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη μείωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, οι οποίες και προβλήματα δημιουργούν και περισσότερα έξοδα δημιουργούν για τον ελληνικό αθλητισμό.

6) Τέλος, ο κ. Ανδριανός δεσμεύτηκε ότι θα γίνει από την αρχή, με τη συμμετοχή της ΕΟΕ, η αξιολόγηση των αθλημάτων βάσει της οποίας δίνεται η ετήσια επιχορήγηση.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Jimakos avatar
    Jimakos 14/03/2014 17:11:42

    Τόσοι τεμπέληδες γύρω από ένα τραπέζι που το μόνο που ξέρουν είναι να περιμένουν κρατικά λεφτά.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.