#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/08/2011 15:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κόντρα Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού με φόντο την κάθαρση (χα χα χαααα)


Άγρια κόντρα ξέσπασε μεταξύ των διοικήσεων του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη στο περιθώριο της κλήρωσης του πρωταθλήματος στις οποίες ανέφερε ότι κάποιοι «προσπαθούν να βρουν ένα θύμα στο βωμό των εύκολων εντυπώσεων, χωρίς να γίνεται ουσιαστική κάθαρση». Η «πράσινη» ΠΑΕ ανεπίσημα άφησε αιχμές εναντίον του απερχόμενου προέδρου της Σούπερ Λίγκας, ότι υπονομεύει την κάθαρση για να λάβει σκληρή και οργισμένη απάντηση από τον ισχυρό άνδρα των Πειραιωτών: «ή διαψεύδετε ή θα τα πούμε στα δικαστήρια». Ο Παναθηναϊκός όχι μόνο δεν διέψευσε, αλλά σε επίσημη πλέον τοποθέτηση σημείωσε ότι «δεν δέχεται υποδείξεις» και επανέλαβε ότι ο κ.Μαρινάκης ενοχλείται από τις εξελίξεις.

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι, με το μήνυμα του κ.Μαρινάκη πριν την κλήρωση του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας: "Όλοι ξέρουμε και αντιλαμβανόμαστε ότι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο δέχεται μια επίθεση η οποία κατά καιρούς γίνεται πιο έντονη γιατί εξυπηρετεί κάποια συγκεκριμένα συμφέροντα και κάποιους που επιθυμούν μέσα από την καταστροφή που σπέρνουν στο ποδόσφαιρο να το χειραγωγήσουν. Αυτή την επίθεση μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε μόνο με την ενότητα και την τίμια στάση απέναντι ο ένας στον άλλο. Δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε τίποτα καλύτερο απλώς πετροβολώντας το ποδόσφαιρο, κτυπώντας με δηλώσεις και υπονοούμενα και λασπολογώντας. Η κάθαρση στο ποδόσφαιρο, όποια και να είναι, πρέπει να γίνει ουσιαστικά και με σεβασμό στους νόμους αλλά προπάντων τίμια.

Χωρίς κραυγές, υποκρισίες, μεγαλοστομίες και βεβιασμένες ενέργειες. Κάτω από το βάρος του να βρούμε γρήγορα κάποια θύματα στο βωμό των εύκολων εντυπώσεων, έτσι δεν γίνεται κάθαρση, απλά καλύπτεται το πρόβλημα το οποίο σύντομα θα ξαναφουντώσει. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε κάποιους να παριστάνουν τους τιμητές με αοριστολογίες ενώ οι ίδιοι έχουν τη φωλιά τους λερωμένη και ένα πάρα πολύ κακό και βρώμικο παρελθόν. Αντίθετα πρέπει να επιδιώξουμε την ουσιαστική σε βάθος κάθαρση".

Παναθηναϊκός: Ο κ.Μαρινάκης υπονομεύει την κάθαρση

Στον Παναθηναϊκό εξέλαβαν αυτή τη δήλωση ως υπονόμευση, ως μία προσπάθεια να δώσει ασπίδα προστασίας σε όσους έχουν στήσει αγώνες και κινδυνεύουν με βαριές κυρώσεις. Μάλιστα, όπως άφησαν να διαρρεύσει οι άνθρωποι της ομάδας, περίμεναν να στηρίξει την προσπάθεια κάθαρσης του ποδοσφαίρου, "αλλά κατέληξε να την υπονομεύει, δίνοντας την εντύπωση ότι του προκαλεί δυσφορία".

Μαρινάκης: Διάψευση ή δικαστήρια

Η απάντηση του προέδρου του Ολυμπιακού ήταν άμεση. Ο κ.Μαρινάκης επιτέθηκε χρησιμοποιώντας σκληρούς χαρακτηρισμούς στον Δημήτρη Γόντικα, με δήλωσή του που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Σούπερ Λίγκας. Ο πρόεδρος της διοργανώτριας Αρχής του Πρωταθλήματος χαρακτήρισε "θλιβερή" τη διαρροή φημών, ενώ έστειλε τελεσίγραφο στους "πράσινους" να διαψεύσουν ότι τα λόγια που ακούστηκαν αντιπροσωπεύουν τη θέση της ΠΑΕ, ειδάλλως η συνέχεια θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες.

Η δήλωση του κ.Μαρινάκη:

"Υπό άλλες συνθήκες η διαρροή φημών, για διαφωνίες στην τοποθέτησή μου ως προέδρου της Σούπερ Λίγκας, για την κάθαρση, σήμερα κατά την κλήρωση του πρωταθλήματος 2011-2012 θα ήταν εξοργιστική.

Υπό τις παρούσες συνθήκες είναι απλά θλιβερή.

Θλιβερή γιατί αν ανταποκρίνεται όντως σε αντιδράσεις της ΠΑΕ Παναθηναϊκός τότε μάλλον ο πρόεδρός της δεν ήταν ο ίδιος που παρευρέθηκε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, όπου σε παρόμοια σχεδόν αυτολεξεί αρχική τοποθέτησή μου στο θέμα της κάθαρσης, δεν έκανε απολύτως καμία διαφορετική τοποθέτηση και ούτε υποβολή της παραμικρής ένστασης.

Θλιβερή γιατί αν όντως ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός επιθυμεί μια κάθαρση που θα βασίζεται στη μη εφαρμογή των νόμων, σε αοριστολογίες και στην υποκρισία και θα επιδιώκει τη δαιμονοποίηση του ποδοσφαίρου, τότε σίγουρα τοποθετείται απέναντι σε όλες τις άλλες ομάδες της Σούπερ Λίγκας αλλά και απέναντι στην κοινή λογική και τις βασικές αρχές της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης.

Σε αυτή την περίπτωση μόνο θλίψη μπορεί να προκαλέσει η σκιαμαχία του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός με καθυστέρηση αρκετών ωρών και η απομόνωση στην οποία οδηγείται στην απέλπιδα προσπάθειά του, για άλλη μια φορά, να φορτώσει τις εσωτερικές αντιπαλότητες που αντιμετωπίζει σε φανταστικούς εξωτερικούς εχθρούς.

Τέλος, αν η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν προβεί σε διάψευση των συγκεκριμένων διαρροών οι οποίες πλήττουν άμεσα τόσο τη Σούπερ Λίγκα όσο και εμένα και ως εκπρόσωπός της τοποθετήθηκα, θα αναγκαστούμε να προβούμε στη δρομολόγηση νομικών διαδικασιών".

Νέες αιχμές Παναθηναϊκού

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός όχι μόνο δεν διέψευσε, αλλά με επίσημη τοποθέτηση παραδέχθηκε ότι τα σχόλια αποτελούν τη θέση της ομάδας. Οι "πράσινοι" επιτέθηκαν εκ νέου στον κ.Μαρινάκη και τόνισαν ότι "ο Παναθηναϊκός δεν δέχεται υποδείξεις από κανέναν".

"Σε απάντηση της ανακοίνωσης που εξέδωσε ο κ. Μαρινάκης μέσω της Σούπερ Λίγκας:

α) ο Παναθηναϊκός είναι εκ των ιδρυτών της λίγκας και ο πρώτος που πέρα από οποιοδήποτε δικό του οικονομικό συμφέρον προάσπισε στη πράξη την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και προήγαγε με κάθε τρόπο την ενότητα της λίγκας. Συνεπώς δεν δέχεται από κανέναν υποδείξεις για τη στάση του.

β) το πότε και πώς θα εκφράσει τις απόψεις του ο Παναθηναϊκός είναι κάτι που αφορά τον ίδιο και κανέναν άλλο.

γ) είναι δεδομένο πως ο κ. Μαρινάκης χρησιμοποιώντας το θεσμικό του ρόλο ως προέδρου της Σούπερ Λίγκας έκανε κρίσεις για μια διαδικασία της δικαιοσύνης που είναι σε εξέλιξη και αφορά τη κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου".

http://www.enet.gr/?i=news.el.a8lhtismos&id=299628