Κούγιας: "Ηγέτης εγκληματικής οργάνωσης ο Μαρινάκης"
17/03/2015 14:42
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κούγιας: "Ηγέτης εγκληματικής οργάνωσης ο Μαρινάκης"

"Ηγέτη της εγκληματικής οργάνωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου" χαρακτηρίζει τον Βαγγέλη Μαρινάκη σε ένορκη μαρτυρική κατάθεσή του ο ιδιοκτήτης της Παναχαϊκής Αλέξης Κούγιας, όπως αποκάλυψε η αθλητική τηλεοπτική εκπομπή "ΔΙΚΗ” στον ΣΚΑΪτο βράδυ της Δευτέρας.

"Ηγέτη της εγκληματικής οργάνωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου" χαρακτηρίζει τον Βαγγέλη Μαρινάκη σε ένορκη μαρτυρική κατάθεσή του ο ιδιοκτήτης της Παναχαϊκής Αλέξης Κούγιας, όπως αποκάλυψε η αθλητική τηλεοπτική εκπομπή "ΔΙΚΗ” στον ΣΚΑΪ το βράδυ της Δευτέρας.

Η κατάθεση δόθηκε στον εισαγγελέα Αθηνών Χάρη Λακαφώση στις 4 Απριλίου 2014, δηλαδή πέντε μήνες πριν το πόρισμα Κορέα με τις 16 κακουργηματικές ποινικές διώξεις.

 Ο κ.Κούγιας που την προηγούμενη εβδομάδα κατέθεσε και στον ανακριτή διαφθοράς Γιώργο Ανδρεάδη, αναφέρθηκε για τις πλαστές ενημερότητες, αλλά μίλησε και για τους τρεις υπαλλήλους που κατά τη γνώμη του ελέγχουν την ΕΠΟ. "Τον εκάστοτε πρόεδρο της Ομοσπονδίας τον επιλέγουν οι Υφαντής, Παπανικολάου και Κουρίδης. Μαζί με τους Σταθόπουλο, Προύντζο και τώρα πλέον τον Παπακωνσταντίνου και μια σειρά παλιών προέδρων ΕΠΣ ελέγχουν απόλυτα την ΕΠΟ. Αυτή η ομάδα αναζητεί τον καταλληλότερο ισχυρό ιδιοκτήτη των κορυφαίων ΠΑΕ στην Ελλάδα.. Επί σειρά ετών αυτός ήταν ο Σωκράτης Κόκκαλης, όπως απεδείχθη από τις υποκλαπείσες τηλεφωνικές συνομιλίες που δημοσίευσε ο Τριανταφυλλόπουλος το 2002. Ο Κόκκαλης δεν είχε διστάσει να αναγορεύσει σε άμεσο συνεργάτη του τον κατά την κρίση μου εμπνευστή της εγκληματικής οργάνωσης του 2002 το Θωμά Μητρόπουλο που τώρα κατά την κρίση μου έχει ως ηγέτη τον Βαγγέλη Μαρινάκη, γεγονός που έχει αποδειχθεί από τις νομίμως υποκλαπείσες τηλεφωνικές συνομιλίες του Βαγγέλη Μαρινάκη με τα ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία απεκαλύφθη από την έρευνα που διεξήγαγε κατ΄εντολήν της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Αθηνών κ.Ράϊκου, η κ.Πόπη Παπανδρέου", τονίζει στην κατάθεσή του της 4ης Απριλίου 2014 ο γνωστός ποινικολόγος.

Ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος ισχυρίστηκε ότι τουλάχιστον 50 cd που κατέγραψε ο υπερκοριός της ΕΥΠ το 2011 στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων εξαφανίστηκαν. Μάλιστα υποστήριξε ότι στις ηχογραφημένες συνομιλίες ακούγονται υπουργοί, βουλευτές, δικαστές και δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες

.Μέρος της εγγύησης των 300.000 ευρώ προκειμένου να αποφυλακιστεί ο Αχιλλέας Μπέος πλήρωσαν ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Γιώργος Σπανός, κάτι που αποκάλυψε ο ίδιος ο πρώην παράγοντας του Ολυμπιακού Βόλου.