Κατατέθηκε το νομοσχέδιο που καταργεί το αυτοδιοίκητο
21/04/2015 15:35
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο που καταργεί το αυτοδιοίκητο

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη βία στον αθλητισμό με τίτλο ''επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις''. Ο υφυπουργός αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, ανάμεσα στις άλλες διατάξεις καταργεί το αυτοδιοίκητο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας όπως είχε εξαγγείλει και πλέον η σύγκρουση είναι ανοιχτή.

Χαρακτηριστικά στο σχέδιο νόμου αναφέρεται ότι ''επιδιώκεται η άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση της βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις, η οποία στις μέρες μας έχει λάβει ανεξέλεγκτες καταστάσεις''. Με βάση το νέο νομοσχέδιο, ''αναβαθμίζεται ο ρόλος του αρμοδίου για τον αθλητισμό Υπουργού'', ενώ καθίσταται σαφές πως ''υποχρεούνται τα ΤΑΑ (Τμήματα Αμειβομένων Αθλητών) να έχουν εγκαταστήσει τα δικά τους ηλεκτρονικά συστήματα στις αθλητικές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν..., βαρυνόμενοι με τη συντήρησή τους''.

Επίσης ''απαγορεύεται η διάθεση εισιτηρίων στις Λέσχες Φίλων των Αθλητικών Σωματείων που δεν λειτουργούν νομίμως''. Όποιος το παραβεί αυτό τότε ''κάθε μέλος της διοίκησης του υπαίτιου ΤΑΑ τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον έξι μηνών και με χρηματική ποινή 10.000 ευρώ''.

Η πέτρα του σκανδάλου ωστόσο βρίσκεται στο συγκεκριμένο άρθρο σύμφωνα με το οποίο ''καταργείται η διάταξη του πρώτου εδαφίου της παρ.12 του άρθρου 29 του μ.3479/2006, που προβλέπει τη δυνατότητα ρύθμισης αυτόνομα από την ΕΠΟ και τα όργανά της, όλων των θεμάτων που άπτονται της λειτουργίας και οργάνωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου''.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.