#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/04/2012 08:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καταρρέει και ο αθλητισμός της ΕλλάδαςΗ κρίση που μαστίζει τη χώρα μας έχει πολλές οδυνηρές συνέπειες.

Πτωχεύσεις, ανεργία, φτώχια, αυτοκτονίες, κλπ.

Μια από τις παράπλευρες απώλειες είναι μάλλον και η διάλυση του αθλητισμού μας.

Τα χρυσά χρόνια των μεταλλίων, και των διεθνών διακρίσεων φαίνεται ότι παρήλθαν οριστικά, μιας και απαιτούν μπόλικο χρήμα, που σήμερα δεν υπάρχει πουθενά.

Έτσι, σύμφωνα με το BBC, η γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, είναι πολύ πιθανόν να μην έχει την οικονομική δυνατότητα πλέον να συμμετέχει σε αυτούς!

Τα μέτρα λιτότητας που έχουν επιβληθεί και που εφαρμόζονται στην Ελλάδα, δεν της επιτρέπουν «πολυτέλειες» όπως είναι ο αθλητισμός.

Δεν υπάρχει χρήμα ούτε για πληρωμές προπονητών, εγκαταστάσεων, μετακινήσεων, κλπ. ούτε για την διοργάνωση αγώνων στίβου.

Για αυτό και ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε την διακοπή κάθε μορφής αγώνων ή αθλητικών εκδηλώσεων, μέχρι να βρεθούν κονδύλια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμμετοχή της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου δεν κινδυνεύει άμεσα, ούτε η συμμετοχή της στην τελετή έναρξης. Αυτό όμως μπορεί και να αλλάξει, αν δεν βρεθούν τα απαραίτητα κονδύλια, κάτι που ανησυχεί σφόδρα τους πρωταθλητές μας.

Όπως αναφέρει η πρωταθλήτρια σφυροβόλος Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου, «όλα είναι διαλυμένα». Τα αθλητικά πράγματα της χώρας έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την οικονομική δυσπραγία, με αποτέλεσμα, όπως λέει, «όποιος αθλητής ζει στην Ελλάδα, παύει να αισθάνεται ανταγωνιστικός», και συμπληρώνει: «έζησα στα καλά χρόνια του ελληνικού αθλητισμού, και τώρα ζω την άσχημη περίοδό του…».

bbc.co.uk, bbc.co.uk

S.A.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 06/04/2012 08:46:49

  Νούς ὑγιής.....;,ἐν σώματι ὑγιές.....;

 2. S.P. avatar
  S.P. 06/04/2012 08:49:29

  Θέλετε να πείτε καταρρέει ο πρωταθλητισμός;
  Δεν πειράζει, ήτο χημικός!

 3. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 06/04/2012 09:22:47

  Δυστυχώς τα περισσότερα χρυσά μετάλλια, εκτός από μερικές λαμπρές εξαιρέσεις, ήταν προϊόντα ντόπας την οποία πληρώσαμε πανάκριβα.
  Άραγε έχει υπολογίσει κανείς πόσα πληρώσαμε τους διάφορους "ειδικούς" που ντοπάρανε "επιστημονικά" τους αθλητές των ολ. αγώνων? Ο Λιάνης που βρίσκεται?. Ο τότε υπουργός των ολ. αγώνων έγινε υπουργός οικονομικών της χώρας και μετά αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.

 4. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 06/04/2012 11:20:53

  Αξίζει πάντως να μην ξεχνάμε ποιες ήταν πραγματικά οι "χρυσές μέρες" του ελληνικού α(θ)λητισμού. Μήπως οι μέρες της ντόπας των Ιακώβων και των Τζέκων; Γιατί, με αυτούς τους όρους, και η Ανατολική Γερμανία ήταν τρίτη αθλητική δύναμη στον κόσμο...

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Αυριανιστής 06/04/2012 11:29:14

   Μήπως οἱ ἡμέρες τοῦ Ν.Κακλαμανάκη,τῶν ὀμάδων πόλο ἀνδρῶν-γυναικῶν, τοῦ κλασικοῦ ἀθλητισμοῦ(Μελισσανίδης,Ταμπάκος κλπ.), τῆς Πατουλίδου καί πολλῶν ἂλλων πού τώρα δέν θυμᾶμαι......

 5. poclen avatar
  poclen 08/04/2012 18:44:46

  Οι υγιείς χώροι του αθλητισμού όπως το μπάσκετ πάνε τέλεια με 2 ομάδες στο φαιναλ 4! Φυσικά εκεί που μπλέκτηκαν οι δικομματικοί τελμάτωσαν οι χώροι...

 6. προσφορες avatar
  προσφορες 18/04/2012 13:55:54

  Εύχομαι τα παιδιά που θα μας εκπροσωπήσουν το καλοκαίρι στους Ολυμπιακούς αγώνες να φέρουν όσο το δυνατόν περισσότερα μετάλλια και να αναδείξουν τη ψυχή του Έλληνα που δεν σταματάει να αγωνίζεται ακόμα και στα δύσκολα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.