Ιδιώτες βάζουν τώρα φρένο στην "Αγ.Σοφιά"
24/11/2014 17:56
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ιδιώτες βάζουν τώρα φρένο στην "Αγ.Σοφιά"

Αφού εξάντλησαν τους θεσμικούς φορείς τώρα ρίχνουν στη μάχη απλούς πολίτες. Ο λόγος για τους πολέμιους της ανέγερσης του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια που ξαναχτύπησαν για μια ακόμη φορά.

Σύμφωνα με ιστοσελίδα της περιοχής (www.filadelfia-xalkidona.gr) περίπου 20 πολίτες , μεμονωμένα άτομα προσέφυγαν στο ΣτΕ με αίτηση ακύρωσης των ατομικών διοικητικών πράξεων που εμπεριέχει το άρθρο 42 του ρυθμιστικού σχεδίου ζητώντας την ακύρωσή του.

Οι προσφεύγοντες φέρονται να ζητούν να ακυρωθούν ο αποχαρακτηρισμός του οικοπέδου, η τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου των οδών Φωκών και Αττάλειας, η χρησιμοποίηση δημοτικής περιουσίας χωρίς αποζημίωση στο Δήμο, η τροποποίηση των όρων δόμησης και η αλλαγής χρήσης γης του οικοπέδου της ΑΕΚ, από χώρο στέγασης όλων των ερασιτεχνικών αθλημάτων σε χρήση μόνο για ποδοσφαιρικούς αγώνες ποδοσφαίρου και επαγγελματική αξιοποίηση του οικοπέδου.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι από πλευράς Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας δεν υπήρξε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το ρυθμιστικό σχέδιο, που περιλαμβάνει και το σχετικό άρθρο για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ.

Από την ΑΕΚ εξακολουθούν να τονίζουν πως το εγχείρημα είναι νομικά κατοχυρωμένο και «θωρακισμένο» από όλες τις πλευρές και πως τέτοιες προσφυγές δεν μπορούν να έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα, ωστόσο φοβούνται για νέες καθυστερήσεις.

Κι όλα αυτά συμβαίνουν ενώ ο Δήμος έχει καθυστερήσει χαρακτηριστικά να δώσει την υψομετρική μελέτη που απαιτείται για την έκδοση της οικοδομικής άδειας και την έναρξη των εργασιών στο οικόπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 25/11/2014 10:31:00

  Συζητώντας με Δημότες της ΝΦ, με διαβεβαίωσαν ,ότι έχουν σκληρά μετανιώσει που παρασύρθηκαν κάποτε και στέρησαν την Ν. Φιλαδέλφεια από το Ζωογόνο σύμβολό τους, την ΑΕΚ! Η ΑΕΚ που υπήρξε το αναπόσπαστο και αδιαίρετο σύμβολο της Ν.Φ. Στη συνείδηση όλων ανεξαιρέτως των Ελλήνων Φιλάθλων, με το άκουσμα Ν.Φ, συνειρμικά ο νους σήμαινε ΑΕΚ και αντιστρόφως! Τα σημερινά μελαγχολικά Κυριακάτικα απογεύματα δεν έχουν τίποτα να θυμίσουν τις παλιές δόξες και μεγαλεία, καθώς και την κοσμοσυρροή που είχαν ως συνέπεια , τα γύρο καταστήματα να "χτυπούν" πιένες!

  • Μεγάλες στιγμές. avatar
   Μεγάλες στιγμές. @ ΝΤΙΝΟΣ 26/11/2014 08:46:05

   To ίδιο και στην Τούμπα.Γενικότερα όλη η πόλη ζει απο τον ΠΑΟΚ όσον αφορά εστίαση και καφέ

 2. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 26/11/2014 13:37:30

  Διανοήσαι όμως τι θα συνέβαινε αν ο ΠΑΟΚ αποφάσιζε να γκρεμίσει το γήπεδο για να φτιάξει ένα σύγχρονο και μερικοί φορείς έφεραν προσκόμματα και τον εμπόδιζαν να το ξαναφτιάξει;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.