23/09/2010 19:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η τεχνολογία πρόδωσε την εμπλοκή του ΟΠΑΠ

Η τεχνολογία πρόδωσε την εμπλοκή του «κυκλώματος» ΟΠΑΠ στην νομοπαρασκευαστική διαδικασία

Σ’ αυτή τη «δημοκρατική» διακυβέρνηση της χώρας μας από το ΠΑΣΟΚ που προχωρά «με μοναδικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την απόλυτη διαφάνεια» όπως προείπε και ο κύριος Υπουργός Οικονομικών, αποδεικνύεται περίτρανα ότι κάθε σχέδιο νομοθετικό ή μη μπορεί να ναυαγήσει καθώς η τεχνολογία είναι πάντα ένα βήμα μπροστά από την κυβέρνηση και ότι η βιασύνη είναι πολύ κακός σύμβουλος των μελών της.

Απλούστατο παράδειγμα, που ακόμη κι ένας αρχάριος στους υπολογιστές θα μπορούσε να διαπιστώσει, η παρουσίαση του Υπουργείου Οικονομικών για τη ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιγνίων που έγινε την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010 στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, παρουσία όλων των ενδιαφερομένων να πάρουν κομμάτι από την πολυσυζητημένη πίτα του τζόγου.

Κυρίες και κύριοι, η  κεντρική παρουσίαση του Υπουργείου Οικονομικών στη σχετική ημερίδα (όπως έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου) δείχνει ότι συγγραφέας  της είναι ο ΟΠΑΠ Τυχαίο; Δεν νομίζω.

Σε ερωτήσεις για το αν ο ΟΠΑΠ έχει εμπλακεί στη συγγραφή της νομοθετικής πρωτοβουλίας για την αγορά των τυχερών παιχνιδιών, οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Οικονομικών εξέφρασαν τη δυσφορία τους, είπαν ότι οι ερωτήσεις είναι κακοπροαίρετες  και ότι είναι πλήρως καλυμμένοι στελεχιακά και ότι δεν χρειάζονται καμία «βοήθεια». Παρά τις προσπάθειές τους να αποσυνδέσουν την εμπλοκή ΟΠΑΠ – ΙΝΤΡΑΛΟΤ στη νέα νομοθετική πρωτοβουλία, οι ερωτήσεις, τα γέλια και η αποδοκιμασίες στη χθεσινή ημερίδα έδιναν και έπαιρναν.

Μετά λοιπόν από την αποτυχημένη χθεσινή ημερίδα,  μετά από την συλλογική -από πλευράς πολιτών- αμφισβήτηση της αξιοπιστίας της διαβούλευσης (για προφανείς πια λόγους), μετά από τη σχετική κριτική για το πλαίσιο της νομοθετικής πρωτοβουλίας – ή επιβολής εκ μέρους ΟΠΑΠ και λοιπών, κοκ, το ερώτημα που τίθεται είναι πώς θα τα «μαζέψουν» και πιο σημαντικά πώς θα τηρήσουν την «αμαρτωλή» σύμβαση με την ΙΝΤΡΑΛΟΤ (γιατί ξέρετε πώς θα θυμώσει ο Κόκκαλης αλλιώς) που φρόντισαν και να υπογράψουν πριν την περίφημη διαβούλευση;

Για όσους γνωρίζουν, μπορείτε να αποθηκεύσετε την παρουσίαση και να δείτε τις ιδιότητες του κειμένου. Για όσους δε γνωρίζουν ακολουθήστε στα επόμενα βήματα:

1. Επισκεφθείτε τη σελίδα του Υπουργείου στο http://www.minfin.gr/portal/el/resource/contentObject/id/dc6594a2-5cfa-4006-82e0-d767b976f9a9

2. Πατήστε πάνω στο επισυναπτόμενο αρχείο Παρουσίαση για τη ρύθμιση της αγοράς παιγνίων

3.  Πηγαίνετε ΑΡΧΕΙΟ – ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ (File – Properties) και τα ραν τα ταααααν!

4. Ο συγγραφέας της παρουσίασης είναι ο ΟΠΑΠ!!!!

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Drifty avatar
  Drifty 23/09/2010 20:08:33

  Χα,χα,χα, έτσι την έχουν πάθει και σε διακηρύξεις διαγωνισμών. Α ρε παιδάκια του Opengov, πόσα έχετε να μάθετε ακόμα !!! Γιατί όμως βρε φάκτορα τους ανοίγουμε τα μάτια ? Άσε να σχηματίσουμε μερικούς φακέλους. Θα χρειαστούν σε λίγο....

 2. Νίκος avatar
  Νίκος 23/09/2010 20:19:42

  Πολύ σωστό!!!
  Θα χρειαστούν για όταν απελευθερωθεί η Ελλάδα!

 3. Γιαννης Μυλωνας avatar
  Γιαννης Μυλωνας 24/09/2010 12:25:54

  Θα ήταν αστείο αν δεν ήταν τραγικό. Ότι ο ΟΠΑΠ είναι πίσω από το παραμύθι της «ρύθμισης» ήταν φανερό από την αρχή. Εδώ έχουμε μια απλή επιβεβαίωση.
  Μια μόνο αγορά ενδιαφέρει τον ΓΑΠ. Ο τζόγος και τίποτα άλλο. Όσο και να φωνάζουν συνταξιούχοι και μισθωτοί ότι δεν έχουν πια λεφτά να ζήσουν, όσο και να ουρλιάζουν οι έμποροι ότι η αγορά τέλειωσε, πέθανε, πάει, δεν συγκινούν κανέναν πράσινο. Βάζει τις δημοσιογραφάρες του ο σοσιαληστής και όλοι χρίζονται προδότες της προσπάθειας “εξυγίανσης” της χώρας.

  Όλοι οι Έλληνες προδότες και τα λεφτά τα έφαγαν μαζί με τους πολιτικούς. Ακόμα δεν είπαν ότι εμείς υποχρεώσαμε τους πολιτικούς να φάνε λεφτά γιατί αλλιώς δεν θα τους ψηφίζαμε. Τώρα όλοι εμείς οι παλιάνθρωποι πρέπει να πληρώσουμε όλα όσα φάγαμε και να αφήσουμε και ένα χρέος που θα πληρώνουν οι απόγονοι μας για 3 γενιές.
  Στο μόνο που ο Τζέφρυ δίνει γη και ύδωρ είναι στο τζόγο. Το έγραψα με το που διάβασα το μνημόνιο. Δεν υπάρχει πρόβλεψη ανάπτυξης για κανένα τομέα της αγοράς εκτός από τα τυχερά παιχνίδια. Είναι ο μόνος κλάδος που τους ενδιαφέρει. Τώρα επιβεβαιώνεται η εμπλοκή του ΟΠΑΠ και παράλληλα βγαίνουν στο φως άλλα 2 στοιχεία.
  Το πρώτο είναι η ατάκες του Γερουλάνου για το υπέροχο Λας Βέγκας και θεοποίηση του τζόγου. Το δεύτερο είναι το Λας Βέγκας που θέλουν να φτιάξουν οι άραβες στο Ελληνικό και συζήτησαν με τον ΓΑΠ. Αν συνδέσουμε λοιπόν την απαίτηση της Τρόικας για τζόγο στην Ελλάδα, τη ρύθμιση που προτείνουν με σχέδιο του ΟΠΑΠ, τις δηλώσεις Γερουλάνου και τους Άραβες βγαίνει αβίαστα το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ για την Ελλαδα.

  • Γιωργης avatar
   Γιωργης @ Γιαννης Μυλωνας 24/09/2010 12:27:46

   αψογος

 4. (A)θανάσης avatar
  (A)θανάσης 24/09/2010 12:36:07

  Tiramola, κάνε μας την τιμή... 'Ενα σχολιάκι? (Επί του θέματος όμως, όχι για τις θεραπευτικές ιδιότητες των σαλιγκαριών...)

 5. undercover gpr avatar
  undercover gpr 24/09/2010 13:05:40

  Ο Κ. είναι γάτος , έχει δέσει χειροπόδαρα τους πάντες με το επιχείρημα της high tech ελληνικής βιομηχανίας (sic) που τις ψάχνουμε με το κυάλι και εν μέρη έχει επιχειρηματολογική και διαπραγματευτική βάση γι'αυτό και υπερτιμολογεί.Κανείς δεν κατάφερε να τον αντιμετωπίσει διαπραγματευτικά.Τυχαίο λέτε?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.